Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] A może jednak dało by radę bez Battlefundsów?

kamil1419

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się czy dałoby się grać postacią/postaciami granymi poprzez vp. I tutaj moje zapytania: Czy da się określić która postać grana tylko za valor pointsy była by najlepsza albo po prostu dawała by radę i jakie zamienniki broni trzeba używać i czy koniecznie muszę na 1 dzień/3dni czy może można sobie wziąć na zawsze.

Wyczytałem, że najlepszy nóż dla comando to uber nóż konrada. Takowy nóż konrada, ale bez uber już od razu mamy ;)

Na soldierze mamy kommandanta a najlepsza broń dla soldiera to uber ratunek rudolfa/ak74. Zastanawiam się którą za vp kupować czy właśnie uber ratunek rudolfa czy może pozbierać sobie na stylowy ratunek rudolfa, lecz tutaj tracimy kryty. Możemy też kupować sam ratunek rudolfa ale na 1 dzień i tutaj zapłacimy o 300 vp mniej.

Zakładam, że np. na soldierze będziemy inwestowali też w toniki.

a gunner też nie ma od razu plecodrapu tylko ma coś innego co nie jest mega złe.

Do tego zostaje też losowanie i nie wiem czy to mój fart czy nie fart ale na soldierze moim 20 lvlu czasami wylosowuje najemnicze ak74 z lunetą. Na średni według tekstu jak i praktyce jest jeszcze ok. Ale z bliska lepsze by było coś szybszego.

Proszę o fajne podyskutowanie. Mogą być też odpowiedzi, żeby jednak "wybulić" te 25 zł i czekać w sumie na dobre oferty dnia bądź 25% w grze ale 25% w porówaniu np 70% z oferty dnia to widać różnicę.

Opublikowano

ja jedno konto mam bez fundsów i jakoś dało grać byłem słaby ale może to dlatego że to było pierwsze konto xD ale tak jak mówisz można tak grać tylko trzeba więcej liczyć ;/

11793260_452992293.jpg

Opublikowano

Całkowicie za darmo jest ciężko, gdyż nie mamy możliwości kupna broni na zawsze na początku gry, ale da się grać.

Sold - Wykupienie ratunku rudolfa, zwykłej wersji + lr pistol zwykła wersja. Na double smg jest ciężko.

Gunner - Na pewno potrzebna nam broń na daleki zasięg, dlatego też musimy wydać VP na lr mg.

Commando - Kupno drugiej snajperki na daleki zasięg, granie dualem.

Opublikowano

porobic reflinki, kupic na gunnerze bazooke i lr mg za vp, potem porobic sponsorpaya i kupic bron na bliski zasieg za 400 cos funds w ofercie z gry.

Opublikowano

bez funds najlepiej się gra gunnerem , ostatnio dla zabawy założyłem gunera , poniewaz znudzil mi sie mój soldier , i bez funds mi sie gra super , oczywiście jak bym wydał np: sms 25lz na 10k fund kupiłbym sb bronie , było by jeszcze lepiej lecz bez jest równie dobrze szwajcar jest za 150, kazdy codziennie zdola tyle zarobic :) i gitara

Opublikowano

ale nie będziemy mieć tych uber. Więc teraz chyba zbiorę vp na ratunek rudolfa za 10k. Będę robił 4 misje bo mam 4 postacie oraz chyba refy.

Tak ogólnie to według was smg dla soldiera taka za vp to która najlepsza?

Tak w ogóle to szkoda, że dali tylko ten na bliski zasięg pistolet zwykły, na daleki jeszcze nie dali za 10 k czy tam mniej bo pistolety tańsze widziałem ze są

Opublikowano

Tak ogólnie to według was smg dla soldiera taka za vp to która najlepsza

rudolf/tomek

na commando 2 snjperki to niezbyt dobry pomysł ;/

Grałem tak, snajperka fast + slow i całkiem, całkiem.

Opublikowano

Wg mnie bez fundsów gra się tyle o ile. Miałem soldka bez wydawania zł i tamtejsze k/d wynosiło 1.2[8 lvl], a na głównym koncie[ponad 15 broni perm] k/d 1.8[11lvl]. Gunner podobnie. Stare konto non zł k/d 1.0[ale to i tak z ramieniem mosiężnego zginacza za funds<kod na 3k był][lvl 6], a główny gunner k/d 2.3[lvl 9]. Więc bez fundsów na prawdę gra się ciężko, lecz nie tragicznie. Są skille, jak się je perfekt ogarnie, to bez wydawania można być dobrym + fuks z clawa[bronq na perma]

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Kilka lat temu można było grać bez fundsów, bo bronie były za 450VP na miesiąc.

Kiedyś na moim starym koncie miałem bazooke na pół roku.

W tej chwili to ciężko grać bez kupowania fundsów.

Bronie kosztują 150VP na jeden dzień, więc całą kase co zarobi się w dzień wydaje się na bronie.

Nie starcza kasy na toniki itp.

A jak się kupi bronie za fundsy to starcza kasy na toniki i łatwiej się gra.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Grać się da, tylko potrzeba czasu.

Wiecie, czasem dadzą kluczyk do Treasure Chest, w Clawie codziennie próbować szczęścia można, najlepiej na SpeedClawie (ja zawsze dużo rzeczy trafiam na nim :D).

Mam komandosa, mam Super Nóż Royal i M95. Full toników i innych śmieci. Kupuję tam fundsy na ubranka, bo bronie zdobyłem najlepsze za darmochę. M95 z Treasure Chest, nóż ze SpeedClawa.

Teraz łaskawie dodali też jakieś słabe, ale zawsze to lepsze od podstawowych bronie. 10k VP - dużo, ale da się uzbierać.

Teraz też bez fundsów można być "Pr0000".

Dla mnie BFH to już nie jest "P4F, P2W" (Play for free, pay to win), tylko rzeczywiście P4F.

1389638202-U295319.png

Opublikowano
Teraz też bez fundsów można być "Pr0000".

Nie, szczególnie jeżeli jesteśmy nowi w BFH. EAsy sprawiło, że prędzej czy później trzeba kupić funds lub odstawić grę.

Opublikowano

A jak powinno wyglądać całe EQ w grze? Powiedzmy soldiera? w sensie czym powinny być wypełnione eq które widzimy oraz te np gatki?

nosić bandaże i toniki czy same toniki albo same bandaze? Nosic klucz do naprawy? te miejsca nas trochę ograniczają ;p

Opublikowano

ale mapy się zmieniają, a czasami jak się opuści to ktoś nam już zajmie miejsce.

teoretycznie chyba, jak nie wezmę a aktualnie właśnie gram bez wallhacka (tego skillowego soldiera) to nawet te 3 rzeczy mi się zmieszczą. Klucze, bandaże oraz toniki.

Rozłożyłem skille tak: Full leczenie, punkty w granaty, 1 punkt blast strike, 1 punkt w podpalenie.

raczej nie ma jakiegoś faworyta geharta na zawsze no nie?

Czy na tym mniejszym lvlu rzeczywiście wyskakuja jak to googlus gdzieś napisał rzadsze itemy? Rzadsze to chyba znaczy też lepsze? Przykładowo dzisiaj zrobiłem drugiego mojego refa i na 1 lvlu w clawie mi dropnął lamer na zawsze.

Opublikowano

EQ:

Super/Uber SR SMG + LR Pistol + Granat

Bez Funds:

SR SMG + LR Pistol

SR - short range

LR - long range

SR SMG Royal - Super Tomek

SR SMG National - Uber Rudolf

LR Pistol Royal - Super Harry

LR Pistol National - Uber Gerhart

Bez funds:

Wersje bez super/uber.

SKille:

CM 5, GS 5, BB 3, 6TH 2

Widgety:

Bandaże, toniki, klucze

(gaci nie musisz mieć na pasku)

Claw:

Pierwsze lvl dostają więcej itemów, to pewne. Rzadsze tzn. rare ?

Opublikowano

Claw:

Pierwsze lvl dostają więcej itemów, to pewne. Rzadsze tzn. rare ? To samo pytanie mogę zadać tobie bo czytałem, że ty napisałeś ze male lvle dostają więcej rare, sprawdziłem co to znaczy rare i rare oznacza po angielsku rzadkie. A chodziło/chodzi mi po prostu o to, czy na 1 lvlu mam większą szansę na m16/ak74 albo po prostu jakąś dobrą bron typu które ty pisałeś. O co ci chodzi z tym, że pierwsze lvl dostają więcej itemów? Wtf? Przecież każde konto ma ograniczenie do clawa na 1 dzień jeśli nie kupi sobie kolejnych.

i co do ANKIET to po pierwsze nie jestem pełnoletni. Po drugie, sam nie wiem czy to mozna je robic na odwal się czy nie. Wpisywac bledne dane czy prawdziwe.

Opublikowano

O ile mnie pamięć nie myli to nie pisałem, że więcej rare a ogólnie więcej itemów na zawsze. Wystarczy wejść w clawa i klikać po prawej stronie nicki, 90% to niskie lvl.

Nie na pierwszym a na pierwszych.

O co ci chodzi z tym, że pierwsze lvl dostają więcej itemów? Wtf? Przecież każde konto ma ograniczenie do clawa na 1 dzień jeśli nie kupi sobie kolejnych.

Więcej itemów na zawsze.

i co do ANKIET to po pierwsze nie jestem pełnoletni. Po drugie, sam nie wiem czy to mozna je robic na odwal się czy nie. Wpisywac bledne dane czy prawdziwe.

Gdzie jest napisane, że musisz być pełnoletni ? Można robić na odwal się jak i podawać zmyślone dane.

Opublikowano

Nigdy nie rób ofert, wymagających wysłania czegokolwiek sms'em. Wpadniesz w niezłe bagno, z którego nie tak łatwo wyjść. Większość z tych ofert wiąże się z ukrytymi kosztami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...