Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na średnim laptopie

CiasteczkoMen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam lagi na średnim laptopie na odległości tiny/all off/optifine

Kiedyś grałem z kolegą na ~10 modach i nie było lagów, teraz 0 modów tylko optifine i lagi. Polega to tak, że jest płynnie, później spadek fps do ~5 i znowu płynnie. Kolega ma podobny laptop i działa dobrze.

Parametry laptopa:

Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz

3GB RAM DDR2

Nvidia Geforce 9200M GS 512MB DDR2

Parametry starego kompa na którym działa dobrze:

Pentium 4 3.0GHz

1GB RAM DDR ECC

Nvidia Quadro 128MB AGP

Opublikowano

Spróbuj z Gamebooster'em jeżeli nie pomoże to chociaż zrób defragmentacja dysków i usuń niepotrzebne Ci programy.

Możesz również zakupić lub pobrać wersje trial TuneUp Utilities 2012. (Sam z tego korzystam i polecam program.)

67qtMtN.png

Opublikowano

Żadne programy nie pomogą wal ich. Dam ci SS z mojej konfiguracji minecrafta. Ja lagów nie mam a mam podobne parametry do twojego

AMD Athlon m320 2,1 ghz, 3 gb ram, windows 7 home premium 64 bit i ati mobility radeon hd 4650.

Jak będziesz miał jeszcze lagi to możesz wyłączyć chmury i zmienić renderowanie na tycie

post-337068-0-39464900-1351257186_thumb.png

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Aktualizuj jave i przydziel więcej ram do mc. Przeczyść komputer CCleanerem, zainstaluj Gboost.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...