Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Infinity Of Dragons

Sodema

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Infinity Of Dragons

Infinity of dragons to gra przeglądarkowa RPG .Rozpoczynamy jako nic nie znaczący chłop a kończymy jako pogromca smoków.

Celem gry jest rywalizacja w złapanych/zabitych smokach z innymi graczami.

Gra nie będzie porzucona , cały czas mamy nowe ciekawe pomysły które wdrążymy w życie .

Silnik jest autorski (własny ,nie kupiony,robiony od 0)

Zespół

rafor4 - programista

Sodema(znany również jako Amedos) - programista,szef

Roymaster - grafik

Specjalne podziękowania

Kongo(bnmbb) - pomoc w zakodowaniu laya

:)

I zapewne ktoś się tu znajdzie,kto będzie miał wkład w życie gry

;)

Linki i inne

www.iod.fwl.pl

ScreenShot'y

ssJPG_xxeqnwh.JPG

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Życzę powodzenia, jakoś dużo projektów na forum się zaczyna ale nie wiele kończy. Albo zaraz są szybko porzucane.

Macie przynajmniej grę rozpisaną?

Opublikowano

Danielhilz się myli gra jest w jakiś 90% skończona postanowiliśmy zrobić prezentacje, gdy będziemy już w 100% pewni czy wyjdzie. Wystarczy zrobić małe poprawki (skrypty, fabuła) i dodać itemy i potwory do bazy. Silnik jest jako tako skończony więc nie jest źle :) Stawiam, że w miesiąc się wyrobimy na 100% w całości ale jak będzie czas może za jakiś tydzień wyjdzie beta. Mam dobre nadzieję co do tej gry :)

ps. Jeszcze na facebooku jest to moje zawaliste STARE tło, które zrobiłem pod grę :D Nowe jest o wiele lepsze nie przejmujcie się :P

Specjalista
Opublikowano

No to ciekawie ! ;)

Co chwile jakieśgry, prezentacje, zapowiedzi ;D

Chyba muszę zrobić wam konkurencję jakąś ;p

Specjalista
Opublikowano

No właśnie, więc czego nie rozumiesz !?

Nie mam czasu, bo konkurencja sama się nie zrobi ;) Logical ! ;)

Opublikowano

Pierwsze 40 lubię to otrzymuje konto beta w dniach 12-21 listopada .

Prawdopodobna data wydania gry (wszystkie opcje grafiki i tym podobne.) : 1 grudnia

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Zastanów się co piszesz?

Nie mam czasu, bo konkurencja sama się nie zrobi ;) Logical ! ;)

Co to niby ma znaczyć? Pisałeś że nie masz czasu w dziale php, a teraz mówisz że będziesz robił konkurencje? Raczej gdzie tu twoja "Logical!"

Lepiej by było jak byście dali kilka ss z gry

Opublikowano

Lajk jest, czekamy na start :rolleyes:

Zobaczmy co tam zagotowaliście, lubie takie projekty, szczególnie testowac ;)

Największa radocha jak się znajdzie buga :P

Opublikowano

up@

coś wiem o tym ;)

Kongo pozdrawiam Cię ! xD

topic@

Szukamy osoby która interesuje się pixel artami !

Zainteresowani proszę pisać.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Pisanie idzie pełną parą już tylko parę skryptów i poprawek, a więc do 1 grudnia czyli ustalonego terminu na pewno się wyrobimy.

Layout ekranu logowania będzie się różnić nieco od podanego w 1 poście - tzn. zmiana na lepsze.

Wszystkich chętnych do bycia testerami z fazie beta zapraszam do likowania 1 postu. Dla beta testerów za pewne przewidziana będzie nagroda na dobry początek :)

Opublikowano

Jakie to mają być pixel Arty (co ma na nich być, wymiary) ? Może coś porobię.

@rafor - a ja i tak nie zhejtuję ,a i tak Sodema da mi dostęp bym mu JQuery popodpinał :D

Sodema co ty wiesz o szukaniu bugów. Ja jak wova zabezpieczałem to znalazło mi w całym projekcie 493 użycia $_GET ;pp

Opublikowano

Jakie to mają być pixel Arty (co ma na nich być, wymiary) ? Może coś porobię.

@rafor - a ja i tak nie zhejtuję ,a i tak Sodema da mi dostęp bym mu JQuery popodpinał :D

Sodema co ty wiesz o szukaniu bugów. Ja jak wova zabezpieczałem to znalazło mi w całym projekcie 493 użycia $_GET ;pp

50 x 50

3 rzeczy.Miecz zbroja i naszyjnik .Oczywiście potem przerobione lekko w photoshopie/gimpie by nadać temu efekt

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Ok. Mam nadzieję, że będą to dla was dobre wiadomości. Specjalnie dla mpcforum i dla wszystkich chętnych zobaczenie gry "Infinity Of Dragons" oświadczam, że 1 grudnia będzie już oficjalny start gry, nie beta (chyba, że wypadnie coś ważnego lub będzie zbyt dużo bugów). Sprężamy się, aby do 15 listopada gra była już gotowa do testów. Jak się uda może wcześniej staramy się, aby zrobić to jak najszybciej (i oczywiście jak najlepiej) :) Zachęcam do przeglądania tego tematu / facebooka, w celu uzyskania więcej informacji.

Opublikowano

spoko spoko, poprawiłem wam trochę ranking, postać, sklep, arenę, logowanie zrobiłem. Teraz może wam zrobię płynne logowanie rejestracje ? A w sumie czemu nie <myśli>

A co tam było poprawiać?Wjebałeś się z bitem razem z kodowaniem ANSI czy ch** wie jakim i trzeba poprawiać.

"Poprawiałeś" rzeczy bez mojej zgody.

Doceniam ,że chciało Ci się ,że zakodowałeś ten layout (mówie o wyglądzie samej strony ) ale o następnych zmianach mi pisz.

Ps.żadnego logowania nie robiłeś , tylko jedynie dodałeś płynne które spierdoliło wyświetlanie danych o graczu.

Ps2.Miałem fajny sklep a teraz mam jakieś pedalskie wyświetlanie które musze poprawić.

while(!$success){
....try();
}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...