Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Navicat i 2GB ramu ?!

xdpl2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zrobiłem wpisy do item_proto, bla, bla, bla i chciałem wgrać query na serwer. Odpaliłem navicata i co. Otóż wyświetli mi się coś w tym guście:

lolgp.png

Wyświetla mi się tak około 3/4 okienek z innymi wartościami, ale ten sam błąd. Gdy wyłączę wszystkie okienka i połączę się z serwerem to navicat zżera ok.2 gb ramu, screen:

lol2gj.png

Navicat wyłączony:

lol3sf.png

Myślałem, że to wina systemu. Przeinstalowałem go sobie i nadal to samo. Pomóżcie ! Dam lajka bejbe :x !

lol.bmp

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

Podaj parametry komputera

Nigdy nie spotkalem sie z czyms takim... mi navicat nawet na lapku chodzi

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Procek : Intel Core2 Duo E4300 (1.8GHz x 2)

Ram : 1gb Kingston 533MHz, 1GB GoodRam 677MHz

Płyta : Gigabyte 945PL-DS3

Zasilacz : 400W

Grafa : Asus GT440

Nowa kość ramu !

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Jakoś wcześniej normalnie mi działało i wgl. Potrzebuje tylko pomocy z ogarnięciem navicata, a nie z doradzaniem czy mogę serwa stawiać.

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Procek : Intel Core2 Duo E4300 (1.8Ghz x 2)

Ram : 1gb Kingston 533Mhz

Płyta : Gigabyte 945PL-DS3

Zasilacz : 400W

Grafa : Asus GT440

Coś jeszcze ?

Jak ci navi może brać 2gb jak sam masz 1 :D

A co do sprzętu to ...

Nie bierz się za servery metka z taki "Złomem"

sygna1q.jpg

Opublikowano

Widze że masz XP możę wgraj 7 jak masz ?

Pobierz inne navi ?

Zrób serva od nowa ?

A najlepiej kompa zmień :)

Wiesz w ogóle co ty gadasz? Na takim sprzęcie ma mu pójść 7, głowa nie boli?

Co do tematu powiem ci tak z taką maszyną nie masz po co robić nawet dla samego siebie, a nawet na tym nie pójdzie dziesięć osób bez lagów. Dlatego, albo zostaw to za sobą lub kup lepszą maszynę, a jeżeli chcesz dalej robić serwer zainstaluj wszystko od nowa na plikach badar lub kociol.

Opublikowano

a probowales z inna wersja navicata? Ja np. mialem problem z duplikowaniem tabelek w navi 8.1 wiec zmienilem na 10.1 i wszystko dziala. Wiem ze to nie to samo ale moze akurat pomoze

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Wiesz w ogóle co ty gadasz? Na takim sprzęcie ma mu pójść 7, głowa nie boli?

Co do tematu powiem ci tak z taką maszyną nie masz po co robić nawet dla samego siebie, a nawet na tym nie pójdzie dziesięć osób bez lagów. Dlatego, albo zostaw to za sobą lub kup lepszą maszynę, a jeżeli chcesz dalej robić serwer zainstaluj wszystko od nowa na plikach badar lub kociol.

Niech dokupi ramu :)

A co do serva dla jednej osoby na jego sprzęcie to sie mylisz :)

Na serva dla samego siebie styknie nawet 512mb

Wiem bo sam miałem <3

sygna1q.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

2GB RAM = 80% obciążenia serwera przy ok 10 graczach, odpalonej stronie i TS dla 10 osób - mam tak na maszynie z kimsufi.

Nie wiem czemu piszesz, że temat nadal aktualny skoro pisałeś że po dokupieniu RAM program działa poprawnie...

pEjBVGJ.jpg

Opublikowano

Bo teraz to samo jest. Navicat najnowszy. Tak dla ciekawostki to nawet przy instalowaniu navicata mam ten błąd. Przesiąść się na Win7/Viste?

ZcWbjGf.png

Opublikowano

Bo teraz to samo jest. Navicat najnowszy. Tak dla ciekawostki to nawet przy instalowaniu navicata mam ten błąd. Przesiąść się na Win7/Viste?

Ja osobiście na PC nadal mam XP, na lapku 7. Mimo że lubię pracować na win 7 to na PC nie zmienię systemu na inny niż XP (nie ukrywam, że to też wina parametrów PC :D).

Jaką wersję navicata instalujesz?

Opublikowano

Ja pracuję na wersji Navicat Premium Enterprise Edition 10 na win XP i nie mam takich problemów. Skoro wywala Ci taki błąd już przy instalacji, to raczej wina instalki. Na PC mam 2GB RAM i nigdy mi taki błąd nie wyskoczył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...