Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Kłopoty finansowe

Rambots

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, bedąc w dalszej części gry tj. mam już E-75 i pare innych lepszych czołgów , posiadam 10k kredytów....

Co waszym zdaniem powinieniem zrobić? Nie chcę wydawać kasy na grę. Działo do E-75 kosztuje 310k więc jakoś trzeba to zarobić. W jakiego zarabiacza pójść wolną ścieżką?

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Nie wiem sam...

Masz może jakiś czołg tieru 4-5?

Edit@

Pytasz w jakiego ja ci polecam KW-1 dobry pancerz penetracja a premką byś spokojnie z bityw 50k kasy ciągnął ja już tak ciągnę od dziś rana i zarobiłem 1m560k. :P

Opublikowano

Właśnie nie jestem tak jakby skasowany.. Mam AMX 13 90 gdy jakaś lepsza bitwa padnie i full hp bedzie to z 12k kredków zarobie

@Edit UP

Łatwo ci mówić że te i te czołgi jak masz 10k...

1324978961-U410534.png

Opublikowano

Ludzie ale od razu kupię 5 tiery? Jakoś trzeba zacząć kase na to zbierać którą drogą pójść na któych czołgach 2,3,4 tieru leci kaski po 7k za bitke..

1324978961-U410534.png

Opublikowano

Sprawdź magazyn, czy jakieś części tam masz i sprzedaj, możesz zacząć grać od I tieru, zarabiając aż do V.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Ale która droga najlepsza z własnych doświadczeń który czołg polecacie bo teraz po kolei każde 5 tiery nerfy dostają np KW, SU-85

1324978961-U410534.png

Opublikowano

Ja ci pisałem KW-1.

Ale zobacz czy nie masz jakiś niepotrzebnych części w Magazynie tylko zaznacz tam "Nie pasujące do Moich pojazdów"

Opublikowano

Już wszystko wysprzedane i nie da rady stamtąd nic wyciągnąć ; < KW-1 nie psauje zbytnio do mnie miałem pz3/4 "za młodu" lubię dynamiczną grę np. AMXem. A Wolverine?

To jak? Jakieś inne sugestie? Pz IV?

1324978961-U410534.png

Opublikowano

Pz IV ujdzie ale Wolverine słyszałem, że jest dobry ale ja sądzę, że jest cienkie ;) już lepszy T49 szybki i zwinny na dodatek dobra penetracja.

Opublikowano

Jeżeli dynamiczną grę to tak jak @up, T49. Ja osobiście wolę M10, grając z ogarniętym ht idzie fajnie zarobić, T49 grałem przelotnie, też fajne, ale nie dla mnie.

9c5e8497803a7cb2gen.jpg

Dzięki znajomemu mam teraz zaje**stą nazwę :F

Opublikowano

Nie wiem sam...

Masz może jakiś czołg tieru 4-5?

Edit@

Pytasz w jakiego ja ci polecam KW-1 dobry pancerz penetracja a premką byś spokojnie z bityw 50k kasy ciągnął ja już tak ciągnę od dziś rana i zarobiłem 1m560k. :P

Jezus Maria.. zakładając grasz od 10 rano- 8 godzin na kompie. Oczy by* mi du*ą wyszły.

To dlatego masz "status 24h with MPC" -(no life :P )

-=-

NO tak bym ci radził wrócić do tego PZ3/4

A jeśli nie masz kasy na kupno niego.. to lecisz jak noobek

Od 1 klasy i jakoś zarobisz na tego PZ3/4. Widzisz.. jakbyś kasą nie szastał i w porę się zoriętował, że gotówka maleje

nie doszło* by do tego. Albo kupiłeś* E75 mając kasy na styk*. I jak się okazuje teraz grając na 9 klasach wychodzi się czasem na minus

przy dobrej bitwie ^^ ( bez ulepszeń mówię )

Powodzenia i pozdrawiam!!

@E:

poprawione literówki**

x

Opublikowano

Jedyna sensowna wypowiedź Zacnego.

Czyli kurs obrany na Pz3/4

Ja mam tak że najpierw robię później myślę.. ; <

Miałem SU-85 to sprzedałem bo się wkurwiłem że 107mm mu usuneli. Kiedyś pz3/4 było za 200k teraz za 350k..

Jako ostatni post przed zamknięciem powiem że pewien gracz mówił że graj czym lubisz a nie zauważysz jak kasa wpływa.

Tak było z pz3/4 uwielbiałem go i uwielbiam ; >

1324978961-U410534.png

Opublikowano

Jak nie masz kasy, a chcesz zarobić, to musisz obrać technikę na "pożyczkę hipoteczną" jeśli nie chcesz grać I tierami. O co chodzi? Chodzi o to, że selasz jakiś czołg (najczęściej jesteś w tedy do 400k w plecy, ale to jest max 2h gry z przerwami :P) i kupujesz inny. Potem zarabiasz tyle ile wywaliłeś na czołg + ta kasa w plecy i odkupujesz grata spowrotem :). Często tak robię, ja potrzebuję na szybko od 150k+. Oczywiście selasz czołgi bez tych lepszych modułów :P

Opublikowano

Wolverine nie jest dobrym czołgiem do zarabiania

Każdy 5 tier jest dobry oprócz lekkich. Jak dla mnie Wolverin jest najlepszy bo nim lubię grać

Pz IV ujdzie ale Wolverine słyszałem, że jest dobry ale ja sądzę, że jest cienkie ;) już lepszy T49 szybki i zwinny na dodatek dobra penetracja.

Jak to jest zwinne to równie dobrze powiem że T95 jest szybkie skręcasz nim tak samo jak wolverinem

T49 ma dobrą prędkość ale na scouta się nie nadaje ze względu na skręcanie wieży i całego czołgu

Ja bym polecał T18 z haubicą za bitwę ok 7-8 k zarobku. Pancerz bardzo fajny prędkość tak samo

Opublikowano
Pz IV ujdzie ale Wolverine słyszałem, że jest dobry

PZ IV jest spoko mimo nerfa. Mam wrażenie, że zamian za usunięcie armaty więcej zarabia. A skąd to wiem? Wczoraj, jak bym miał konto premium to bym wyszedł nim na czysto 50k, ale jako iż nie miałem, to musiałem się zadowolić 30k na czysto. Jak wcześniej grałem lepiej pz 4 i dostawałem max 20k na czysto :)

Opublikowano

Jak nie masz kasy, a chcesz zarobić, to musisz obrać technikę na "pożyczkę hipoteczną" jeśli nie chcesz grać I tierami. O co chodzi? Chodzi o to, że selasz jakiś czołg (najczęściej jesteś w tedy do 400k w plecy, ale to jest max 2h gry z przerwami :P) i kupujesz inny. Potem zarabiasz tyle ile wywaliłeś na czołg + ta kasa w plecy i odkupujesz grata spowrotem :). Często tak robię, ja potrzebuję na szybko od 150k+. Oczywiście selasz czołgi bez tych lepszych modułów :P

Tylko że ja mam czołgi po 2,3mln same..

1324978961-U410534.png

Opublikowano

Polecam Ci Shermana

" Tam , gdzie kończy się dyplomacja, zaczyna się wojna . " - Polivios Dimitrakopulos

Jeśli pomogłem kliknij

" Lubię to ! "

Opublikowano

Możesz jeszcze kupić czołg premium za 1500golda jet to 29 zł (2 x pay safe card po 20 zł i 9 na przyszłość) lub samo premium .

"kredyt hipoteczny" jest nie opłacalny ponieważ masz czołg za 3mil po sprzedaży dostaniesz 1mil 500tys dodatkowo kupno i wymaksowanie PZ3/4 to 500 tys i 2 mil w plecy , najmniej opłacalna inwestycja .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

może mi ktoś szczegółowo wytłumaczyć jak to działa z tym PaySafe'm ?

" Tam , gdzie kończy się dyplomacja, zaczyna się wojna . " - Polivios Dimitrakopulos

Jeśli pomogłem kliknij

" Lubię to ! "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...