Joony91 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam. Jestem w kropce, mianowicie od kilku dni mam problem z kompem. Przez pierwsze kilka dni włączał się przez 1,5 minuty, czasem w ogóle, a czasem bez problemów. Myślałem że to sektory na dysku zrobiłem skan 'HD Tune' wyszło że 0,02% jest zła (to chyba nie dużo). Wczoraj nie wytrzymałem zrobiłem format (zrobiłem backup steama i origina). Po formacie wszystko było ok komp chodzi normalnie, bez żadnych problemów. Chciałem go włączyć dzisiaj i co się okazuje nie da rady uruchamia się tylko 'Narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania'. Moje pytanie do was czy jestem w tzw. du**? Czyli kompa do serwisu, czy da rade to jakoś naprawić? Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Combative Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Może padł zasilacz, a może faktycznie coś z dyskiem. Najlepszym rozwiązaniem byłoby dać go do serwisu. Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joony91 Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Gdyby to był zasilacz to by się chyba w ogóle nie włączył. Powiem ci że podłączyłem dysk do starego kompa i działa (stary komp ma swój dysk z Windowsem) ale partycja i wszystkie dane da się odczytać z dysku. PS. A może mi się jakiś BOT albo wirus w tym Steamie lub Originie przedostał? Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borussia Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Zrób defragmentacje : start--->programy--->akcesoria--->narzędzia systemowe--->defragmentacja Powinno pomóc Resthea.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joony91 Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Defragmentacja po formacie który był wczoraj, to nie ma sensu. Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasteczkoMen Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Zobacz to : http://www.expressit.pl/porady-komputerowe/bad-sektory-jak-naprawic-dysk-twardy/ To niestety sformatuje, ale inaczej nie zrobisz tego. Jeżeli nic nie da, sprawdź jakiś stary dysk twardy jak masz i zobacz czy działa dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joony91 Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Raczej najpierw podłącze jakiś inny dysk do kompa i zobacze. To z sektorami troche potrwa, ale czy 3,4 bad sektory to tak dużo? Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groky02 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Sprawdz pamiec memtestem i dysk tez jakis programem ale zewnetrznym (np. z hirens boot cd). Kilka badsectorow to cale nic, mozna je przeniesc odpowiednimi programami na koniec dysku albo poprostu jak sa to tylko zle namagnesowane sektory mozna je naprawic samemu. Unbanned :] Wszelkie pytania/wiadomości kierować na Misiekantos253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasteczkoMen Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Nawet 3,4 to może być dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groky02 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Zalezy jaka wielkosc i w jakiej czesci dysku one wystepuja. U mnie przykladowo mam okolo 200mb ba sektorow z 80GB dysku i nie mam zadnych problemow. Unbanned :] Wszelkie pytania/wiadomości kierować na Misiekantos253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joony91 Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Ja mam dysk 1TB a bad sektorów jest 4. Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joony91 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Kompa oddałem na gwarancje. Temat do zamknięcia. Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.