Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Infinity Of Dragons

Sodema

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dlatego się powinno używać systemu kontroli wersji, robisz 'revert' do poprzedniej wersji i niechciane/popsute zmiany zostają cofnięte.

Jeśli jeszcze nie używacie żadnego to czym prędzej powinniście go wdrożyć.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skończony został system zadań, layout, parę drobnych poprawek, funkcji zabezpieczających :) Jeszcze tylko machnąć gildie, poprawić błędy stylistyczne i nadal borykamy się z problemem wszystkich przedmiotów i potworów (lista). Jak zapowiadałem do 15 mamy czas i musimy się wyrobić !

@down

Ale wyszedłeś ;d

Opublikowano

Co myślicie o takim systemie ulepszania przedmiotów ?

Broń ma stopień ulepszenia np. drewno

Kowal mówi : Wymagam 50 sztuk drewna na ulepszenie tej broni i 500 zlota.Szanse powodzenia to 80%

Czy chcesz dolepszyć?

I takie drewno możemy zdobyć z opcji surowce.

Będą kopalnie itp. Co o tym myślicie ?

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Niestety pojawiają się już małe problemy z czasem. Nie uda nam się wyrobić do 15. 17 listopada wyjdzie beta, którą do koło 25 skończymy w 100%, napiszemy brakujące rzeczy, poprawimy skrypty i pozmieniamy je tak, aby jak najbadziej ta gra przypadła wam do gustu.

W Grze: Przy okazji mam pytanie, co sadzicie o najemnikach graczy do w lochach czy też na wyprawach. Najemnicy będą wynajmowani za określoną ilość złota/monet. Będą od razu wyposarzeni w ekwipunek, statystyki i lvl. Będzie walczył razem z bohaterem przeciwko stworom. Po przegranej walce będzie usuwany (śmierć) lub będzie mógł zostać leczony. Czekamy na wszelkie opinie i sugestie.

Opublikowano

Zamierzamy stworzyć najemników tak ,że na przykład kupujesz najemnika Kongo i on ma losowane staty np. 5-8 czy coś ;)

Taka mała losowość :P

W grze : Co myślicie o głodzie bohatera? Np. Musisz iść i kupić jedzenie w przeciwnym wypadku coś się stanie (tutaj nie wiemy co )

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

@up

Dobry pomysł na zgarnięcie osób grających, którzy interesują się grą :D

Może zamiast tego co napisał Sodema zrobić poziom głodu == Jeśli masz poniżej 30% hp spada ci do 0 lub 1, a jeśli powyżej to odnawia ci się hp. Szybkiego sposobu na zdobycie hp by nie było (strzelam == 1h / 100hp). I jakieś mikrusty np. przyśpieszające regeneracje zdrowia o 50% lub trenowanie wytrzymałości dodaje powiększa tą zdolność = 50% hp / h (czy jakoś podobnie). Co wy na to ?

Opublikowano

Moje pomysły :

Można zrobić że będzie można np: kupować lepsze przedmioty w sklepie a najlepsze np: w sklepie za diamenty czy coś (kupujesz za sms,przelew itd.).

Powinna być jakaś arena pvp.

Powinno być że masz np: 10% na jakiś przedmiot na danej wyprawie.

Można by zrobić jakieś gildie .Powinny być od np: 10lv albo od np: 1000 złota/monet albo za np: 10 diamentów które można kupić za sms,przelew itd.

Jestem pełen pomysłów więc napisz mi na pw czy chcesz i ci napisze je (podaj jaki styl gry,czasy i w jakim stylu gra np: gladiatus, itd.)

Pozdrawiam.

Opublikowano

@up

Niestety nie wniosłeś nic nowego do gry. Arena jest (mój "święty" skrypt), sklep za diamenty będzie jak w każdej grze, jednak na razie nie wprowadziliśmy wydawania pieniedzy na grę (będzie to po becie), itemy na wyprawie oczywiście są, a na założenie gildii / czy tam bractwa potrzebna jest określona ilość monet.

@down

Troll :P

Opublikowano

kakako15@

Wszystko to mamy ;)

Pomysły możesz tutaj dać - jak się spodobają,to dam Ci like'a :)

up@

Coś poszło nie tak i wywaliło wszystkie skrypty.Na szczęście miałem backupa :)

Wszystko jest oprócz Twojej areny. :c

żartowałem

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Można dodać że tylko wstęp do bety mają np: 10 graczy którzy testują gre i piszą co zmienić,co najlepsze itd. a za pomoc dostają jakiś item lub range.

Można zrobić że te gildie mają np: teretorium i np: co godzine to teretorium daje np: 100 monet do skarbcu gildi a za monety w skarbcu można kupić różne dodatki do gildi np: zwiększenie liczebności członków (na początku jmoże być np:10 graczy),powiększenie expa w misjach,większe szanse na dropa i powiększenie monet w misjach.

Można zrobić że jest rynek gildi i tam mogą członkowie gildi wstawiać bronie lub itemy i dać np: przedmiot za 200 monet (lub licytacja) lub można zrobić że będzie publiczny rynek lub targowisko gdzie gracze sprzedają przedmioty.

Można dodać że jak będą święta np: (hallowen czy jakoś tak ) będą różne przedmioty np : ,,Demoniczny miecz'' który można zdobyć TYLKO w hallowen (czy jakoś tak).

Jeżeli będą wyprawy takie na czas np: na jakoś misje trzeba czekać 10 minut to będą do kupienia zwierzęta np: osioł = -10% czasu ,koń = -25% czasu wyprawy itd.

Można też kupić różnych najemników którzy pomagają tobie na misjach.

Można dodać lochy gdzie jest kilka poziomów np: 10 poziomów i na 10 poziomie jest boss.

Można dodać że np: w godzinach 2:00-3:00 w nocy są tańsze diamenty.

Może być że na tej arenie zdobywamy honor.

Może być ranking np: największy lv (poziom) lub najwięcej honoru.

Pozdrawiam.

Opublikowano

WIem, że jest 15, jednak nie ma szans na wydanie bety dzisiaj. Skrypty mamy prawie skończone, jednak trochę im brakuje. Termin bety przenosimy na 18 głównie z powodu, że sodema był w szpitalu i tego, że mpcforum było off przez co nie mogliśmy zobaczyć ewentualnych pomysłów itp. 18 listopada na 100% gra będzie w fazie bety. Przepraszamy za przedłużony czas wydania.

Opublikowano

A ,żeby nie było ,że nic nie dodajemy , to napisze wam co dodaliśmy :)

Rynek + dom aukcyjny.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

up@

Czyli stoi w postępie 0 :-)

można by rzec ,że idzie jak produkcja adidasów przez bnmbb :)

Każdy kto widział konga to zrozumie riposte :-)

topic@

Zaniedługo beta ! Jeszcze 4 dni !

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Niestety trochę mi się zaspało wstałem niedawno moje konto na dzień dzisiejszy jest prawie puste, ale za to sodema już od 6 piszę skrypty więc jestem pewien, że do jutra się wyrobimy z wydaniem bety:

- Zrobione gildie (bez walk to jest akurat w trakcie)

- Przerabiana zostaje baza mysql tak aby sprawniej działała i zostają dodawane przedmioty

- Skończone zostały misje, dzięki którym gracz będzie mógł zdobyć doświadczenie

na dzień dzisiejszy przewidujemy jeszcze wiele ! Już jutro lub w poniedziałek (mamy z sodemą różne zdania) wystartuje beta gry.

Wydanie gry: Sądziliśmy, że zostało nam mniej do zrobienia. Już prawie blisko końca, jednak bete już ostatecznie przenosimy na środę (21 listopada 2012). Konta z loginem i hasłem zostaną wysłane na pw osobom zainteresowanym, które polubiły post o grze na mpcforum lub facebooku. Konta zostaną wysłane około godziny 18 !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...