Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy te słuchawki są dobre ?

Zimny4Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Senki 201 HD

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

681 to szajs? Hahaha, pierwsze słyszę. Jedne z najlepszych słuchawek do 100zł przy świetnym stosunku cena/jakość polecane na większości for o tematyce audio. Do czego mają być słuchawki? Gry, dwór, muza?

7m9a.png

Opublikowano

681 to szajs? Hahaha, pierwsze słyszę. Jedne z najlepszych słuchawek do 100zł przy świetnym stosunku cena/jakość polecane na większości for o tematyce audio. Do czego mają być słuchawki? Gry, dwór, muza?

Muza
Opublikowano

nie bo słuchawki do 600zł to same pierdzidełka nie lepiej uzbierać i mieć dobry sprzęt /??

No ale jak do 100zł to dobry wybór ale lepiej zbieraj na coś lepszego

Opublikowano

nie bo słuchawki do 600zł to same pierdzidełka nie lepiej uzbierać i mieć dobry sprzęt /??

No ale jak do 100zł to dobry wybór ale lepiej zbieraj na coś lepszego

Każdy dzień bez muzyki jest szary :/ A moje słuchawki stare się rozwaliły i słychać było na jedną słuchawkę:( A mój laptop ma słabe głośniki :/
Opublikowano

Wiesz ja np kupuje nowe słuchawki ponieważ moje źródło się marnuje pod słuchawkami za 800zł (Sennhesier PXC 350) Teraz biorę Denony AH-D600( 2,2k) wiesz dal ciebie teraz te zenki bedą ok ale jak posłuchasz na czymś lepszym to uznasz że to nie to że warto kupić coś lepszego

Teraz widzisz ja np inwestuje raz a porządnie moje źródło to SGS 3 i mogę wam śmiało powiedzieć prosto w oczy że takiego iphona 4/4s/5 bije na głowę oczywiście przez słuchawki bo głośnik w telefonie zjebali -.- po 1 update grał ok i potem zjebali xD

Jeśli chcesz dokładnie wiedzieć czym SGS bije iphona pod względem uadio to Dynamiki góry średnicy Basu wokalu czyli wszystkim ale na takich zenkach za 100zł różnicy nie usłyszysz

Ja w moich zenkach mam taki problem że dostają za dużo dynamiki i się często dławią od ilości szczegółów

np na SGS3 usłyszysz Perkusje wyraźne skrobanie gitary bębny grzechotki i podczas tego wyraźne zejście basu do samego końca a nie jakieś przerwanie do tego Wokal i chór

a na iphonie usłyszysz Bębny Zejście basu grzechotki cicho gitarę bez skrobania i sam wokal bez chóru i to jest właśnie różnica dynamiki

A teraz Fanboye iphonów taka jest prawda jeśli mi nie wierzysz idz sobie do jakiegoś skelpu i sobie porównaj ja poszedłem do ispota i porównałem do iphona 5 4 i kolegi 4s :]

Mogę też śmiało powiedzieć że beatsy to gownoi nawet ich najlepszy model przereklamowawne 80% ceny to znaczek 20% to słuchawki

Opublikowano

Wiesz ja np kupuje nowe słuchawki ponieważ moje źródło się marnuje pod słuchawkami za 800zł (Sennhesier PXC 350) Teraz biorę Denony AH-D600( 2,2k) wiesz dal ciebie teraz te zenki bedą ok ale jak posłuchasz na czymś lepszym to uznasz że to nie to że warto kupić coś lepszego

Teraz widzisz ja np inwestuje raz a porządnie moje źródło to SGS 3 i mogę wam śmiało powiedzieć prosto w oczy że takiego iphona 4/4s/5 bije na głowę oczywiście przez słuchawki bo głośnik w telefonie zjebali -.- po 1 update grał ok i potem zjebali xD

Jeśli chcesz dokładnie wiedzieć czym SGS bije iphona pod względem uadio to Dynamiki góry średnicy Basu wokalu czyli wszystkim ale na takich zenkach za 100zł różnicy nie usłyszysz

Ja w moich zenkach mam taki problem że dostają za dużo dynamiki i się często dławią od ilości szczegółów

np na SGS3 usłyszysz Perkusje wyraźne skrobanie gitary bębny grzechotki i podczas tego wyraźne zejście basu do samego końca a nie jakieś przerwanie do tego Wokal i chór

a na iphonie usłyszysz Bębny Zejście basu grzechotki cicho gitarę bez skrobania i sam wokal bez chóru i to jest właśnie różnica dynamiki

A teraz Fanboye iphonów taka jest prawda jeśli mi nie wierzysz idz sobie do jakiegoś skelpu i sobie porównaj ja poszedłem do ispota i porównałem do iphona 5 4 i kolegi 4s :]

Mogę też śmiało powiedzieć że beatsy to gownoi nawet ich najlepszy model przereklamowawne 80% ceny to znaczek 20% to słuchawki

Robisz jakąś muzykę że kupujesz słuchawki za 2,2 k ?
Opublikowano

A ty wiesz, że bez bardzo dobrej karty dźwiękowej nie będzie lepiej -_-

Opublikowano

W menadżerze urządzeń sprawdzisz większość części w kompie.

@rak222: za taką kasę da się bez problemu znaleźć słuchawki bijące na głowę te Denony. Do telefonu i kompa nie warto kupować takich słuchawek, bo to trochę śmieszne. Już lepiej kupić słuchawki o kilka klas niższe i jakiś porządny wzmacniacz, bo mieć super-spanerskie słuchawki to jedno, a wiedzieć jak je napędzić, to drugie.

Co do SGS III się zgodzę, bo jest to dobre źródło, ale nie ma w sobie nic wybitnego, a Beatsy to śmieć, który nadaje się tylko do wyciągnięcia części i włożenia własnych w szpanerską obudowę...

7m9a.png

Opublikowano

Beatsy to śmieć, który nadaje się tylko do wyciągnięcia części i włożenia własnych w szpanerską obudowę...

Dlaczego tak twierdzisz ? Bo kolega tak powiedział ? A może słuchałeś muzyki z podrobionych ?

Gdyby te słuchawki były "gównem", to nie kosztowałyby 1300zł i nie używałby ich żaden DJ.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

@UP

Ponieważ im płaca za reklamowanie produktu ???

a lepsze firmy tego nie potrzebują bo są cenione przez audiofili

Jeśli ejsteś z okolic poznania to zapraszam na odsłuch np moich zenkow a beatsów za 1300zł :]

@lackidacki

Po najnowszym update I9300XXDLJ2 bije Odtwarzacz płyt denona dcd 635(wcześniej grał bardzo podobnie) a jego zaleta to dynamiczna góra a tutaj telefon już go bije No i nie ma dziury w średnicy jak ten cd :P

Właśnie zaletą tych denonów jest to że łatwo je napędzić :]

P:S o co ci chodzi z wybitnością dźwięku ???

A jeśli znasz jakiś lepszy wybór w tej cenie to proszę o pw

Testowałem te donony w salonie denona kiedy do Blue raya były podłączone głośniki Bostona a26 i te słuchawki kiedy się ja założyło nie było słychać żadnej różnicy

Opublikowano

Dlaczego tak twierdzisz ? Bo kolega tak powiedział ? A może słuchałeś muzyki z podrobionych ?

Gdyby te słuchawki były "gównem", to nie kosztowałyby 1300zł i nie używałby ich żaden DJ.

Dobry marketing robi swoje. Podam na przykładzie Fatalnych słuchawek. Ja za nie nie dałbym nie więcej niż 50zł. Dźwięk na poziomie byle Philipsów. No ale używał ich najlepszy grać w CS'a, więc zamiast 40-50zł to kosztują 130zł w sklepach. To samo jest z Beatsami. Ja zamiast nich kupiłbym i dobry zestaw kolumn + wzmak Technics'a i Roccaty Kave 5.1

Opublikowano

Sama budowa słuchawek ma duże znaczenie jeżeli chcesz posłuchać "dobrej gitary" :)

Waga Twoich denonów raku222 i same gabaryty troszke mnie przeraziły ale jeżeli Tobie dobrze grają, jesteś zadowolony to czemu by nie ! Niestety moje możliwosci finansowe są zbyt małe, żeby wchodzić w taki przedział cenowy i "dobre" słuchawki, moge testować głównie w sklepach a wiadomo że nie są one nawet dobrze rozgrzane :P

Ja do 100 złotych z czegoś "niemobilnego" wybrałbym HD201 albo kossy portable pro jeżeli jesteś fanem mocniejszego gitarowego brzmienia.

Pozdrawiam.

f.png

Opublikowano

To, że DJ ich używa, to nic nie znaczy. Za pokazanie się w nich dostają kasę, bardzo proste. Zauważ, że większość z nich już ich nie używa. I nie, nie uważam tak, bo ktoś tak twierdzi. Miałem okazje je przetestować pod kilkoma amplitunerami, wzmacniaczami, czy komórkami, ale uważam je za sprzęt bardzo przeciętnej klasy.

Jeśli dalej twierdzisz, że nie mam racji i się nie znam, to zachęcam do odwiedzenia jakiegoś porządnego sklepu ze sprzętem audio. Poproś o wygrzane Beatsy i AudioTechnica ATH-M50. Beatsy kosztują grubo ponad 1200zł, a ATH kręcą się w okolicach 500, ale za 400 spokojnie da się sprowadzić. Nie twierdzę tutaj, że M50-tki są słuchawkami najlepszymi, ale biją najdroższą wersje Beatsów pod każdym względem, mimo, że są tańsze.

@raku222: pomyliłem się co do Denonów. Myślałem o zupełnie innych słuchawkach, a zanim zdążyłem się zorientować, to ty już odpowiedziałeś ;). Aż z ciekawości przejadę się do pobliskiego audio i je "zbadam".

Może znajdę coś lepszego, ale możliwe, że będą wymagały "dźwiękowego czołgu" do napędzenia. xD

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...