Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Szept na czacie metin2

zasalata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To działa na zasadzie nawiasów piszesz coś potem dajesz [szept] osoba która będzie chciała to kupić klika w ten szept i otwiera szept do Ciebie.

Pokażę Ci przykład z mojego serwera :

4c2c9456507f9fee.jpg

Po kliknieciu w ten [szept] Otwiera szept

96a72c7927d6471e.jpg

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

To przecież jest to samo co ja mam u siebie tylko zmieniłem nawiasy ( ) na [ ] oraz kolor ze złotego na niebieski.

2252770056.png

Opublikowano

refresh co 24h :D

@Top Wyciagnij to z tiveri oni nie maja pro zabezpieczonego clienta ja bym tak zrobil jak bym chcial to dodac (ale nie musze bo to mam :D)

Ps. To sie znajduje w 1 pliku gora 2

2252770056.png

Opublikowano

Jest takie coś jak logiczne myślenie pomyśl w jakim pliku może się to znajdować, a wpisy to nie problem <3 chyba. Nie czekaj na gotowca bo nikt Ci raczej tego nie udostępni.

@Edit: To sie znajduje w podstawowych plikach nic nie musisz dodawac do pakera

@Edit2 ten post na dole napisalem bo laga mialem prosze o skasowanie go

2252770056.png

Opublikowano

refresh co 24h :D

@Top Wyciagnij to z tiveri oni nie maja pro zabezpieczonego clienta ja bym tak zrobil jak bym chcial to dodac (ale nie musze bo to mam :D)

Ps. To sie znajduje w 1 pliku gora 2

Tiveria ma to po stronie serwera z tego co mi się wydaje :)
Opublikowano

TEKEN5 pisalem ci na pw. Z moim netem pobranie tiveri to 9h.

Nie moge podmienic plikow gdyz robie clienta i przez ten szept reszte dodatkow i zmian szlak by trafil :)

Jezeli ktos moze to podeslijcie mi pliki z tiverii, lub same wpisy :)

Kto pomoze w zrobieniu tego tydzien limit plusow

Opublikowano

|cFFFD9D03|Hkrzywypisjou:'+str(chr.GetName())+'|h[szept]|h|r

jeszcze dochodzi do tego edycja pewnego pliku

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze rozumuje, ale można to napisać w nasm, edytując kod gejma (doklejając nowy).

Prostym sposobem jest zauważenie, że czat wyświetla się na zasadzie:

"%s : %s ";

gdzie, pierwsze %s jest to nick a drugie %s to znacznik pomiędzy dwoma stringami (rozdzielnik). Czyli bez problemowo mamy nick gracza, do którego możemy napisać na szept. Dzięki czemu nie musimy dopisywać dodatkowego call z pobieraniem nicku. I teraz można to zrobić na dwa sposoby:

I. Dopisanie trzeciej zmiennej %s i wrzucenie do niej argumentu (nick gracza) --- zadanie trudne

aSS_2 db '%s : %s |cffffc700|Hszept:%s|h(szept)|h|r',0

II. Wykorzystanie pierwszej zmiennej %s jako hiperlink do szeptu, wychodzi coś takiego:

[bits 32]
[org 0x8350445]

aSS_2 db '|cffffc700|Hszept:h%|h|r : %s',0

Piszę teraz z głowy, ale wiem, że uzyskałem tym wynik: NICK : TEKST TEKST TEKST, gdzie nick był właśnie hiperlinkiem, lecz zostaje kolejny problem. Trzeba posiadać szkło intuicji, więc dochodzą warunki do funkcji używania szkła co sobie odpuściłem.. A wyłączenie szkła intuicji = spam na czacie itemami. Nie znam aż tak tego języka programowania.. Jestem tylko amatorem, nie programistą.

A w kliencie, rzecz prosta:

http://wklej.org/id/843087/

by Sensual

Osobiście wolałbym ten pomysł drugi, bo prostszy a do tego, nie dochodzą na czacie dodatkowe napisy [sZEPT] tylko, zawsze w tym samym miejscu (na początku) klikając w nick gracza, otwieramy szept. A, nikomu nie przeszkadza, B schludnie wygląda. =)

50596142255057180250.png

Opublikowano

wiesz co. Jak chcesz pomoc to napisz jak, a nie piszesz ze to banalne. Nie nabijajcie postow tylko pomozcie bo to pilnie potrzebne

Zapewne do root :)

footer_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...