Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Baron

Gość ArronBaDo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

Nie sądzicie, że Baron jest zbyt słaby ?

Teraz poziom jest taki, że AD carry z tankiem może zrobić bez problemu Barona.

Sam Trynda na normalu jak wyfarmi full build zrobi solo Barona, to troche głupie jak dla mnie.

Riot powinien buffnąć Barona, dodając jakieś (troche) lepsze bonusy za rozwalenie go, wtedy może Baron byłby wardowany zawsze, nawet na normalach. Jak na normalu ktoś gra supportem to i tak robi normalny build i nie kupuje wardów.

Ogólnie, Baron jest za słaby, powinien jak dla mnie dostać potężnego buffa, tak by był to jakiś epicki potwór, nie byle co, co daje kilka ad i ap, od Barona poważnie powinna zależeć przyszłość meczu, zły ward czy fokus, tf pod baronem i jego steal także.

Mam nadzieje, że w s3, gdzie ma być lepsza jungla Baron będzie mocniejszy

Co o tym myślicie, czy Baron pownien dostać buffa ?

Opublikowano

Nie powiedziałem, że w 15 minut ktoś go zrobi solo...

Poprostu jak poleci ad carry z tanikiem przy 4 itemach zrobią sami barona, co jest żałosne.

Opublikowano

W S3 dżungla zostanie zmieniona więc tylko czekać. Baron jest łatwy, ale nawet w 15-20 minucie w 5 nie zrobicie barona więc nie jest tak źle.

Ale tych 4 porządnych itemów to nie zdobędziesz w 20 minucie.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Nie powiedziałem, że w 15 minut ktoś go zrobi solo...

Poprostu jak poleci ad carry z tanikiem przy 4 itemach zrobią sami barona, co jest żałosne.

Czyli uważasz, że w każdej grze są idioci, którzy nawet wardów nie kupują? Nie tylko baron będzie im zadawał dmg.

Btw. AD carry + "tank" to co najwyżej barona mogą zrobić w late game.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

@up2, przy dobrym owardowaniu nie ma szans na barona, ale w 15 da się zrobić full team barona, bo sam na normalach tak robie często.

Na 11-10 lvlach można zrobić barona, uwierz

Czyli uważasz, że w każdej grze są idioci, którzy nawet wardów nie kupują? Nie tylko baron będzie im zadawał dmg.

Tak, często (nie w każdym meczu, nie napisałem tak) trafiają się idioci, którzy nie kupują wardów i to ty jako ad-ap carry musisz sam kupić warda, czy patrzeć co chwile czy baron dalej siedzi.

Widze tu kilka postów w kilka minut, co mi się podoba, temat powstał by dyskutować, nie kłócić się, pamiętajcie o tym.

Opublikowano

Baron wg mnie jest wystarczajaco silny , jedyne co mozna buffnac to smoczka i zeby przy okazji dawal wiecej golda lub moze jakies buffki (na 5v5), bo taki dragon to ze da 190 golda , 190 x 5 = 950 golda przewagi calej druzynie, lecz nie zwieksza statystyk jak baron czy nawet regen many z blue lub slow i ignite z reda.

Opublikowano

jeżeli s3 to waszym językiem twisted treeline te nowsze to mylicie pojęcia. Bo kiedyś i nadal jest tam nie baron a Ebonmaw. A w przyszłości będzie jakiś pająk którego nazwy nie znam ale baron to on się nie nazywa.

Co do topicu to właśnie kiedyś baron był łatwiejszy do pokonania. Teraz jest trudniejszy.

Opublikowano

s3 = sezon trzeci.

TT na becie jest już, jest tam też już ten pająk, jest strasznie słaby, ale co tam mieli dać ;p przecież to na 3v3 :D

@up

Nawet jeśli był słabszy, nie mówcie, że jest jakiś bardzo mocny, bo robienie go na 2-3 itemach w 5 osób na 12-13 lvlu to nie jest oznaka "mocnego" barona.

Takie jest moje zdanie

Opublikowano

S3 - Sezon 3

Wg. mnie baron jest wystarczająco silny, aczkolwiek polepszyć go troche, byłoby lepsze :] Wkońcu trynda by sam barona nie robił...Teraz barona można zrobić 25 minuta, z całym teamem ;/

Opublikowano

@Up

2 posty nad Tobą powiedziały już o tym, nie musisz tego pisać.

Baron jest mocny, lecz powinni dać go nie wiem, tak aby robienie go było poświęceniem jednego "członka" drużyny ;D

Opublikowano

@up

Albo dać go w późniejszych minutach z troche większym wzmocnieniem

Opublikowano

Po co wzmacniać barona jest jaki jest i niech taki zostanie jest to świetny mob (buff) pod którym są super TF i sam daje 300 golda na łepka

No jest to trochę kijowe że 2 postacie solo barona zrobią ale na wyższym elo baron jest obstawiony wardami że praktycznie bez zorientowania się przeciwnika nie zostanie zrobiony

Więc nie wiem po co go buffować

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Po co wzmacniać barona jest jaki jest i niech taki zostanie jest to świetny mob (buff) pod którym są super TF i sam daje 300 golda na łepka

No jest to trochę kijowe że 2 postacie solo barona zrobią ale na wyższym elo baron jest obstawiony wardami że praktycznie bez zorientowania się przeciwnika nie zostanie zrobiony

Więc nie wiem po co go buffować

Na rankedach być może, ale założyłem ten temat głównie żeby dyskutować co się dzieje na normalach.

Zwykły trynda zrobi sam barona, nikt prawie nie warduje go też, troche marne to jest. W całym baronie boli mnie tylko to, że 5 12 lvli może zrobić barona, albo sam trynda na full buildzie, powinni go wzmocnić tak, byś nawet na niestandardowej swoim najmocniejszym ad carry z full buildem nie mógł zrobić go solo ;/

Tworzy się miła dyskusja w temacie, o to chodziło.

Może marny temat, który się jutro wyczerpie, ale zawsze to coś. Chciałem poruszyć pod koniec dnia troche ludu :D

Opublikowano

Dla mnie baron jest wystarczająco silny i nie potrzebuje buffa ;x.

No chyba, że w s3 się coś z nim stanie to wtedy będzie większa zabawa z nim.

Opublikowano

Baron nadal jest mocny, chociaż taki xin, zrobi go solo, jak i większość adc, bruiserów.

Buffa na pewno nie potrzebuje, jedynie może taki, żeby łatwiej go było stealnąć, choć teraz i tak jest łatwo ale tak jeszcze łatwiej. :x

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Robienie barona solo albo we dwóch? To chyba na normalach. Do 20 minuty baron zbija 5 osobom sporo hp, tak że jak przeciwnicy się w tym czasie w was wbiją to robią ace.

AA w late robienie go we 2 też mija się z celem. Przeciwnik kontroluje mapę, a baron we dwóch zajmuje strasznie dużo czasu.

No i buff jaki dostajemy po zabiciu barona jest bardzo mocny. W sporej ilości gier wygrana zależy właśnie od niego.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jax potrzebuje 4 itemów, żeby solować barona: Mercury, Latarnia, Hextech pełny i Trinity - solo baron :) cóż baron jest słaby, ale raczej się to nie zmieni chyba, że podczas "przemiany jungli" s3

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...