Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] sniperka

devilerz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M95 - argumenty: daleki zasięg, wysoki damage.

Ech snajper to camper i nic tego nie zmieni. Zasadzasz się w oddali i walisz heady. Jak chcecie iść w ogień to grajcie szturmowcem albo kupcie USAS czy coś podobnego a nie podchodzicie ze snajperką do goscia na parę metrów i jaracie się, że szybko przeładowuje.

Opublikowano

@up

a nie wiesz jakie dmg zadaje? albo podaj jakieś informacje o tym :D a nie czekaj, potzrebuję linka do tego gówienka co porównuje bronie :D

WG mnie M95 najlepsze dzięki normalnej lunecie oraz wysokim DMG co powoduje że często można zabić wroga 1 strzałem lub szybo wyciągnąć pistolet i dobić co do argumentu z "zasięgiem" to nie ma on znaczenia -,- To zależy od ciebie jak wysoko nad głową strzelisz a naboje wydaje mi się że lecę w nieskończoność o ile coś trafią

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Teraz najlepsza jest M82A3 za ponad 18k bf.

Najlepsza? Daleko jej do najlepszej. 12 pocisków na minute, L96 zrobi w tym czasie 5 razy więcej. Oczywiście M82 zadaje większe obrażenia ale nawet Sv98 przy precision barrel i viper magach z dystansu 290m zabije jednym strzałem w głowę. Poza tym 18k za odblokowanie to strasznie dużo. Jedynym plusem jaki ta broń może mieć to pewnie zasięg lepszy od SKS , chociaż na razie nie wiem jaki jest maksymalny.

A teraz do tematu.

L96

+z viper mags/cqc ammo gwarantowane zabicie przy maksimum 2ch strzałach , lub 1 w głowe.

+najszybsze przeładowywanie

+bardzo celna

+podstawowa wersja 270m zasięgu

- musisz się liczyć z tym, że często będziesz zwyzywany za używanie tej broni , podobna sprawa jak przy FAMASie.

- dość wkurzający dźwięk wystrzału , przynajmniej mnie po dłuższym czasie zaczął denerwować.

Co do M95, broń fajna ale za wolna.

tutaj mój filmik jeszcze przed dużym update.

Teraz lepsze wyniki można osiągnąć przy vip magach ,precision barrel i stab stock. Strzały na dystans 370m.

GOLa nigdy nie używałem , ale patrząc po statystykach jest to słabsza wersja L96.

Z tych trzech najlepiej jak kupisz L96, jest w dobrej cenie w Dev secie, do tego z dodatkami i pistoletem , nie pamiętam jakim.

Do tego zestawu jak zostanie ci trochę fundsów zakup precision barrel, przyda się do każdej snajperki. (zmniejsza opadanie pocisku, za czym idzie łatwiejsze i szybsze celowanie).

pozdro.

Opublikowano

@up

nie tyle co szybkość ale co skuteczność.

l96 wykona 2 razy więcej strzałów niż m95 ale oczywiście mniej niż sks, tyle że sks przy 2ch (head i ciało) lub 3ch (ciało ) strzałach zabije. Trzeba się liczyć z dużym recoli przy SKS za czym idzie mniejsza skuteczność niż L96.

Przedstawiłem swoje argumenty co do wyboru 3ch z wymienionych broni , Ty raczej nie potrafisz więc się nie wypowiadaj :) Bo rzucanie propozycji na wiatr nikomu nie pomoże. Sam posiadam wszystkie z wymienionych broni wybrał bym l96 mimo swojego OP.

Opublikowano

Najlepsza? Daleko jej do najlepszej. 12 pocisków na minute, L96 zrobi w tym czasie 5 razy więcej. Oczywiście M82 zadaje większe obrażenia ale nawet Sv98 przy precision barrel i viper magach z dystansu 290m zabije jednym strzałem w głowę. Poza tym 18k za odblokowanie to strasznie dużo. Jedynym plusem jaki ta broń może mieć to pewnie zasięg lepszy od SKS , chociaż na razie nie wiem jaki jest maksymalny.

A teraz do tematu.

L96

+z viper mags/cqc ammo gwarantowane zabicie przy maksimum 2ch strzałach , lub 1 w głowe.

+najszybsze przeładowywanie

+bardzo celna

+podstawowa wersja 270m zasięgu

- musisz się liczyć z tym, że często będziesz zwyzywany za używanie tej broni , podobna sprawa jak przy FAMASie.

- dość wkurzający dźwięk wystrzału , przynajmniej mnie po dłuższym czasie zaczął denerwować.

Co do M95, broń fajna ale za wolna.

tutaj mój filmik jeszcze przed dużym update.

Teraz lepsze wyniki można osiągnąć przy vip magach ,precision barrel i stab stock. Strzały na dystans 370m.

GOLa nigdy nie używałem , ale patrząc po statystykach jest to słabsza wersja L96.

Z tych trzech najlepiej jak kupisz L96, jest w dobrej cenie w Dev secie, do tego z dodatkami i pistoletem , nie pamiętam jakim.

Do tego zestawu jak zostanie ci trochę fundsów zakup precision barrel, przyda się do każdej snajperki. (zmniejsza opadanie pocisku, za czym idzie łatwiejsze i szybsze celowanie).

pozdro.

Zgadzam się w 99% :) , może tylko dodam , liczyłem że M82A3 będzie połączeniem L96 i M95,niestety się sromotnie zawiodłem .

Może przy zwyczaje się do dźwięku wystrzału :)

Mam jeszcze pytanie do ludzi którzy sprawdzają M82A3 - z jakiej odległości zabiliście , mi na razie udało się tylko z 305m :unsure:

Opublikowano

Dla mnie kampienie zwiadowca w jednym miejscu i łudzenie sie że walniesz heada z 200m jest najgorszą żecza poza tym w małym stopniu pomagasz drużynie.Lepiej podejść na 30m/100m i masz większą szanse że trawisz heady gdy kolo biegnie i zmieniać co jakieś 3/6 strzałów miejsce.Co do snajperek każda można grać zajebiście zależy od stylu i wyczucia

Opublikowano

Dla mnie kampienie zwiadowca w jednym miejscu i łudzenie sie że walniesz heada z 200m jest najgorszą żecza poza tym w małym stopniu pomagasz drużynie.Lepiej podejść na 30m/100m i masz większą szanse że trawisz heady gdy kolo biegnie i zmieniać co jakieś 3/6 strzałów miejsce.Co do snajperek każda można grać zajebiście zależy od stylu i wyczucia

To nie jest temat czy "kampienie" jest dobre czy nie , to jest temat o snajperkach , ale pewnie tego nie widzisz :)

Jestem snajperem i dla mnie osoby które mi zarzucają że kampie , to są osoby nie spełna rozumu . Co mam robić jak jestem snajperem ? Lecieć z snajperką z pierwszą linią ? Jak masz ACHD to grasz inaczej :D

Opublikowano

o co wy się tu kłócicie .... pograjcie l96 i m95 a potem piszcie że ta i ta sniperka jest dobra bo ...... lub ......

ta new sniperka to co jak paczałem u shodrexuxa na yt czy jaki on ma ten nick to ta new sniperka zjebana .... l96 jest najlepsza i zostanie najlepsza :) + tych sniperek już każdy dodał.... na innych tematach z pare razy pisałem o tej sniperce więc znów nie będę :)

YAY

Opublikowano

L96 vs M95

Obiema zabiesz jednym strzałem w głowe lub 2 strzałami w klatke tylko że L96 ma ze 2 razy szybsze przeładowanie i jesli nie trafisz w głowe to możesz szybko dobić gościa a przy m95 zazwyczaj zdąży sie już gdzies schować.. Dla mnie l96 dużo lepsze przynajmniej z dodatkami jtigera

Opublikowano

L96! Jest to moim zdaniem najlepsza sniperka :) Gram kilka dni, przetestowałem chyba wszystkie snipery hehe Ta jest moim zdaniem najlepsza o-O

BTW, można do niej jakiegoś skina znaleźć? Zakupić czy coś? ^^

Opublikowano

@UP

nie można...można do vss vintorez svd i coś jeszcze ale nie pamiętam

l96 boskie tag.... ale na RUSH sks jest zajebisty wczoraj zakupiłem i jest boski/ska

vss vintorez też boski z dodatkami o.O nie spodziewałem się że będzie to takie dobre a jednak wali po 25+cel troche popracować + wbić 17lvl kupować se dziennie raimIDiot(nie wiem jak to się nazywa ten taki fajny celownik) i jest bosko :D

YAY

Opublikowano

Mam M95 i L69 i o wiele lepiej gra mi się M95. W sumie po co piszecie że l69 1 strzałem w głowe lub 2 w korpus zabija jak obie te snajperki tak mają? To fakt że M95 się dłużej przeładowywuje, ale jak się umie grać, to żaden strzał nie chybi ... a tutaj link do mojego mini filmiku pokazującego skuteczność tej broni :

To jest ukryta treść, proszę

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

No właśnie m95 dłużej przeładowywuje, a l96 bardzo szybko.. Miałem w teamie snipera z M95, nie nadążał z killami za mną..

Opublikowano

Jeśli chodzi o M95 na Gorączce na mapie Sharqi to wystarczy znaleść fajny camp jak atakujemy i rozwalać rozbrajających/strzegących przekaźników, a jak bronimy to polecam stanąć na końcu ulicy i zabijać kierowców samochodów jadących ulicą... Jeśli team jest zgrany to wyciągam około 25/4.

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

@UP

ja taki wynik wyciągam jak team jest nie zgrany... nie wiem co ty piszesz .... z l96 tego nie zrobisz? szybsze przeładowywanie robi swoje ;)

YAY

Opublikowano

@UP

Narazie mam 7lvl i zacząłem grać 3 dni temu na 50% XP. M95 się lepiej gra wg. mnie... strzelasz w głowe, cofasz się, przeładowywujesz, wracasz się i kolejny head... To nie trwa wcale tak długo a rezultaty grania tą snajperką są coraz leppsze.

Mój PC:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ale M95 ma większy zasięg skuteczny.

Widziąc gościa z 200m M95 celujesz w głowę, a L96 już cm nad głową :/

Mój PC:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...