Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

lagi

bobik96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pojawil sie nowy problem . gdy wlacze kompa po ok. 1min zacina sie i nie da sie nic zrobic . resetuje i tak w kolko . musze oddac go do serwisu czy da sie cos zrobic ?

Sformatuj komputer najlepiej...

1352135286-U485574.png 1612_mmt.png

Opublikowano

UP@

Kurwa, chyba pisał, że formatował.

Już wiem, co Ci dolega, ściągnij program o nazwie SpeedFan, otwórz go i podaj nam tutaj temperatury twoich podzespołów (Czyli wszystko co ci sie tam pojawi).

Jak komputer sie samoczynnie resetuje, zakladam, ze cos ci sie przegrzewa.

Opublikowano

dobra. okazalo sie ze "serwis" do ktorego oddalem kompa ustawil w biosie , ze ma sie komp wylaczac w temp. 30 . ustawilem na 80 . teraz na 1 metku nie mam lagow ale na 2 tak :/ jak wejde na kompa dam wam lajki . dzieki . jak mozecie napisac jeszcze czy to normalne ze mam lagi na takim kompie na 2 metkach ? dokupic ramu ? a i jeszcze jedno czy jest roznica miedzy ramem 1gb za 30zl a ramem za 80zl ?

Opublikowano

Najlepiej kup grate graficzną 1GB i ramu minimum 2GB. Zrób format kompa,wyczyść go w środku, Jak to zrobisz używaj programów Game Booster i Speed Fan. :) Poprawią wydajność kompa i gry. :) + ctr+alt+del > procesy> metin2.bin> prawy i kiliknij priorytet wysoki. :)

sygnatura1w.png

Opublikowano

UP@

SpeedFan jest od sprawdzania temperatur podzespołów, a nie poprawiania wydajności komputera, ja pierdole...

I w biosie 80C to za dużo , ustaw 50-70C i powinno być dobrze, bo 80C dla procesora to jest temperatura powyżej pasa (grozi nawet spaleniem procka).

Opublikowano

UP@

SpeedFan jest od sprawdzania temperatur podzespołów, a nie poprawiania wydajności komputera, ja pierdole...

I w biosie 80C to za dużo , ustaw 50-70C i powinno być dobrze, bo 80C dla procesora to jest temperatura powyżej pasa (grozi nawet spaleniem procka).

O kurwa nie wypowiadaj się jak nie wiesz. :) Sprawdza temp. i poprawia wydajność. :)

Ehh ten plebs <3

sygnatura1w.png

Opublikowano

Co za debil.

Prosz:

- SpeedFan to programik do monitorowania temperatur procesora, komputera (płyty głównej) i dysku twardego oraz prędkości obrotowych wentylatorów. Sprawdza także stan dysku twardego dzięki technologii S.M.A.R.T.

I nie będę się kłócił, gówno wiesz i sie wypowiadasz. Tyle w temacie, bo nie mam zamiaru dostać warna przez czyjąś głupote.

Co do tematu to już ci pisałem co masz zrobić.

Opublikowano

dobra . mam 70stopni na procku. to chyba duzo . wiecie jak temu zaradzic? dodam ze paste mam dobra .

Podaj dokładnie jaki masz procesor wtedy Ci powiemy jaka jest maxymalna temperatura dla twojego cpu . A temperature sprawdzaj HWMonitor

mada faka zielak umyj se

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...