Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

F1 2012

cyjan_97

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto zostanie mistrzem ?

• Alonso
      2
    • Vettel
      7
    • Raikkonen
      0
    • Hamilton
      1
    • Webber
      0
    • Button
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

masz pełną racje Webber ostatnio tylko pracuje na Vettela ;/ ,

Wiecie jak ja się cieszyłem :D poprostu najlepsza wiadomość jaką wczoraj dostałem ^^

11793260_452992293.jpg

Opublikowano

Dziś Vettel można powiedzieć zmiażdźył wynikiem...

Fakt, 2 neutralizacje mu w tym pomogły i kilka wypadków, ale trzeba przyznać że Vettel pojechał wyśmienicie...

Alonso także dobrze pojechał, trochę powalczył w wyścigu, ale traci do Vettela bodajże 10pkt. Najgorsze jest to że za 2tygodnie Vettel zdobedzie Majstra w USA :< Byłoby lepiej gdyby roztrzygnięcie tytułu odbyło się w Brazylii na torze Interlagos...

Co do Kimiego. Nie lubie go i w tym wyścigu jakoś się nie wykazał. Na starcie połknał Webbera (reszta stawki także) i wygrał tylko poprzez dramat Lewisa.

Może i dobrze że przchodzi do Merceda? Przecież to była 4szansa stracona na wygranie wyścigu zepsuta przez awarie bolidu... Gdyby nie to miałby 100pkt wiecej...

Opublikowano

No dobra Vettel się nieźle popisał, szczęście tym razem było po jego stronie ;/ ale co do Raikkonen to poprostu miał dobre tempo gdyby nie to to napewno byłby wyprzedzony przez reszte, a Hamilton ma pecha co do samochodów na cóż może Mclaren robi to specjalnie aby on nie miał na Mercedesie 1 ? :D Nie no ja tylko spekuluje :P

11793260_452992293.jpg

Opublikowano

Vettel się popisał,ale jak to mówił hamilton,to nie z vettelem się ścigają tylko z konstruktorem bolidu.

nie spodziewałem się że hamilton nie ukończy kolejnego(?) już wyścigu,a Raikkonen skorzystał z szansy i wygrał,trzymał dobre tempo lecz pod koniec myślałem że alonso dojedzie do niego :D

10pkt straty i pewnie w interlagos będzie zapewne rozstrzygnięcie :)

random.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do dzisiejszego wyścigu Vettel z PP.

Alonso niestety 8/9 (kare dostał Grosjjan, i chyba wskoczy za Alonso)

2. Hamilton, miejmy nadzieję, że utrudni życie Vettelowi, a zarazem jego bolid nie odmówi posłuszeństwa na 19 okrążeniu :)

Alonso musi gonić, ma dobre tempo wyścigowe więc trochę pozycji nadrobi...

Oby tytuł MŚ nie roztrzygnał się dziś ;<

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie mimo wszystko Alonso, chociaż ma znacznie wolniejszy bolid od Vettela, to już nie raz pokazał, że nie bez powodu uważa się go za najlepszego kierowcę w stawce.

Znacznie wolniejszy bolid od Vettela? Chłopie ty nie wiesz co mówisz że niby Renault jest szybszy od Ferrari? Vettel jest poprostu lepszy technicznie i ma lepszy bolid jeżeli chodzi o zwrotność i coś się Alonso KRS zawiesza

graphic.png

Opublikowano

Znacznie wolniejszy bolid od Vettela? Chłopie ty nie wiesz co mówisz że niby Renault jest szybszy od Ferrari? Vettel jest poprostu lepszy technicznie i ma lepszy bolid jeżeli chodzi o zwrotność i coś się Alonso KRS zawiesza

Tak. RBR w koncowce sezonu miało lepszy bolid od Ferrari i to o wiele. Vettel nie jest jak to nazwałes ,,lepszy technicznie". Jego wygrane wyscigi sa w 80 procentach zasługa bolidu, oczywiscie Vettel nie popełnia duzej ilosci błedow i wyniki jakie ma takie ma. Alonso jest o wiele lepszym kierowca od Vettela ale niestety w tym sezonie miał słabszy bolid. Wyobrazam sobie co by było gdyby Alonso teraz jezdził w RBR-byłaby dominacja absolutna. Nie wiem co miało znaczyc to "u Alonso KERS sie zawiesza". Alonso bynajmniej nigdy nie miał problemow z KERSEM. Zazwyczaj je ma RBR a dokładnie to sa problemy z alternatorem. Coz... Majstra zdobył Vettel po fantastycznym wyscigu w Brazylii. Chciałbym tylko przypomniec ze gdyby Grosjean nie skasował na starcie Alonso do GP Belgii raczej Alonso by zdobył MS. Ale to tylko gdybynie...

Opublikowano

Ja popieram Hamiltona,kierowcy nie ścigają się z vettelem tylko z Adrianem Newey'em ( konstruktor bolidów RBR )

random.jpg

Opublikowano

Bardzo liczyłem, że majstra zdobedzie Alonso ale cóż nie dysponował tak świetnym bolidem jak Vettel. Co prawda patrząc to własnie Nando powinien zdobyc tytuł z takim bolidem był zawsze w czołówce, mimo ze kwalfikacje mu nie wychodzily to w wyscigu na starcie był fenomenalny.

Opublikowano

Tak. RBR w koncowce sezonu miało lepszy bolid od Ferrari i to o wiele. Vettel nie jest jak to nazwałes ,,lepszy technicznie". Jego wygrane wyscigi sa w 80 procentach zasługa bolidu, oczywiscie Vettel nie popełnia duzej ilosci błedow i wyniki jakie ma takie ma. Alonso jest o wiele lepszym kierowca od Vettela ale niestety w tym sezonie miał słabszy bolid. Wyobrazam sobie co by było gdyby Alonso teraz jezdził w RBR-byłaby dominacja absolutna. Nie wiem co miało znaczyc to "u Alonso KERS sie zawiesza". Alonso bynajmniej nigdy nie miał problemow z KERSEM. Zazwyczaj je ma RBR a dokładnie to sa problemy z alternatorem. Coz... Majstra zdobył Vettel po fantastycznym wyscigu w Brazylii. Chciałbym tylko przypomniec ze gdyby Grosjean nie skasował na starcie Alonso do GP Belgii raczej Alonso by zdobył MS. Ale to tylko gdybynie...

Vettel jest lepszym kierowcą. Jak by Alonso był lepszy to by świętował mistrzostwo świata

graphic.png

Opublikowano

Red Bull ma po prostu lepszy samochód ;)

Na dodatek między Vettelem i Alonso było chyba 12 czy 13 punktów różnicy, więc praktycznie pewność na 100%, że Vettel wygra :)

Opublikowano

no racja Vettel mistrzem i co ?? po prostu miał szczęscie że trawił do takiego zespołu -.- Alonso uznaje się za najlepszego kierowce w stawce tylko ma pecha bo Ferrari nie jest w dobrej fomie ;/ zobaczymy co bedzie za rok ;)

11793260_452992293.jpg

Opublikowano

Przynajmniej ten sezon nie był już taki nudny i aż do ostatniego wyścigu mogliśmy się cieszyć z walki o mistrzostwo.

Opublikowano

I po sezonie. Jak dla mnie, w przyszłym wygra Vettel, bo ma najlepsze auto. Mimo umiejętności Alonso i Hamiltona - auto nie pozwala im na mistrza.

Skad wiesz ze w przyszłym sezonie bedzie miał najlepszy bolid? Teraz zespoły maja duzo czasu aby stworzyc nowe dzieło. Moze Newey nie stworzy juz tak dobrej konstrukcji RBR. W przyszłym sezonie licze na tytuł dla Buttona lub Alonso. Niestety Hamilton w walce raczej nie bedzie sie liczył w Mercedesie... RBR moze byc w czołowce ale nie koniecznie nie musi byc najlepsze.

Opublikowano

no właśnie wszyscy mają szanse stworzenia genialnego bolidu (nawet Caterham) więc nie jest przesą dzone że napewno vettel -.-

11793260_452992293.jpg

Opublikowano

no właśnie wszyscy mają szanse stworzenia genialnego bolidu (nawet Caterham) więc nie jest przesą dzone że napewno vettel -.-

Akurat w Caterhama bym nie wierzył :> 3 lata już budują bolid i niestety nie mogą zapunktować w wyścigu...

Chociaż ich Team jest najsolidniejszy z ostatniej trójki.

Najwieksze zmiany beda w sezonie 2014(nowe silniki itp.). Moze wtedy bedzie koniec dominacji Redbulla?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...