Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[szukam]Hardware do nagrywania

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Jak wiecie ostatnio popularnym przedmiotem wśród let's playerów stał się AVerMedia HD Capture czy jakoś tak. Jest to hardware który nagrywa nam normalnie obraz z konsoli i chyba z kompa nie obciążając ogólnie maszyny (o ile da się podłączyć do kompa ale z tego co wiem to tak). Polecacie jakieś inne tego typu nagrywarki gier które nie obciąża kompa a pozwolą nagrywać np: gry? Słyszałem że są to gorszej jakości filmy niż np: nagrywane frapsem ale może jest jakiś "hard" który nagrywa "normalnie". :D

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

sprzętowe nie obciąża komputera niczym, jakość jest tylko zależna od parametrów obrazu wejściowego i zapisu

jakość jest KILKAKROTNIE lepsza niż ten sam obraz z komputera

sprzęt np Live Gamer HD albo Game Capture HD od AverMadia

możliwość zawisu maja też TV z wejściem HDMI i wbudowanym dyskiem lub zapisem na penie albo karcie , niestety nie każdy model umożliwia zapis z innego wejścia niż tuner TV :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

który z tych 2 urządzeń jest lepszy? Live Gamer HD czy Game Capture HD?

To mnie właśnie martwi w Live Gamer HD od AverMedia

CSS_1.jpg

To jest ta jakość kilkakrotnie lepsza? Artykuł mam z googla a dokładnie laboratorium PC "if you know what I mean". Tam jest obszerny artykuł o Live Gamer HD oraz na jakie parametry był ustawiony

@edit

A to drugie z tego co widzę ne jest na PC :-/ Ja wolałbym aby jakość nagrywanego materiału była lepsza od jakości Frapsa lub równa.

@edit

Poszukałbym tego sam ale problem w tym że na google nic ciekawe nie pokazuje się :/

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...