Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Lagi w tibi

DjLiyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem mam lagi w tibi poprostu co kilka sekund zatrzymuje się i pózniej dalej biegne wątpie że to wina neta bo gram w metina albo League Of Legends bez małych problemów, mam ten problem też na skype słysze innych normalnie ale mnie przerywa

Windows:Windows 7 Home Edition 64 bit

Opublikowano

przeskanuj kompa przed ewentualnymi zagrozeniami. Polecam np Ccleaner. Jezeli to nic nieda, usuń i na nowo zainstaluj tibię z zaufanego żródła np : tibiaclient.com

Jeżeli te rady nie pomogą napisz , bedziemy walczyc z tym problemem dalej.

Opublikowano

Hmm w sumie dziwny problem bo gdybys gral na Rl mogla by byc to wina rozmieszczenia serwerowni , a moze zmien w ustawiniach Open Gl/Direct x ,moze zwiekszy to wydajnosc.

A monitorowales prace procesora?

Opublikowano

Wlasnie , powiedz nam na jakiej grafice grasz. Jezeli na open gl to odrazu mowie ze sporo wydajniejszym sposobem bedzie przestawienie na directx wiec zainstaluj najnowszego i to zmien.

Opublikowano

Jak masz opcje w tibi, max framerate booster (taki slajder/suwak) i na max. w prawo.

wtedy to zwiekszy lagi ;) standardowo powinno sie grac na 40-50.

jezeli gosc twierdzi ze ma lagi na skype jest to zwiazane z przeustowoscia ale jezeli ma ping 60-100 to ma przepustowosc standardowa.

Jakiego masz uslugodawce internetu ?

JEzeli jes to net Radiowy, bezprzewodowy, itp nie jest to podlaczone kablem, taki efekt bedzie wystepowal.

dodajmy do tego ze jest to jeszcze OTS czyli server tez pewnie nie jest rewelacyjny, twoje pakiety moga byc wysylane szybko ale odpowiedzi od servera beda spoznione i w ten sposob tez powstaje lag.

w wszystkie jakie gralem gry online w Tibi byly najwieksze lagi a dlaczego ?

tak sie poprostu wydaje poniweaz kiedy nas zlapie lag w metinie czy np w aionie albo naet Battlefield nasza postac sie porusza, zlaguja sie noby i gracze i jest to malo zauwazalne, a tibi nasza postac stoi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam jakiegoś cetonet i sie okazalo ze wtedy co sprawdzalem akurat mialem dobry ping ale tak normalnie to mi skacze i skacze co mam zrobic zadzwonic do mojego neta czy co?

Znaczy mam kablowy ale do mojego kompa odbieram przez router ale kiedys gralem bez problemu nawet przez router

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...