Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Dell Alienware M17x Czy to dobry wybór?

MPC FORUM JEA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od już 1 miesiąca zastanawiam się nad kupnem Alienware gdyż jest to znany dobry laptop do gier. Ja mam kilka pytań.

1. Robię mój własny dobór części do laptopa i czy to dobre części :

To jest ukryta treść, proszę

2. W jakim kraju najtaniej kupię tego laptopa z tym doborem

3. Za ile go wezmą w Polsce.

Kocham mpcforum.pl!!! MPCFORUM RLZ!!!

18706.png

<a href=http://zapodaj.net/b3ef8818e31b7.png.html>ass.png</a>

Opublikowano

średni ale ujdzie

zbedna pamięć i raid , po co to ? jedyne co osiągniesz to więcej problemów

nie ma takiej rozdzielczości dla tego modelu jak juz to 1920 x 1200 ( sory poprawka, juz jest , wczesniej były tylko dwa korpusy dla tego modelu )

co do cen, sprawdzaj sam bo nie widzę chętnego by to robił za ciebie w dziesiątkach sklepów w europie ( 1700 do 2100 euro , 1600 funtów )

cenniki masz po sklepach komputerowych na ten sam model od 100 do 500 zł różnicy , tym bardziej że robisz własny to odpuść obie takie prośby, jak cie stać to się rusz do sklepu sam

jakby nie było, do cholery masz cennik wraz z ceną gotowego zestawu u producenta a ty nudzisz by ci sprawdzić ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie chodzi mi o ceny w sklepach tylko na stronie alienware.. Wychodzi że najtaniej leci z USA bo ten za 11 tysięcy a w polsce 12 tysięcy oszczędzam te 1 tysiąc

18706.png

Opublikowano

g... prawda, płacisz za sprzęt a gdzie przesyłka, opłaty, inne pierdoły , patrz na gwarancje i drobny druk .

osobiście nie polecam, mimo ze juz ok 20 zakupiłem ( nawet zniżki sie dorobiłem 10% ;) ) , opłacalny bardziej komputer stacjonarny w tych samych parametrach

@down jak widzisz, tak właśnie niektórzy kupują sprzęt a potem żale że nie działa albo coś zbędne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zobacz sobie na wiki : > Home premium czyta max 16 gb ramu ; D

To tak na przyszłość, osobiście radze Ci pc, jeżeli laptop to zrób topic i napisz ile masz kasy i ktoś kto się zna to Ci coś poradzi : >

Pozdrawiam : >

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano

Gdybym chciał stacjonarny to bym k..... dawał tu temat o stacjonarny a nie laptop prawda?

Właśnie to zauważyłem i wybrałem Ultimate :)

Jutro dam inne preferencje laptopa i powiecie czy pasuje do gier

18706.png

Opublikowano

Niech zgadne, jesteś chłopakiem który jeździ bardzo często np do babci na długo i nie ma co robić. A po kompa to za daleko tak ? Więc tak zaraz skonfiguruje Laptopka m17x ale popatrz też na ebay.pl..

Skonfiguruje ci też fajnego Aurorka żebyś zobaczył dwie ceny i jaki byś miał dobry deskopt. Wiesz że laptop będzie mniej wydajniejszy? Laptopa za 7 tysięcy kupisz to będzie taki wydajny jak Deskopt za 3 tysiące. Więc raczej proponuje Aurore. Ale skoro chcesz Laptopa to ci takiego za 12 tysięcy zrobie. A czy musi być to m17x ? Czemu nie 14 czy 18.

Cały zestaw :

Wybrałem m18x gdyż ma możliwośc 2x kart graficznych :)

Mam nadzieje że coś pomogłem z wyborem. Cały koszt to cena wyżej.

Pójdź gdzieś do DELL Polska i daj im zdj tego albo dam ci linka :D

I zamów u nich. Laptop przyjdzie ci 2 tygodnie od wpłaty na konto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...