Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Błąd - nprotect Game Monitor Rev

PitBurn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

W tym temacie chciałem was prosić o pomoc dotyczącą mojego błędu w grze Cabal Online.

Błąd ten występuje po uruchomieniu gry, po naciśnięciu "Start Cabal". Następuje wtedy aktualizacja plików nprotect, lub sprawdzanie ich zgodności. Następnie okienko, na którym postępy były ukazane znika (jakby już było to zakończone) i wyskakuje błąd o treści: nprotect game monitor rev 1896 przestał działać. (każdy ma inny numer, ja akurat miałem 1896). Czytałem o tym mnóstwo, robiłem to, co mówili ludziom, którzy mieli ten sam błąd, jednak żadna metoda mi nie pomogła. Dodam również, że w maju na tym samym komputerze z tym samym systemem operacyjnym (win 7) - bez robienia do tej pory formatu i ciągle z tym samym niezmiennym od tamtej pory anty-virem Avastem grałem w Cabala bez problemu. Skoro kiedyś normalnie w to grałem, co do tej pory mogło się zepsuć? Dodam do tego, że stosując pewną metodę, że po dodaniu "husky" w skrócie od pliku cabalmain.exe po cudzysłowie w elemencie docelowym jedynie ominąłem przy włączaniu okienko z "Start Cabal" więc nie dało to żadnego efektu, a niektórzy mówili, że właśnie to jest rozwiązaniem problemu. Proszę was o pomoc : )

Opublikowano

Zainstalowałeś jakiś syf pewnie :)

Najskuteczniejszym rozwiązaniem jest format :P

Chyba że wiesz co od tamtej pory instalowałeś/zmienialeś to przywróć tak jak było.

Opublikowano

Syf? Proszę Cię, to były linki (tak, bo kilka, nie jeden próbowałem) z oficjalnej strony - cabalonline.com. Jestem pewien, że są one dobre, gdyż kiedyś pobierałem ten sam. Poza tym innym, którym udało się uporać z problemem, a było takich niewielu i nie potrafię zrozumieć, jak do tego doszli mieli normalnego Cabal Europe. A co do formatu komputera to nie mogę sobie na tą chwilę na niego pozwolić. Jakieś inne rady, w których niekonieczny jest format? :)

Opublikowano

Nie chodziło mi że syf - cabal tylko jakieś inne programy które gameguard blokuje.

Opublikowano

Może jakieś konkrety? Jakie to mogą być programy? Bo wątpię, że avast to robi, bo kiedyś będąc w tej samej wersji tego nie robił, choć gdzieniegdzie czytałem, że była to wina Kaspersky'ego na niektórych komputerach - od siebie dodam jeszcze, że przy wyłączonym Avaście również występuje ten błąd.

Opublikowano

Aaach, no tak, zapomniałem o tym dodać, robiłem to także, włącznie z czyszczeniem rejestru mnóstwo razy (po każdej instalacji i odinstalacji) bo mnóstwo razy próbowałem reinstallować.

Opublikowano

Jest wiele sposobów rozwiązania problemu...

Napiszę kilka które mi przyszły do głowy

Reinstall gry

Usuń folder GameGuard z clienta i rozpakuj ten: http://www.mediafire.com/?mceec5a0xgmvhe8

Wyłącz firewalla i antywirusa

Napisz do supportu/na oficjalnym forum cabala

Na razie tyle. Jak coś mi wpadnie na myśl to napiszę :P

Opublikowano

Wszystko to próbowałem, nic nie pomogło (tak jak mówiłem, oblazłem wszystko gdzie było cokolwiek na temat tego błędu). Zmusiłem się jednak do formatu, i zadziałało : )

Dziękuję ci Draraki za pomoc, masz plusika, tucik proszę zamknąć :)

Tak a propos - nie wiem, czy koniecznie format pomaga, ja przy tym zmieniłem anty virka z Avastu na AVG (choć myślę, że to nie była wina Avastu bo przy wyłączonym avaście wciąż błąd występował). Coś kolidowało z GameGuardem, to jest pewne, dziękuję jeszcze raz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...