Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]PS3 Slim 320GB

MrKrychu13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu mam problem z zacinaniem się konsoli i gier na niej. Ogólnie chodzi o to że gry nie chcą się właczac, zacinają się itp. Najbardziej zacina się BF3 i Fifa 12. BF najczęściej przy wczytywaniu mapy do gry online i przy włączaniu, Fifa zacina się tak jak bym chciał ją uruchomic na komputerze który nie spełnia do końca wymagań tej gry... Konsole mam prawie 2 lata i nigdy wcześniej gry nie zacinały się w tym stopniu, nie mam już na nią gwarancji.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Raczej nie płyty BD wczytują się normalnie jak zawsze, sprawdzałem też DVD/CD tak samo czyta je bez problemu. Pozatym płyty są w dobrym stanie. Można na nich znaleśc tylko ryski od normalnego użytkowania. Sam podejrzewam że problem może byc związany z dyskiem.

Edit:

Co do przeinstalowywania tych gier nie jestem przekonany poniewaz same patche do BFa ważą tyle że wtedy już nawet nie chciało by mi sie w niego grac.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Ja bardziej w kwestii, gdyby nic ni pomogło.

Miałem identyczny problem. Tylko w moim przypadku posunęło się do tego stopnia, że nie mogłem odpalić żadnej gry(dysku i z bd). Wtedy konsolę oddałem w sklepie, gdzie kupiłem. Nie miałem gwarancji, ale powołałem się na jakiś dokument (niezgodność towaru z opisem czy jakoś tak) i mi wymienili konsolę bezpłatnie. W gruncie rzeczy nie napisali, co było nie tak, ale konsola działa.

Opublikowano

Ja bardziej w kwestii, gdyby nic ni pomogło.

Miałem identyczny problem. Tylko w moim przypadku posunęło się do tego stopnia, że nie mogłem odpalić żadnej gry(dysku i z bd). Wtedy konsolę oddałem w sklepie, gdzie kupiłem. Nie miałem gwarancji, ale powołałem się na jakiś dokument (niezgodność towaru z opisem czy jakoś tak) i mi wymienili konsolę bezpłatnie. W gruncie rzeczy nie napisali, co było nie tak, ale konsola działa.

Mógł byś mi napisac w jakim sklepie zakupiłeś konsolę?

Ja proponuje oddanie konsoli do serwisu na własny koszt, oni Ci sprawdzą i naprawią ;)

Narazie niestety nie dysponuje wolnymi funduszami które mógł bym wydac na naprawę konsoli.

Spróbuj wyczyścić wnętrze konsoli z kurzu.

Nigdy nie rozkręcałem mojej konsoli i nie chciał bym tego robic żeby jej nie zepsuc do końca.

sprawdź stan dysku np. programem CristalDiskInfo

Mógł byś mi wytłumaczyć jak to się dokładnie robi?

P.S. Pozatym jeden z moich kolegów na PSN radził mi wykonać przywracanie struktury bazy danych. Co o tym myślicie? Czy ktoś z was próbował tej opcji, jeżeli tak to jakie były tego skutki.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Ryzyko crasha jest małe, możesz próbować.

Raczej tak ponieważ jest to opcja konsoli lecz wole poczekać na kogoś kto robił ten zabieg lub wie co jakie są jego skutki.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

MrKrychu13, zakupiłem w Media Markt, ale sam sklep robił za pośrednika pomiędzy mną a Sony. Konsola zniknęła na 4-6 tygodni i odesłali mi inna, działającą.

Aha. Ja niestety zakupilem w RTV Euro AGD wiec nie wiem czy była by możliwość wymiany konsoli na inna lub naprawy/wyczyszczenia.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Na ten dokument możesz się powołać wszędzie. Nie pamiętam jak się nazywał, ale w w sklepie powinni ci pomóc z tym. Generalnie ten pomysł wyszedł od pracowników sklepu. ;)

Opublikowano

Aha jak będę miał czas podjechać do tego sklepu to zapytam co sa wstanie mi zaoferowac w tej sytuacji. A narazie czekam na kogos kto wie cos o odbudowywaniu struktury bazy danych.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Wystarczy wybrać się do sklepu i uderzyć do ekspertów w tym dziale a oni ci powiedzą czy jest opcja oddania do naprawy.

eksperci w marketach o.O dobre sobie...

@temat

co do baz danych, śmiało i bez obaw możesz włączyć odbudowanie baz danych, nic z konsoli prócz wiadomości z czatów nie zniknie, trofea i savy zostają na konsoli, sama odbudowa polega na pozbyciu się z bazy danych uszkodzonych plików, jeśli brakuje jakiś wpisów w bazie danych system je sam wgra

jeśli chodzi o program o którym wspomniałem wcześniej, program na celu wyszukanie niepoprawnych i uszkodzonych wpisów na dysku, program zbiera masę danych z dysku, potrafi prawidło odczytać ile czasu dysk chodził itp bajery

819531478353821175209.gif

Opublikowano

eksperci w marketach o.O dobre sobie...

@temat

co do baz danych, śmiało i bez obaw możesz włączyć odbudowanie baz danych, nic z konsoli prócz wiadomości z czatów nie zniknie, trofea i savy zostają na konsoli, sama odbudowa polega na pozbyciu się z bazy danych uszkodzonych plików, jeśli brakuje jakiś wpisów w bazie danych system je sam wgra

jeśli chodzi o program o którym wspomniałem wcześniej, program na celu wyszukanie niepoprawnych i uszkodzonych wpisów na dysku, program zbiera masę danych z dysku, potrafi prawidło odczytać ile czasu dysk chodził itp bajery

Aha ok. Mógł byś mi napisac czy dane zapisane do konta PSN znikną po odbudowywaniu Bazy Danych? Jeżeli tak to nici z tej opcji bo zapomniałem hasła a w dacie jest jakiś błąd i nie moge go odzyskać. Jeżeli ktoś zna jakiś sposób prosze o napisanie... Hasło do maila na którym jest konto znam.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Aha jak bede mial czas i chcęci do zrobienia tej operacji to ją wykonam narazie jakoś nie mam sił do mojej konsoli :) Co do pytania do PSN to dalej czekam na wasza pomoc.

MY BF3 STATS:

aa-p1234.png

Opublikowano

Konta po odbudowie zostają na konsoli, jeśli chodzi o zapomniane hasło to nic nie zrobisz nie znając daty którą ustawiłeś przy rejestracji

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...