Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] nagły spadek FPS'ów

konradosss42pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wczoraj usunołem lola , potem pobrałem i zainstalowałem

przedtem mi chodziło super , miałem ustawione niektóre ustawienia na sredni , wysoki itp i było 60 fpsów w walce ok 40

a gdy zrobiłem to , nagle chyba lol oszalał! teraz jak ustawiam wszystko na słabe i brak cieni to ogólem z 50 fpsów a w walce około 10! a potem jak sie rozkręci to chyba 15 ...

Prosze o pomoc czemu tak sie stało?!?!

normalnie prawie tak samo mi działało bez karty graficznej ...

Opublikowano

@up

Windows 7 Home premium

Procesor : Intel® Pentinum® Dual CPU E2180 @ 2.00 GHz 2.00 GHz

Zainstalowana pamięc (RAM): 2,00 GB

Typ systemu : 32 bitowy

Karta graficzna : RADEON X850 XT (Microsoft Corporation -WDDM)

Opublikowano

Proponuje zmienić procesor i kartę graf, a zwłaszcza procesor bo nie może ustabilizować gry :).

Lol wymaga 2 procesów od procesora, a jak widać twój nie jest zbyt wystarczająco dobry i nie wyrabia. Zamiast go męczyć powinieneś uzbierać trochę kasy i kupić se nowego proca i kartę graf, bo ten sprzęt do nowych nie należy i ma już prawo na swoje lata słabo działać.

Opublikowano

Jego core powinien spokojnie jeszcze trochę pociągnąć. Zastanawia mnie Twój OS przy takich parametrach. Mało ramu, a 7 obciąża kompa.

Arcymistrz
Opublikowano

Ludziki, ja mam 2x gorszy procesor / ram i ogółem komputer od kolegi. Lagi jak już było tłumaczone na forum lol'a są powodem tego iż RIOT namieszał coś w patchu, i w maszynie, dzięki czemu skutkuje nam to spadkiem FPS / wyłączaniem gry.

Opublikowano

Spoczo , to samo mam... na najwyższych+najlepsze cienie 80 FPS , teraz niskie+wyłączone cienie 35-40 fps =.=

Da.... Why kidmodem :O już wiem od kogo dostane kolejne 5% :D

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...