Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Instalacja Windy xp

Hunciak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. mam wielka prosbe o pomoc.

mianowicie mam starego kompa obok w pokoju i ma on win xp ale juz chodzil na nim z 5 lat bez formatowania ani nic, straszny topór a mogłby chodzic o wiele lepiej. Chciałem postawić go na nowo zaczełem od tego, że kolega zgrał mi na pendrive'a winka xp.

1. Zrzucilem go sobie na komputer

2. Zbootowalem tak jak sie robi aby przygotowac do wgrania na pendrive tyle ze ja wgralem na plyte CD

3. Gdy już mialem plytke z windowsem ( kiedy ja otwieralem mialem wszystko jak nalezy moglem zrobic Setup-Instalacja i zainstalowac ale chyba nie oto tutaj chodzi bo by mi sie drugi windows obok zainstalowal)

4. Więc zrestartowalem komputer i zaczelem klikac F9 aby wyskoczylo mi bootowanie z napedu.

5. zaznaczylem CD-ROOM i teoretycznie powinien sie odpalic Instalator z płyty która mam w tym napędzie ale nic sie nie stało i po kliknieciu komputer sie poprostu uruchomił....

6. wszedłem do biosu klikajac f2 czy też del nwm , i przestawilem kolejnosc czytania napedu czy tez jaki naped ma czytać coś w ten design i ustawilem ten CD-room, też nie zadziałało. taki sam efekt poprostu odpalil sie Windows XP .

Bardzo Proszę o pomoc z postawieniem na nowo windowsa na tym komputerze, like it !

jeszcze pytanko co do tej instalacji poprzez wejście na płytę i odpalenie Setup, co by się stało kiedy bym zainstalował go w ten sposób wybierając opcje

Zainstaluj system Windows XP?

okno po odpaleniu instalatora z plyty:

beztytuuss.png

0df23ce63e75cfff.jpg

POMOGŁEM ? . - Like :)

Opublikowano

Nie masz plyty botowalnej, skopiowales tylko pliki

Nic sie nue stanie , zainstaluje sie windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ty z poziomu biosa robisz czy z systemu?

z Biosa.

Nie masz plyty botowalnej, skopiowales tylko pliki

Nic sie nue stanie , zainstaluje sie windows

Bardzo możliwe, ze nie wyszło mi zrobienie płyty botowalnej, czyli jak wejde w plyte i odpale instalator windows, wybiore opcje Zainstaluj system windows XP to poprostu ten mi zniknie co mam teraz i zainstaluje się nowy?, pytam bo kiedys zrobilem cos takiego, ze mialem 2 windowsy na kompie i przy urachamianiu musialem wybrac ktory chce, a tego błędu nie chciał bym teraz popełnić, dzięki, czekam na dalsze instrukcje :)

0df23ce63e75cfff.jpg

Opublikowano

no to instaluj , jak chcesz dwa to na innym dysku bo pomiesza pliki ze stara instalacją , druga instalke usuwa sie w notatniku albo w msconfig kasując wpis , a system stary kasuje recznie

wcale ci nie wyszło zrobienie płyty bo tylko SKOPIOWAŁEŚ pliki , płytę sie zgrywa do obrazu ISO i iso nagrywa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

czyli zainstaluje mi 2 windows i jak pozniej ten niepotrzebny usunac? zeby zostal ten nowy?

0df23ce63e75cfff.jpg

Opublikowano

w czym ??? miałeś tyle czasu by cokolwiek zrobić, przynajmniej zainstalować system a nie wspomnę o tematach na forum których było juz tu dziesiątki

a kasować możesz który chcesz bo to do cholery logiczne że przynajmniej jeden system musisz mieć na dysku, a ile masz to mało ważne

<EOT>

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...