Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakie ćwiczenia na mieśnie brzucha

Pomożesz?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ważysz 60kg, a co z wzrostem? Bo 60kg to nie jest wcale taka zła waga chyba, że masz 150cm... ;)

Ale z tej racji, że podałeś tylko wagę rozumiem iż masz nadwagę, więc najpierw polecam dobrą dietę i bieganie... ;)

Opublikowano

Brzuszki dużo brzuszków

I zestaw ćwiczeń zwanych 6 weidera ;)

Cóż to za zestaw ćwiczeń?

Po za tym po brzuszkach boli mnie kręgosłup , ale od wyginania , a powinien boleć od zmęczenia .

1351898823-U722206.png
Opublikowano

Ja Polecam ABS II

ale gdy zaczynasz cokolwiek robić, na początku dowiedz się jak poprawnie wykonywać każde ćwiczenie, bo mówisz, że boli cie kręgosłup, taki objawy są zazwyczaj przy złym wykonywaniu ćwiczeń :)

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Pierw dobrze musisz skonstrułować pytanie, bo nie rozumiem czy chcesz powiększyć klatke, czy wrzeźbić brzuch.

Jak to 2, to powiem tyle, każdy ma "sześciopak" tylko zakryty jest pod warstwą tłuszczu, jeden sposób to aeroby.

Teraz druga sprawa, co do powiększenia klatki piersiowej, to polecam pompki z szerokim rozstawieniem rąk, dobrze rozściąga i rozszerza klatke.

No chyba że ćwiczysz na siłowni, to sobię coś poszukaj, bo ja jestem zwolennikiem tzw. "Kalisteniki" czyli ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała.

I kolejne, jak już pisałem "6-cio pak" ma każdy, jeżeli chcesz mieć go po to żeby "zaszpanować" wśród znajomych to schudnij. Jeśli chcesz wzmocnić mięśnie brzucha, zapisz się najlepiej

na Akrobatyke, sam chodzę, nikt Ci na internecie nie powie poprawnej techniki wykonywania ćwiczeń, a lepiej wykonać mniej powtórzeń prawidłowych, niż dużo złych.

Na dodatek akrobatyka jest "ogólnorozwojowa" czyli nie ćwiczysz jak na siłowni pojedyńczych mięśni, a całe ciało.

Opublikowano

Program 300 brzuszków

Takie coś to największy syf jaki może być, moim zdaniem... ;)

Mam 168 cm. Wage mam dobrą , ale chcę po prostu zwiększyć klate :P

Chcesz zwiększyć klatę poprzez robienie mięśni brzucha? Bo w nazwie topicu masz o brzuchu... ;) Jednak jeśli zależy Ci na klacie to pompki wszelakiego rodzaju tj. w wąskim i szerokim rozstawem rąk, na krzesłach, w skosie, oraz na poręczach... ;)

Opublikowano

Bo zależy mi i na klatce piersiowej i na brzuchu. Po za tym czy pompki napewno pomogą? Zawsze mi się wydawało , że pompki dobre na mięśnie brzucha . Mając 14 lat ile pompek dziennie robić ? Prosze o jakieś porady

1351898823-U722206.png
Opublikowano

Bo zależy mi i na klatce piersiowej i na brzuchu. Po za tym czy pompki napewno pomogą? Zawsze mi się wydawało , że pompki dobre na mięśnie brzucha . Mając 14 lat ile pompek dziennie robić ? Prosze o jakieś porady

Zrób przykładowo 20 poprawnych pompek i zobacz czy będziesz miał klate czerwoną czy brzuch... Odpowiedź jest prosta, klatę, nie wiem jak mogłeś wpaść na pomysł, że pompki na brzuch... ;)

A mając 14 lat to zacznij po 15 pompek w szerokim rozstawie i 15 w wąskim, potem dokładaj kolejne 15 jeśli będziesz w stanie je zrobić...

Na brzuch to wpisz sobie w google, "Abs II" i masz... ;)

Opublikowano

Proboj brac male ciezary na klate brzuszki i biegaj a pytanie do was czy przy robieniu klaty czy brzucha trzeba stosowac jakas specjalna diete cos jesc specjalnego ?

1359301966-U737205.jpg

Opublikowano

Proboj brac male ciezary na klate brzuszki i biegaj a pytanie do was czy przy robieniu klaty czy brzucha trzeba stosowac jakas specjalna diete cos jesc specjalnego ?

Nie musisz brać na początku i wgl żadnych odrzywek, wystarczy odpowiednia dieta, którą znajdziesz na forach kulturystycznych... ;)

Opublikowano

Nie potrzebuje wchodzić na fora . Po prostu mniej słodyczy będę jadł , a więcej owoców czy warzyw . Co do brzuszków to napisze mi ktoś instrukcje dokładną jak się je wykonuje?

1351898823-U722206.png
Opublikowano

Nie potrzebuje wchodzić na fora . Po prostu mniej słodyczy będę jadł , a więcej owoców czy warzyw . Co do brzuszków to napisze mi ktoś instrukcje dokładną jak się je wykonuje?

Kładziesz się na plecy, stopy najlepiej jak ktoś ci będzie trzymał lub by mieć zaczep tak jak w szkole przy drabince, ręce na kark i jedziesz. Pamiętaj, że prawidłowo wykonany brzuszek jest taki w którym nie kładziesz pleców na podłogę, czemu? Ponieważ wtedy mięśnie brzucha są cały czas napięte i ćwiczenie dają efekt w późniejszym czasie.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...