Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

lagi

bobik96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema. od wczoraj zaczolem grac na imetin . niestety ... lagi . mam all wylaczone i laguje . mysle ze to przez ram . mam go 512mb , karte 512 i procka 3,33ghz . czy jak dokupie 1gb ramu pomoze ? z gory dzieki.

Opublikowano

Na takim komputerze nie ma mowy o lagach, napisz jeszcze jaki masz internet, być może to jest wina jego małej przepustowości.

Opublikowano

Może i up masz rację ale to może być wina też obciążeń serwera. A na innych privach patrzyłeś czy nie masz lagów?

beznazwy1ji.pngDaj Like bo się popłacze.
Opublikowano

Jeżeli dokupisz więcej ramu będziesz miał po prostu większą wydajność.

Dokładnie Fera czasem jest to wina obciążenia serwera ale też i sprzętu.

Jaki masz system operacyjny i czy grasz na FULL Ekran?

Opublikowano

Kiedy ostatnio robiłeś dogłębny reinstall systemu ? Jeśli w ostatnim czasie nie robiłeś żadnego formatu, reinstallu - na pewno uzbierało Ci się się tych niepotrzebnych programów, wirusów (nawet mało szkodliwych), robaków i innych tego typu świństw zamulających tylko prace komputera. Przynajmniej raz na rok powinno się przeinstalować system co może nawet w małym stopniu ale zmniejszy lagi.

Opublikowano

Czy grasz na tzn. notebook'u? ;D

Ja na notebook'u jak i na PC miałem problem ze ścinkami

I wyśrodkowanie pomogło. Nie przejmuj się internetem bo to nie tego wina ścinek. Ja miałem na początku 2mb i gra była płynniejsza niż na notebook'u z 2009r. z 10mb teraz więc spróbuj też jak Ci tu kolega dobrze radzi Formata lub przeczyść komputer takimi programem jak:

- Wise disk cleaner

- Wise registry cleaner

- Win Ultilities

- EnhanceMySe7en

- Revo Uninstaller

-CCleaner

Opublikowano

Na poczatku sprobuj przeskanowac kompa antyvirusem , wyczyscic jakims programem np. CCleanerem , powylaczac rozne programy typu gg ;) . Jesli nadal beda sie pojawialy zrob dobry format. Byc moze lagi sa spowodowane tym, ze komputer dawno nie byl formatowany.

Pozdrawiam

Opublikowano

Sformatuj komputer może błąd ustąpi. Prawdopodobnie obciążyłeś go i z tego powodu ci zaczyna mulić. O,O

beznazwy1ji.pngDaj Like bo się popłacze.
Opublikowano

Po prostu ma za mało ramu do takiego komputera, Karta graficzna 512Mb i procek 3.33ghz do 512 ramu ? Przecież to jest po prostu głupie. Wiadomo, że sam windows na swoje działanie zabiera koło 200Mb, z czego tylko 300 zostaje na gre.

Ram nie wyrabia i tyle w temacie, nie pomogą ci żadne oczyszczania ani inne gówna.

Dokup 1GB ramu i powinno śmigać.

Opublikowano

Bez przesady z tym RAM'em , oczywiście mogą być lagi ale nie tak bardzo , że się grać nie da. Według mnie nazbierało Ci się za dużo niepotrzebnych programów itp. zrób format.

1f01e291.png

Moja sygna , sam robiłem... Dopiero się uczę :D Jak chcesz żeby Ci zrobić to pisz PW lub w zleceniach Fan Art.

Opublikowano

UP@

Zrozum, WINDOWS zabiera 200 przy przeciazeniu 300 MB Ramu, on ma 512, sam metin (Bynajmniej mi) Zajmuje kolo 150/200MB Ramu, 100% wykorzystania, i jak tu ma chodzić płynnie ? Tu już procesor i karta nie ma nic do gadania.

I podkreślam, że jak w dodatku ma zasyfiony komputer, to tymbardziej bedzie sie cieło.

Jak dla mnie to kup 1GB ramu, szkoda czasu na sranie sie z formatem itp.

Opublikowano

siema. od wczoraj zaczolem grac na imetin . niestety ... lagi . mam all wylaczone i laguje . mysle ze to przez ram . mam go 512mb , karte 512 i procka 3,33ghz . czy jak dokupie 1gb ramu pomoze ? z gory dzieki.

Wpisz w google fraze " jak zwiekszyc przepuustowosc internetu " powinno pomoc

Opublikowano

Ja mam internet 1MB/s i mi Metin chodzi bez lagów przy włączonym youtubie, gadu gadu i mpcforum, a autor tematu napisał, że ma 2MB/s, więc lepszy od mojego.

Boże...

Opublikowano

przepustowosc zwiekszylem. zrobilem formata . dalej lagi . troche lepiej bo jak stoje to juz nie laguje. ale wezme spota i lag dokad go niewybije . dodam ze pisze czasem " system ma za malo pamieci wirtualnej.." wiec dokupie ramu . .

Opublikowano

Jeżeli tak ci wyskakuje, również może to być problem z javą, przeinstaluj jave.

" system ma za malo pamieci wirtualnej.." wiec dokupie ramu . .

Pamięć wirtualna to nie jest ram, nie musisz dokupować ramu, przy takim komputerze nie może być lagów, jeżeli jest zdrowy, tym bardziej w metinie.

Opublikowano

pojawil sie nowy problem . gdy wlacze kompa po ok. 1min zacina sie i nie da sie nic zrobic . resetuje i tak w kolko . musze oddac go do serwisu czy da sie cos zrobic ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...