Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] RankMeUp//PermissionsEx.

motylii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam pewien problem, mianowicie:

Na serwerze posiadam plugin RankMeUp który pozwala na wykupywanie dalszych rang, co równa się z przejściem do dalszych pomieszczeń z daną rangą. Gracze normalnie wpisują komendę /rmu a plugin zabiera daną gotówkę i zmienia im rangę na kolejną.

Lecz błąd jest w tym gdy dam danej osobie Vipa, to przeważnie osoby chcą przedrostek Vip, i wtedy już komenda rmu nie działa czy da się to jakoś obejść lub jest tak plugin, aby zmieniał tą drugą ukrytą rangę pod Vipem?

Przykład

Thaay:

group:

- Vip

- SektorA-Skazany

Gdy Vip chce wstąpić do sektoruB nie może wpisać tej komendy /rmu ponieważ plugin widzi tylko 1 rangę, zaś ja muszę dodawac zamieniać rangi aby dać temu graczowi sektorB lub wejść do FTP i w plikach podmieniać to. Czy da radę to jakoś zrobić?

Za pomoc daję limit like.

Bądź jeżeli nie da się w tego jakiś prosty sposób zrobić, a trzeba pisać specjalny plugin mogę za niego zapłacić, lecz żeby plugin obsługiwał proste komendy i działał na 4 rodzaje vipów.

Liczę na szybką odpowiedź pozdrawiam

Thaay.

imetin_logo.png

Opublikowano

Może zrób tak dajesz VIP normalnie tak jak się daje. I poprostu robisz 4 Rangi VIP np. ViPA-Skazany ViPB-Skazany ViPC-Skazany ViPD-Skazany VIP-Wolny.

W permissions zabierasz innym rangą(sektorom) komendę na /rmu do VIPA itp.

Opublikowano

Rozumiem o co chodzi. Lecz możesz dać pokoleji aż do Wolnego. Później możesz dopisać rangi VIP itp. dając możliwość tylko mu wpisanie cmd na wyższe RMU.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

motylli podasz mi plugin rmu bo mi nie chce działać nie wiem jak go ustawić :(

A szukam tego już podad tydzień.

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...