Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Instalacja Windows 7 z płyty nie idzie.

MPC FORUM JEA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś chciałem zainstalować system Windows 7 który pobrałem, ze strony producenta. Jest to plik .iso który kazali dać na DVD. Po nagraniu obrazu na płytę DVD dałem całe dokumenty do przenośnego dysku i zresetowałem komputer by wejść do BIOSu . Zmieniłem w sekcji Advenced i w funkcji First Boot Device na otwieranie z napędu CDROM.

Gdy wchodzę do menu BIOSu zapisuje wszystko i daje płytkę. Byłem ździwiony że ukazało mi się ładowanie Windowsa. Patrzyłem w BIOSie czy coś nie zrobiłem źle ale jest all OKey.

Czego jest to wina? Wejście mam SATA.

OFFTOPIC:

Mam też problem z internetem. Zakupiłem nowy Router TP-Link i go skonfigurowałem. Razem z koleżanką wbiliśmy na jej laptopa i podłączyła się do siecii a ja na stacjonarnym przez Kabla nie. Podłączyłem komputer do modemu po odłączeniu od routera i wszystko działało. Więc karta sieciowa działa.

A i jeszcze wyskakuje mi że sieć niezidentyfikowana albo że kabel jest odłączony.

Kocham mpcforum.pl!!! MPCFORUM RLZ!!!

18706.png

<a href=http://zapodaj.net/b3ef8818e31b7.png.html>ass.png</a>

Opublikowano

Jak w windowsie otworzysz w moim komputerze plyte to jest na niej 1 plik iso czy jest wiele plikow? Byc moze zle nagrales (nagrales obraz na dysk jako plik a nie jako zrodlo). Jesli jest wiele plikow to zrestartuj komputer i klikaj ciagle albo f11 albo f12, powinno sie pokazac okno z wyborem urzadzenia z ktorego ma uruchomic komputer (pisze na chlopski rozum). Tam powinno byc cos takiego jak cd/dvd i wtedy powinienes wybrac cos w tym stylu. Jak wybierzesz i dalej bedzie sie normalnie ladowal system to wychodzi na to ze zle nagrana plyta albo jakis uszkodzony obraz iso.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Więc tak. Pewnie mój program dziwinie nagrał Windowsa i mam niby 3 foldery i 1 plik .iso a w BIOSie nie ma czegoś takiego jak CD/DVD :D Więc normalnie raczej na CDROM ust powinno pójść.

Kocham mpcforum.pl!!! MPCFORUM RLZ!!!

18706.png

<a href=http://zapodaj.net/b3ef8818e31b7.png.html>ass.png</a>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...