Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu wszyscy tak nie cierpią WinPhone?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tego nie ogarniam. Nowa wersja obsługuje już 2 i 4 rdzenie, karty pamięci...

Poza tym Windek jest bardzo intuicyjny i szpanerski... A te gesty, kafelki itd. są genialne.

Czemu więc wszyscy tego tak nienawidzą? -,-

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie nienawidzą, tylko WP nie jest tak popularny jak iOS czy Android, ale to tylko kwestia czasu - wg. ekspertów popularność WP wzrośnie w ciągu 2-3 lat do poziomu Androida.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Podkrec mi procesor w WP albo zagraj w GTA 3, nowsze asphalty albo jakiegos NFSa, zmien mi launcher systemowy w WP. To tylko kilka powodow dlaczego android a nie windows phone.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

1. No nie da się.

2.

http://cdn.marketplaceimages.windowsphone.com/v8/images/0bed0f63-dbf6-42f4-8112-51a15a51c857?imageType=ws_icon_small

http://cdn.marketplaceimages.windowsphone.com/v8/images/bb79c853-e3ec-4668-906f-04bd204bded2?imageType=ws_icon_small

3.

http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/w-phone-8/64fde631-3f99-449d-8149-28e33084dde6

Opublikowano

Mnie w MS i tych innych gównach wkurza to, że ma pełno bugów... Każdy OS ma bugi ale Windows'y mają za wiele.

Android ma także większe możliwości.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Mnie w MS i tych innych gównach wkurza to, że ma pełno bugów... Każdy OS ma bugi ale Windows'y mają za wiele.

Android ma także większe możliwości.

Ale mimo wszystko tylko WP zapewni ci większą wydajność niż Android.

Opublikowano

Ale nie ma takiej funkcjonalnosci jak w androidzie, nie ma tylu softow i roznych ciekawych modyfikacji.

Pozatym do telefony z windows phone nie podlaczysz myszki, klawiatury czy pendrive :]

Misiekantos253

Opublikowano

Ale nie ma takiej funkcjonalnosci jak w androidzie, nie ma tylu softow i roznych ciekawych modyfikacji.

Pozatym do telefony z windows phone nie podlaczysz myszki, klawiatury czy pendrive :]

Weźmy pod uwagę kiedy powstał jeden a kiedy drugi.

Jeszcze.

Opublikowano

1. WP nie potrzebuje 10rdzeni żeby działać tak jak to jest w androidzie i dlatego w WP nie trzeba podkręcać procka :)

2. WP jest lepiej zoptymalizowany zawse działa tak samo, mam przykład na mojej 6 miesięcznej Lumi 710 i nowej Lumi 800, Tata sobie kupił, porównywałem szybkość działania nie ma żadnej różnicy wszystko tak samo.

3. Android się zacina WP nie.

4. Jeśli chodzi o aplikacje może nie ma wszystkich ale też nie jest tak że nie ma w co grać bo gier jest sporo :) NFS jest :) A wynika to z tego że WP dopiero teraz zaczyna być popularny więc poczekaj aż WP będzie na rynku tyle co Android i wtedy porównaj ilość aplikacji. PS: WP zdobył szybciej 100tyś aplikacji w Markeplace niż Android.

5. Na WP też ma sporo modyfikacji, roomów, jakiś root toolsów i tak dalej...

6. A jeśli już mowa i tych modyfikacjach i tak dalej, to pomyśl ilu jest takich userów którzy coś robią na smartphone więcej niż tylko dzwonić i pisać smsa ?? No właśnie może 15% jest takich którzy pobierają aplikacji, modyfikują telefon reszta nie wie że ma Wi-Fi w telefonie.

7. Teraz kwestja zabezpieczeń android jest dziurawy jak sito... Na każdy system można zrobić wirusa nie mówię że na WP takie nie powstaną ale na WP jest trudniej, inna koncepcja zabezpieczeń ( pisakownica ) no i najważeniejsze to że MS dba o sklep z aplikacjami a nie tak jak Google że można pobrać z ich sklepu Wirusa.

8. Integracja z profilami Facebook, twitter bez konieczności ściągania aplikacji :) W androidzie tego nie ma.

9. Fragmentacja Androida.. w WP tego nie ma, różnica między WP8 a WP7.8 będzie taka że aplikacje które będą pisane na WP8 takie jak gry nie pójdą na tamtych systemie z racji dużych wyamgań.. W ilości funkcji różnicy nie ma poza paroma nowościami...

WP7.8 ma być oddzielnie prowadzonym systemem a nie pozostawiony sam sobie.

10. Kwestia aktualizacji. Jak jest w andoirdzie chyba każdy wie :) Że dostają ją tylko wybrani którzy wybulili na telefonów parę tyś... A producenci dalej sprzedją telefony i produkują je z Anroidem 2.3, i nie ma opcji na aktualizację :)

No to tyle by było co do androida :) I jak nadal WP takie złe prawda.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Na pierwsz przygode lepszy bedzie WP, jak sie spodoba to przy nim zostaniesz, jak nie zmienisz telefon (na iphona albo cos z androidem).

Misiekantos253

Opublikowano

Na pierwsz przygode lepszy bedzie WP, jak sie spodoba to przy nim zostaniesz, jak nie zmienisz telefon (na iphona albo cos z androidem).

Android mimo swoich wad ma bardzo intuicyjny interfejs.

Opublikowano

Moim zdaniem WP jest o wiele lepszy od Andka, tylko że android powstał wcześniej, i po prostu więcej ludzi go ma i uważają, że jest lepszy. Ja bym tutaj polemizował :D

201581433273810245187.jpeg

Rekrut
Opublikowano

Tsakui masz złe informacje sam jestem posiadaczem Lumi 710 i nie dostanie ona Apollo bo na Apollo masz już kartę pamięci. Lumia 710,800,900 dostaną 7.8 czyli większość funkcji z Apollo, oraz oczywiście nowy interfejs.

Edit :

A tak wogóle to WP 7.8 już jest dostępna w UK. Ale polska jest trochę za murzynami więc trochę poczekamy na WP 7.8

2qdv95eom5.gif

Opublikowano

ja osobiście jestem posiadaczem lumii 610. Powiem szczerze, Appki tną się, szczególnie gadu-gadu-katorga.Oficjalna appka niepokazuje w 70% czy ktoś napisał, brak pracy w tle. Inne zamienniki, bynajmniej jaskółka to samo..Mocno odstraszyło mnie brak możliwości zainstalowania Skype, bo telefon ma 256 mb ram i jest to za mało(śmiech na sali) , gdzie W LG gt540 swift normalnie mogłem pobrać i pogadać ze znajomymi. Próbuje pozbyć sie tego telefonu i kupić coś z androidem ponieważ mam go dość.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@UP:

O tak. Byłam szczęśliwą posiadaczką Lumii 610 i wytrzymałam z nią 5 dni. Ten telefon, zaraz po Nokii 500, to chyba najgorszy fail roku. Wszystko się na nim tnie. GG, aplikacje, strony internetowe... nawet włączenie muzyki zajmuje dłuższą chwilę.

Co do WP. Zraziłam się do niego właśnie po obcowaniu z 610-tką, bo to był mój pierwszy telefon na tym systemie. Ale później widząc możliwości smartphone'ów z wyższej półki patrzę na WP troszkę inaczej. Zapewne te 256MB ramu zrobiło swoje, ale Nokia tu spierdzieliła po całości tworząc tak niefunkcjonalny telefon. A generalnie wydaje mi się, że ludzie po prostu są przyzwyczajeni do Androida. Chyba jest to teraz najpopularniejszy system, który do tego jest cały czas ulepszany i modyfikowany. Mysle, że z biegiem czasu grono fanów WP wzrośnie i zapewne WP zapewni nam też nowe możliwości. Ale to jest wszystko kwestią gustu - no i oczywiście telefonu.

Opublikowano

Nie ma widgetów w WP.

Tapety tylko na ekranie blokady.

Nie ma widgetow? Ciekawe, bo kafelki startowe moga:

-pokszywac ci ikonki osob z kontaktow

-liczbe wiadomosci, nieodebranych polaczen

-kafelek galerii pokazuje ci animowane obrazki

A od 7.8 i 8:

-Mozesz dac sobie kafelka z zegarkiem

-mozesz powiekszyc se kafelka z smsami i wtedy na nim pojawiaja sie nieprzeczytane wiadomosci, to samo np. z kalendarzem

-na kafelku od YT pojawiaja sie nazwy filmikow i wgl..

itd. itp.

Toz to prawie jak widzety! A dla mnie nawet lepsze, bo cenie sobie minimalizm ktory w Androidzie jest przesadzony i ponury (wszystko na czarno), a w WP8,7 pogodny i intuicyjny. Mam nawet nakladke WP7 na swoj telefon z andkiem i jak przewijam kafelki ludzie gapia sie na moj telefon jak na cud techniki (a ma 500mhz procek, androida 2.2 i 260mb ramu. Kochamy cie Huawei, nawet smsy tna!)

;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Powiem tak..
nie wiem po co teraz kupujecie lumie 610 bo to nei oplacalne, z tego co wiem one maja wp7 wiec nie ma co sie dziwic kup sobie lumie 625 i problem zniknie.
Sam jestem posiadaczem lumii 520 i nie moge zlego zdania powiedziec, caly dzien facebook wlaczony i inne apki zero ciec wszystko chodzi idealnie co najwazniejsze bateria po calym dniu sluchania muzyki w mojej lumii nie jest rozladowana tak jak mialem to lg L7 z androidem ... (przerobionym na cyanogen mode ale androidem ;D )

Opublikowano

WP ma ciekawy design i jest zdecydowanie bardziej stabilny niż Android. Ale na WP nie ma tylu przydatnych aplikacji, nie można w żaden sposób "oszukiwać" pewnych programów, zgrywanie muzyki na kartę pamięci to po prostu koszmar. :v Jedyne, co można 'shakować' to zainstalować niektóre aplikacje z wyższych modeli telefonów, np. jakieś rozszerzenie aparatu z 920-tki na np. 8 s, czy 620-tkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...