Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy dostanę bana?

KamilMGx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;)

Otóż od jakiegoś tygodnia grałem na modzie na metin2.pl. Używalem tylko attack speed, walk speed i nie odpychanie na koniu + mobbera. Jedna osoba mi tylko napisala, ze niby banik leci. Oczywiscie jestem przekonany w 99% ze tego nie zglosila. Dwa dni temu, gdy dorobilem sie lepszego eq, postanowilem zakonczyc moja przygodę z modem. Od 2 dni odinstalowalem te stare metiny z modem, usunalem samego moda . Ogolnie mowiac wszystko. Zainstalowalem nowego Metina i gram na czystym. Czy jest mozliwosc ze dostane bana np. za tydzien przed uzywanie tego moda? Lub czy np. za 2 miesiace dostane tego bana gdy teraz go nie bede uzywal? Strasznie sie boje i nie wiem czy nie przezucac eq na inne konta/postacie. A więc czy jest mozliwosc dostania bana z tego powodu? W najblizszym tygodniu lub w pozniejszym czasie gry?

Opublikowano

Większość osób jest tylko w gębie mocna... Niby nagrywają filmiki,robią ss'y itd. Możę 5% osób serio to zgłasza...

Jeżeli nawet byś dostał bana to nie na 4ever.

Nie masz się czego bać :)

Ale itak lepiej dla pewności możę se na jakiś czas eq daj na inną postać :) Tak dla pewności <3

sygna1q.jpg

Opublikowano

Dzięki za odopowiedz. ;) Rozumiem cie ale mam jeszcze 2 pytania co do twojej wypowiedzi:

1. Czy GM nie moze jakos sprawdzic po logach lub w inny sposob, ze cheatowalem ( od juz 3 dni tego nie robie i nie mam zamiaru )

2. Jak to nie na stałe ban? Przeciez to uzywanie 'wspomagaczy,bugow itd', wiec chyba na stale. ( moge sie mylic ale wyjasnij czemu nie na stale ;P )

Z góry dzieki. Pozdrawiam :)

Opublikowano

1.Nie tego się chyba nie da sprawdzić zresztą nie wiem.

2.No tak, ale administracja to też ludzie. Pozatym nie osiągnołeś tym wiele...

A pozatym i tak jesteś przekonany w 99% że nikt tego nie zgłosił...

Ps. Jak by tak każda osoba miała dostawać bana (4Ever) to na PL'u może ze 100 osób by było....

Wiem coś o tym bo kiedyś zostawiłem włączonego FishBota na cały dzień a GM do mnie napisał.

sygna1q.jpg

Opublikowano

dostaje się bana na zawsze i nie ma co z tym dyskutować nie można się od tego odwołać przynajmniej jeśli wykrył CIę hs czy inne pierdoły które podobno i mod i m2bob blokuje a jednak bany się sypią :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czyli jesli nikt mnie nie zglosil to moge byc spokojny i nie ma opcji ze pozniej mnie zbanuja. ?

Jeżeli do tej pory masz konto, nie pisał do cb GM ani nic takiego po prostu jest all ok. To nie masz się czego bać !

sygna1q.jpg

Opublikowano

Dzięki wielkie. Jestem nowy na MPC, wiec napisz mi na pw czy dać jakiegos+ lub - bo chce ci podziekowac za pomoc ;) A tak wracajac do tematu to minelo 3 dni i ani jednego szeptu,emialu. Nic poprostu, czyli moge juz byc spokojny? ;)

Opublikowano

Kamil już spokojnie możesz wyluzować nic nie dostaniesz , a tak nawiasem mówiąc i odnosząc się do wypowiedzi "balak169" bana na stałe nie dostaniesz , pierwszy jest na miesiąc drugi na 6 miesięcy a trzeci to blokada stała , możesz mi zaufać sam testowałem :D

Opublikowano

Dużo osób tak straszy, ale nawet jeżeli ktoś by zgłosił to bana na stałe nie masz.. jak kiedyś jechałem na MH na PL'u to nie dostałem na zawsze tylko na 3 miesiące ;]

Opublikowano

Wielkie dzięki chłopaki ;] To naprawdę dobre forum, szybka pomoc itd. :) Chyba zostanę na dłużej bo to co koledzy mowili to prawda ;)

EDIT: Bardzo prosze osoby, ktore wiedza czy ban za moda na pl jest na stale, czy tak jak pisali uzytkownicy na gorze, ze na miesiac lub 3, aby wypowiedzialy sie w komentarzach.

I czy jest mozliwosc, ze jesli od 3 dni nie cheatuje ( zadnego upomnienia, szeptu od gm, emaila nie dostalem ) to jest mozliwosc ze np. za miesiac ( juz normalnego grania bez cheatow ) dostane bana? W sensie czy moga oni jakos zajrzec w moja przeszlosc i dac mi za to bana?

Opublikowano

Nie sądze ponieważ nawet jak Cie zgłosił i tam wysłał jakiś filmik czy screena to raczej najpierw muszą sprawdzić czy teraz tez tego używasz. Przynajmniej tak myśle.

pierwszasygnaturad.jpg

Sygnatura zrobiona samodzielnie.

Opublikowano

A jesli rozpatrzy to zgloszenie np. po 3 tygodniach to dostane bana? I czy jest mozliwosc ze jak mnie nikt nie zglosil to dostane? I jak to jest w koncu ban na stale czy na miesiac bo kazdy co innego pisze;/

Opublikowano

1. Jeżeli ktoś cię zgłosił i ma dowody na to że uzywałeś cheatów to prawdopodobnie dostaniesz bana chyba ze będziesz miał farta i nie rozpatrzy tego zgłoszenia.

2. Jeżeli nie ma dowodów i zablokowałeś logi to nie dostaniesz :)

3.

Za korzystanie z niedozwolonego oprogramowania nadal będzie wręczana stała blokada konta

Opublikowano

Nie wiem jak sie blokuje te logi, ja poprostu wlaczylem moda i gralem. Nie wiem jak to bedzie z tym banem. Chociaz minelo kilka dni i nic wiec chyba git, tylko nie wiem czy jest opcja ze np. za miesiac lub 2 misiace dostane bana ;/

Opublikowano

Ludzie co wy tu piszecie jakiego logi ? jak ty chcesz logi blokować ? zreszta w logach nic nie ma o tym ze czitujesz.... Kamil jeżeli masz tak tutaj spamować o tym na ile dostaniesz tego bana to graj bez modai po kłopocie. Ja swoje zdanie na ten temat wyraziłem pierwszy ban 1 miesiąc drugi na 6 a trzeci na stałe.

Opublikowano

Przeciez napisalem w temacie, ze juz nie gram na modzie. Mam fajne eq i skoczylem z tym od 4 dni nie gram. I teraz pytanie tematowe czy dostane bana za to ze cheatowalem wczesniej. Ludzie czytajcie tresc a pozniej sie wypowiadajcie..

Opublikowano

Ludzie zazwyczaj straszą ,że mają włączonego Fraps'a itd. Moim zdaniem nie przejmuj się skoro mija Ci te 4dni na email'u nic się nie pokazuje oraz na Szepcie nikt nie pisze to znaczy ,że jest w porządku.

Lecz takiego GM przy sprawdzaniu zgłoszenia jeżeli inny gracz wyslal takie nie będzie patrzył ,że zacząłeś tzn. Nowe Życie bez cheatowania. W końcu dorobiłeś się tego włąśnie na cheatach. Administracja ma 14dni na rozpatrzenie zgłoszenia ja na Twoim miejscu przez te 14dni przezimowałbym Ekwipunek na innej postaci . Ban raczej za pierwsze przewinienie nie powinien być stały lecz mogę się mylić . Tak więc kończąc Kamil nie przejmuj się to tylko gra :> Nie powinieneś dostać tego bana skoro 4 dni jest ok. Bynajmniej ja mam takie zdanie.

Pozdrawiam i powodzonka ;>

Opublikowano

Eq teraz trudno przezimowac bo zaraz event halloween. A jesli mina te 14 dni ( bez cheatowania ) i bd sobie gral dalej normalnie, na czystym metku, to jest mozliwosc, ze dostane bana za 'grzechy z przeszlosci' czy poprostu po tych 2 tygodniach temat zamkniety?

Opublikowano

Co do tych banow, to na forum pl pisze wyraznie, ze ban na stale, ale uzytkownicy pisali, ze dostawali np. na 1 miesiac - 3 miesiace. Ja nie wiem, bo osobiscie nie dostalem. A wracajac do mojej sprawy to juz chyba kolo tygodnia + wiec jestem coraz spokojniejszy

Opublikowano

Co do tych banow, to na forum pl pisze wyraznie, ze ban na stale, ale uzytkownicy pisali, ze dostawali np. na 1 miesiac - 3 miesiace. Ja nie wiem, bo osobiscie nie dostalem. A wracajac do mojej sprawy to juz chyba kolo tygodnia + wiec jestem coraz spokojniejszy

ILE CI MOŻNA MÓWIĆ ! ?

NIE DOSTANIESZ BANA. !

JUŻ MINEŁO KILKA DNI I ZERO REAKCJI GM BANA NIE BĘDZIE JUŻ TAK TEŻ NIE PŁACZ...

NA PW TO SAMO... EH..

sygna1q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...