Skocz do zawartości

[Poradnik] Opis wszystkich broni w Half-Life

xXSuperClownXx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w tym TuTcie chce wam pokazać opis WSZYSTKICH broni w grze Half Life.

1. Łom (Crowbar) Przydatny w rozwalaniu skrzynek, oraz wrogów na bliskim dystansie. Standardowy atak zabiera tylko 10 HP wrogowi.

crowbarv.jpg

2.Glock 9MM słaba broń, magazynek ma 17 naboi . Średnia celność, nie polecam jej używac w dalekim dystansie.

glockua0.jpg

3.Colt Python .357 Magnum Revolver celność, oraz DAMAGE jest bardzo duże. Polecam na wysokim i bliskim dystansie, jedyny - to szybkość strzelania oraz ładowanie.

coltbi3.jpg

4.MP5 Mocna broń, bardzo szybkostrzelna zadaje dość sporo obrażen, magazynek to 50 amunicji, 2 atakiem jest granatnik.

mp5ev3.jpg

5.SPAS-12 8 naboi, bardzo silny z bliska, dość szybki reload, nie polecam używać na dalekim dystansie. Alternatywny atak to strzał z obu luf.

spas12ps1.jpg

6.Kusza (Crossbow) Bardzo bardzo silna broń, zabija za 1 strzałem, alternatywny atak bez scop'eda to strzała, która wybucha po przyczepieniu się do celu.

crossbowuy8.jpg

7.RPG (Rocket Propelled Grenade) inaczej też Bazooka , mocna broń, tylko według mnie na daleki dystans. Standardowo pocisk naprowadzany laserem, lecz PPM można wyłączyć laser i pocisk leci "na prosto". Magazynek to 1 nabój, ogółem dość szybki reload.

rpgop8.jpg

8.Gauss Gun inaczej też "dziwny laser". Mocna broń na bliski oraz daleki dystans bardzo silna broń, duży magazynek, nie strzelać pod siebie bo zabiera hp

:D Nie ładować też zbyt długo bo zabiera hp.

gaussgun.jpg

9.Gluon Gun kolejny według mnie "dziwny laser" który wytwarza wiązkę, która zabiera HP . Podatne na średni dystans. Ma dużo amunicji.

gluonho5.jpg

10.Hive Hand według mnie "łapa" czyli taka broń kosmitów . Strzela szerszeniami, podczas zwykłego ataku "wali wolno" ale szerszenie sie same namierzują. 2 Atak strzela "falą" bardzo szybko. Niestety broń zabiera mało HP

hivehandoy0.jpg

11.Granat Bardzo przydatny gdy ktoś znajduje się w jakimś pomieszczeniu, lub za rogiem. Wtedy można rzucić i łatwo go ściągnąć. Maxymalnie przy sobie można mieć 10 amunicji.

grenadeub3.jpg

12.Plecaczek (Satchel) Nie różni się zbytnio od granatu, tylko rzucamy go gdzieś i odpalamy za pomocą skrzynki radiowej.

satchelvf1.jpg

13.Tripmine Mina laserowa, możemy ją przyczepić wszędzie (do podłogi,sufitu,ściany itd). po przyczepieniu wytwarza promień laserowy, gdy zostaje przerwany mina wybucha.

tripmineye0.jpg

14.Snarki - małe stworki, po wypuszczeniu są bardzo agresywne, natychmiast znajdują cel i przeważnie atakują grupowo. Gdy ów celu nie będzie, będą atakować tego kto je wypuścił. Po ok 20-25 sekundach wybuchają.

snark.jpg

Myślę , że niektórym pomoże ten opisik. Pozdrawiam.

opis w 100% napisany przeze mnie, zakaz kopiowania bez mojej zgody, zdjęcia wzięte z różnych źródeł ( nie są moje ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum [Poradnik] Opis wszystkich broni w Half   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...