Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Statystyki

michal13gwwk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio na mój serwer dodałem statystyki (takie jak na Kalimdorze).

I mam problem, bo jak coś zabije to nie zmieniają się punkty.

Statystyki odczytuje z pliku stats.dat w cliencie.

I tu kieruje się do was pytanie...

Czy istnieje taka możliwość, że po zabiciu jakiegoś potwora ten plik się edytuje?

Proszę o odpowiedź!

Jeżeli ktoś zechce będą lajki.

Opublikowano

Statystyki nie wyciągałeś z Kalimdoru a z Inoristu stąd też nie działa Ci odświeżanie , też wyciągnąłem statystyki z tego Clienta i też nie działa mi tak jak Tobie.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Zrób w game.py funkcję zapisującą do pliku informacje, a cmdchatem wysyłaj informację o zabiciach itd.

Statystyki nie wyciągałeś z Kalimdoru a z Inoristu stąd też nie działa Ci odświeżanie , też wyciągnąłem statystyki z tego Clienta i też nie działa mi tak jak Tobie.

Co masz na mysli mówiąc ze się nie odświeża? Liczba zmienia się przy otwarciu okienka? A nie automatycznie przy zabiciu?
Opublikowano

Wgl się nie zmienia nie działa tak jak na Kalimdorze ,dreanorze <3

2252770056.png

Opublikowano

bo do tego idzie jakies skrypt php chyba w 2 plikach odpowiadajacych za te statystyki zauwazylem linki do strony

np ja wyciagalem te statystyki z inorista ale tam to troche kiepsko dziala bo niby jakos tam dziala w sensie ze zabijesz potwora i nie nalicza odrazu a po jakims czasie zupelnie inaczej niz na kalimdorze i dreanorze bo tam nalicza z miejsca

i troche licznik przeklamuje bo gralem pare minut a pokazywalo mi ze gram 100 minut

reasumujac dodawanie tych statystyk to troche szkoda czasu bo nigdy Ci nie zadziala to tak jak na kalimdorze i dreanorze bo do tego chyba (tak przypuszczam) idzie cos po stronie serwera jeszcze

2252770056.png

Opublikowano

bo do tego idzie jakies skrypt php chyba w 2 plikach odpowiadajacych za te statystyki zauwazylem linki do strony

np ja wyciagalem te statystyki z inorista ale tam to troche kiepsko dziala bo niby jakos tam dziala w sensie ze zabijesz potwora i nie nalicza odrazu a po jakims czasie zupelnie inaczej niz na kalimdorze i dreanorze bo tam nalicza z miejsca

i troche licznik przeklamuje bo gralem pare minut a pokazywalo mi ze gram 100 minut

reasumujac dodawanie tych statystyk to troche szkoda czasu bo nigdy Ci nie zadziala to tak jak na kalimdorze i dreanorze bo do tego chyba (tak przypuszczam) idzie cos po stronie serwera jeszcze

Na Kalimdorze czyjeś statystyki są z strony czytae, a Twoje z pliku. when kill begin cmdchat i tyle.
Opublikowano
Na Kalimdorze czyjeś statystyki są z strony czytae, a Twoje z pliku. when kill begin cmdchat i tyle.

Niby tak tworzy sie plik stats ale np gdy edytujesz go notatnikiem to po kliknieciu w ten guzik Statystyki , staty sie zmieniaja np ja edytowalem ten plik w kalimdorze i po zalogowaniu pisalo mi ze mam 20 000 Puntkow osiagniec niby dzialalo tak jak edytowalem ale kliklem znowu w guzik od statystyk i wczytalo stare punktu z 20 000 zmienilo sie na 40 wiec nie wiem czy to i tego i tego nie czyta ze strony (byc moze tak tylko z punktami osiagniec jest ze ze strony wczytuje) bo nie sprawdzalem czy jak sie edytuje zabite moby to czy staty wczyta ze strony na stare

teraz nie mam jak tego sprawdzic ale jutro dam edita

2252770056.png

Opublikowano

Ale tam jest kilka funkcji np. mob_kill

to tą funkcję trzeba edytować, żeby działała na cmd chacie czy poprostu do cmd chatu wpisać mob_kill ?

jest jeszcze coś takiego dane[1], dane[2] itp. to jest odczytywane z pliku stats.dat(chyba)

Opublikowano

Ale tam jest kilka funkcji np. mob_kill

to tą funkcję trzeba edytować, żeby działała na cmd chacie czy poprostu do cmd chatu wpisać mob_kill ?

jest jeszcze coś takiego dane[1], dane[2] itp. to jest odczytywane z pliku stats.dat(chyba)

open write split - mozna bez split i to wszystko

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

hmm...

do czego służy split ?

W game.py z kalimdoru jest coś takiego:

dane = data.split("|")
 open('stats.dat', 'w').write('%s|%s|%s|%s|%s|%s|%s' % (dane[0],dane[1],dane[2],dane[3],dane[4],dane[5],dane[6]))

Chyba oto Ci chodziło.

Jeżeli tak to jak zrobić aby zapisywało dane przy zabiciu moba ?

Opublikowano

hmm...

do czego służy split ?

W game.py z kalimdoru jest coś takiego:

dane = data.split("|")
open('stats.dat', 'w').write('%s|%s|%s|%s|%s|%s|%s' % (dane[0],dane[1],dane[2],dane[3],dane[4],dane[5],dane[6]))

Chyba oto Ci chodziło.

Jeżeli tak to jak zrobić aby zapisywało dane przy zabiciu moba ?

split rodziela tekst w tym przypadku przed |

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Pomógłby mi ktoś to dodać do klienta od 0? Bawię się z tym już sporo czasu a za każdym razem coś robię nie tak i wyłącza mi się klient albo okienko się nie odpala...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...