Skocz do zawartości

[Pytanie] Problem z komputerem

Joony91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem w kropce, mianowicie od kilku dni mam problem z kompem. Przez pierwsze kilka dni włączał się przez 1,5 minuty, czasem w ogóle, a czasem bez problemów. Myślałem że to sektory na dysku zrobiłem skan 'HD Tune' wyszło że 0,02% jest zła (to chyba nie dużo). Wczoraj nie wytrzymałem zrobiłem format (zrobiłem backup steama i origina). Po formacie wszystko było ok komp chodzi normalnie, bez żadnych problemów. Chciałem go włączyć dzisiaj i co się okazuje nie da rady uruchamia się tylko 'Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania'. Moje pytanie do was czy jestem w tzw. du**? Czyli kompa do serwisu, czy da rade to jakoś naprawić?

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Gdyby to był zasilacz to by się chyba w ogóle nie włączył. Powiem ci że podłączyłem dysk do starego kompa i działa (stary komp ma swój dysk z Windowsem) ale partycja i wszystkie dane da się odczytać z dysku.

PS. A może mi się jakiś BOT albo wirus w tym Steamie lub Originie przedostał?

600925.png

Raczej najpierw podłącze jakiś inny dysk do kompa i zobacze. To z sektorami troche potrwa, ale czy 3,4 bad sektory to tak dużo?

600925.png

Sprawdz pamiec memtestem i dysk tez jakis programem ale zewnetrznym (np. z hirens boot cd). Kilka badsectorow to cale nic, mozna je przeniesc odpowiednimi programami na koniec dysku albo poprostu jak sa to tylko zle namagnesowane sektory mozna je naprawic samemu.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Pytanie] Problem z komputerem   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...