Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem}Problem z wystartowaniem serweru minecraft

safile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę do wszystkich którzy umieją rozwiązać mój problem lub przesiedli przez to samo. Kiedy ściągnę bukkita, zrobię notatnik i wpisze odpowiednią regułkę to po włączeniu pliku np. start.bat pojawia się takie coś : http://i48.tinypic.com/fdzmux.png

W ogóle mi się nie tworzą pliki dotyczące serwera i nowego świata.

Nie wiem co mam zrobić, nie potrafię tego rozwiązać próbowałem już na wszystkie sposoby i nic, może muszę coś w systemie wyłączyć by owy serwer zadziałał. Taka mała pomoc, jak ściągnę gotowy serwer z plikami i mapą, da się odpalić normalnie tamten serwer.

Posiadam :Windows 7 Ultimate x64, Java x64.

Za pomoc z góry dziękuję i rozdaję +/-.

Opublikowano

Ekhm, to nic nie dało. To jest plik .jar tyko ma domyślny program zmieniony na winrar, bo przypadkiem zmieniłem. + Nawet jak wypakowałem to i tak nie działa, ten sam błąd.

Opublikowano

Pobierz Gotowca i tam będzie pliki .bat i wybierasz ten który ci działa ,potem robisz nowy folder wklejasz go i robisz serwer :>

Opublikowano

Ekhm, no właśnie nie działa mi twój sposób. Już tak próbowałem, z działającego serweru kopiowałem .bat i wklejałem do swojego lecz to samo co wyżej na ss'sie wyskakuje:). Jakieś inne pomysły?

Opublikowano

nie chcę zrobionego serwera, chcę sam stawiać swój od podstaw :P.

No ale w gotowym serwerze sam wszystko ustawiasz, a masz tam tylko czysty serwer ;p
Opublikowano

Jeśli to hamachi:

-tworzymy nowy folder

-wrzucamy aktualny plik bukkit

-zmieniamy nazwę na craftbukkit-1.3.2

-tworzymy plik tekstowy

-wpisujemy w nim:

@ECHO OFF

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit-1.3.2.jar

PAUSE

-dajemy zapisz jako start.bat

-klikamy w start.bat

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Dalej ten sam błąd - może blokuje mi Avast - albo jakaś zapora co?

@Down

Okey, postaram się ogarnąć co i jak, lecz ja wyłączyłem samego antywirusa to nic nie dało - zobaczę co z tą zaporą.

Opublikowano

Spróbuj w takim razie wyłączyć zaporę firewall i antywirusa. Szczegółowe informację znajdziesz w moim poradniku pod tytułem Can't Reach Server.

/edit

Udało się ? :)

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...