Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nauka gry

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moi koledzy już ogarniają gre a ja nie za bardzo , to znaczy mam takie postacie :

Hecarim i garen

Dosć długo musiałem lamić by odblokować Hecarima i teraz totalnie mi nie idzie na zwykłej rozgrywce .

Najlepiej szło mi garenem gdyż miałem takie staty : 13 kili 0 śmierci 12 asyst

Różnie mi idzie ale jeszcze nie wyćwiczyłem żadnej postaci :(

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak grac Hecarimem ?

I polecić postać podobną do garena ?(głównie chodzi mi o to by był AD i nie różnił się za bardzo stylem gry )

I gdzie szlifować swoje umiejętności ?(dominion, zwykła ?)

A jest jakiś poradnik jak grać AP lub AD ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Możesz mi na PW wysłać swój skype, pogramy customa, mogę doradzić co i jak. Buildy itp., jak grać, generalnie pomogę ci ogarnąć Hecarima czy inne postaci, byś mógł robić coś na normalach

Tak w ogóle jaki serwer to jest ?

EUNE czy west

Opublikowano

Ja się uczyłem grać tak :

Miałem kolegę który miał ~20lvl.

Więc na 1 lvl już z nim grałem .

Moje statystyki na początku , ciągle odstawały od innych z mojego teamu i przeciwnego, lecz "nie poddawałem" się i jak najczęściej grałem z wyższymi lvl'ami .

Moim zdaniem granie z "lepszymi" jest najlepszą nauką .

"lepiej być najgorszym wśród najlepszych, niż najlepszy wśród najgorszych"

Również możesz oglądać poradniki do postaci na youtube :

www<kropka>youtube<kropka>com/watch?v=Si3xhr3NHAQ - Poradnik do Hecarima na solotopie/duo topie

Lub oglądać jak grają ludzie np:

Gimperr , Taoczin , KamruzTuJest

Ps. Mogę Ci również dać jakieś wskazówki jak grać Ap'kami i Ad'kami .

-----

I polecić postać podobną do garena ?(głównie chodzi mi o to by był AD i nie różnił się za bardzo stylem gry ) - Darius , Olaf (tak mi się wydaje...)

I gdzie szlifować swoje umiejętności ?(dominion, zwykła ?) - Blind pick'i , później draft'y . (ew. customy z wyższymi lv).

A jest jakiś poradnik jak grać AP lub AD ? - Nie . Są poradniki do każdej postaci osobno , oraz regułki jak się "zachowywać" jaki postaciami.

Opublikowano

Nauczysz się grać wtedy kiedy sam będziesz grał i będziesz się uczyć na błędach . Oczywiście możesz oglądać różne streamy czytać tutoriale itp.

Opublikowano

No i bardzo głupi błąd. Po kiego h*ja kupiłeś postać za 6300? Miałbyś kilka za 450 i 1350. I na pewno dużo przyjemniej by się grało.

Hecarim to jungler, który ma być bardzo agresywny w early - nie najlepsza postać dla początkującego ; )

Jeśli chcesz postać podobną do Garena to masz od tego dział i tam możesz pisać.

Jak szlifować umiejętności? Grać. Na mapce 5v5 można ćwiczyć lasthitowanie, pozycjonowanie, kontrole mapy, unikanie złapania jak i łapanie przeciwników, inicjacja - tych rzeczy będzie ciężko nauczyć się na dominionie.

A do zwykłej gry: to jak walczyć z przeciwnikiem, jak się poruszać podczas walk, jak efektywnie używać swojej postaci i kontrować przeciwnika - możesz śmiało ćwiczyć na dominionie. Tam gry są krótsze, więc możesz zagrać kilkoma postaciami, niema możliwości żeby przeciwnik Cię zgnębił, bo gold sam wpływa. Szybko dochodzi do mid/late game.

Więc na dominionie walka, na 5v5 cała reszta i walka oczywiście też.

No i podglądanie innych na streamach/gameplayach też jest świetnym pomysłem.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Na poczatek graj takimi postaciami jak master yi tryndamere ashe annie

Jedne z najlatwiejszych postaci do ogarniecia

Jest taka strona jak www.own3d.tv i tam mozesz ogladac jak najlepsi gracze na swiecie w league of legends graja

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

I gdzie szlifować swoje umiejętności ?(dominion, zwykła ?)

Graj normale 5 vs 5, żadnych dominionów, to fail tryb :]

Na YT masz mase poradników dla każdej postaci, oglądaj i ćwicz.

Opublikowano

Ja kiedyś grałem normale, potem przerzuciłem się na dominiona, a jak wróciłem na normale to skończyłem statami 0/15 i hard flejmem. Graj 5x5 Summoners Rifta, nie graj dominiona bo to strata czasu :) Osobiście "wychowałem się" na streamach z own3d.tv - Tobie też polecam, jeżeli poznasz już teorię gry (itemy, postacie, mapę itp.) to na streamach na prawdę możesz się sporo dowiedzieć (triki, buildy itp.).

• Gold Member •

nvm

Opublikowano

graj normale wszytsko przychodzi z czasem.. i polecam uczyc sie na postaciach dystansowych masz nieco latwiejsza farme i nie jestes tak narazony na atak przeciwnika i polecam uczyc sie lasthitowac aby nie pushowac lini.. na poczatek polecam teemo lub ashe sa tanie i maja kolos dmg.. i z tymi statami to sie nie dziw.. czesto jest tak ze doswiadczona osoba gra nowym kontem i ma wtedy staty 50/2 ale nie lam sie.. tez tak bedziesz gral to tylko kwestia czasu xD do Hecarima obejrz sobie czampion spotlight naam Yt od riotu tam juz masz pokazane co potrafi hecarim i jak mniej wiecej go budowac ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...