Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nauka gry

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moi koledzy już ogarniają gre a ja nie za bardzo , to znaczy mam takie postacie :

Hecarim i garen

Dosć długo musiałem lamić by odblokować Hecarima i teraz totalnie mi nie idzie na zwykłej rozgrywce .

Najlepiej szło mi garenem gdyż miałem takie staty : 13 kili 0 śmierci 12 asyst

Różnie mi idzie ale jeszcze nie wyćwiczyłem żadnej postaci :(

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak grac Hecarimem ?

I polecić postać podobną do garena ?(głównie chodzi mi o to by był AD i nie różnił się za bardzo stylem gry )

I gdzie szlifować swoje umiejętności ?(dominion, zwykła ?)

A jest jakiś poradnik jak grać AP lub AD ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Możesz mi na PW wysłać swój skype, pogramy customa, mogę doradzić co i jak. Buildy itp., jak grać, generalnie pomogę ci ogarnąć Hecarima czy inne postaci, byś mógł robić coś na normalach

Tak w ogóle jaki serwer to jest ?

EUNE czy west

Opublikowano

Ja się uczyłem grać tak :

Miałem kolegę który miał ~20lvl.

Więc na 1 lvl już z nim grałem .

Moje statystyki na początku , ciągle odstawały od innych z mojego teamu i przeciwnego, lecz "nie poddawałem" się i jak najczęściej grałem z wyższymi lvl'ami .

Moim zdaniem granie z "lepszymi" jest najlepszą nauką .

"lepiej być najgorszym wśród najlepszych, niż najlepszy wśród najgorszych"

Również możesz oglądać poradniki do postaci na youtube :

www<kropka>youtube<kropka>com/watch?v=Si3xhr3NHAQ - Poradnik do Hecarima na solotopie/duo topie

Lub oglądać jak grają ludzie np:

Gimperr , Taoczin , KamruzTuJest

Ps. Mogę Ci również dać jakieś wskazówki jak grać Ap'kami i Ad'kami .

-----

I polecić postać podobną do garena ?(głównie chodzi mi o to by był AD i nie różnił się za bardzo stylem gry ) - Darius , Olaf (tak mi się wydaje...)

I gdzie szlifować swoje umiejętności ?(dominion, zwykła ?) - Blind pick'i , później draft'y . (ew. customy z wyższymi lv).

A jest jakiś poradnik jak grać AP lub AD ? - Nie . Są poradniki do każdej postaci osobno , oraz regułki jak się "zachowywać" jaki postaciami.

Opublikowano

Nauczysz się grać wtedy kiedy sam będziesz grał i będziesz się uczyć na błędach . Oczywiście możesz oglądać różne streamy czytać tutoriale itp.

Opublikowano

No i bardzo głupi błąd. Po kiego h*ja kupiłeś postać za 6300? Miałbyś kilka za 450 i 1350. I na pewno dużo przyjemniej by się grało.

Hecarim to jungler, który ma być bardzo agresywny w early - nie najlepsza postać dla początkującego ; )

Jeśli chcesz postać podobną do Garena to masz od tego dział i tam możesz pisać.

Jak szlifować umiejętności? Grać. Na mapce 5v5 można ćwiczyć lasthitowanie, pozycjonowanie, kontrole mapy, unikanie złapania jak i łapanie przeciwników, inicjacja - tych rzeczy będzie ciężko nauczyć się na dominionie.

A do zwykłej gry: to jak walczyć z przeciwnikiem, jak się poruszać podczas walk, jak efektywnie używać swojej postaci i kontrować przeciwnika - możesz śmiało ćwiczyć na dominionie. Tam gry są krótsze, więc możesz zagrać kilkoma postaciami, niema możliwości żeby przeciwnik Cię zgnębił, bo gold sam wpływa. Szybko dochodzi do mid/late game.

Więc na dominionie walka, na 5v5 cała reszta i walka oczywiście też.

No i podglądanie innych na streamach/gameplayach też jest świetnym pomysłem.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na poczatek graj takimi postaciami jak master yi tryndamere ashe annie

Jedne z najlatwiejszych postaci do ogarniecia

Jest taka strona jak www.own3d.tv i tam mozesz ogladac jak najlepsi gracze na swiecie w league of legends graja

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

I gdzie szlifować swoje umiejętności ?(dominion, zwykła ?)

Graj normale 5 vs 5, żadnych dominionów, to fail tryb :]

Na YT masz mase poradników dla każdej postaci, oglądaj i ćwicz.

Opublikowano

Ja kiedyś grałem normale, potem przerzuciłem się na dominiona, a jak wróciłem na normale to skończyłem statami 0/15 i hard flejmem. Graj 5x5 Summoners Rifta, nie graj dominiona bo to strata czasu :) Osobiście "wychowałem się" na streamach z own3d.tv - Tobie też polecam, jeżeli poznasz już teorię gry (itemy, postacie, mapę itp.) to na streamach na prawdę możesz się sporo dowiedzieć (triki, buildy itp.).

Gold Member

nvm

Opublikowano

graj normale wszytsko przychodzi z czasem.. i polecam uczyc sie na postaciach dystansowych masz nieco latwiejsza farme i nie jestes tak narazony na atak przeciwnika i polecam uczyc sie lasthitowac aby nie pushowac lini.. na poczatek polecam teemo lub ashe sa tanie i maja kolos dmg.. i z tymi statami to sie nie dziw.. czesto jest tak ze doswiadczona osoba gra nowym kontem i ma wtedy staty 50/2 ale nie lam sie.. tez tak bedziesz gral to tylko kwestia czasu xD do Hecarima obejrz sobie czampion spotlight naam Yt od riotu tam juz masz pokazane co potrafi hecarim i jak mniej wiecej go budowac ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...