Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraftem ; [

KaoLin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! ; ]

Mam problem z Minecraftem, otóż gdy chce grac na Multi i Single to po jakimś czasie kompute mi się zresetuje. I tak od nowa . Gdzieś co 30 minut, a czasami 10 - 20 min .

Zna się ktoś może na tym o co chodzi? Bo w innych grach mi się tak nie dzieje, mogę grac godzinami, ale na Minecrafcie nie. Troszeczkę to denerwuje, bo gram akurat z kolegami i nie moge nic do porządku robic, ponieważ zaraz mi się komputer resetuje .

Proszę o mądre odpowiedzi w tym temacie, a nie "Kup se komputer nowy" czy coś innego .

Dziękuje z góry .

:)

Opublikowano

Dużo zależy od pamięci ram. Jak masz jej 2GB+ to problem leży gdzie indziej.

Grając w MC nie korzystaj z Internetu oraz programów zasobożernych jak i nie potrzebnych.

Zaktualizuj sterowniki karty graficznej.

Przypisz więcej pamięci ram do MC.

Mam nadzieję, że pomogłem.

Opublikowano

Zrobiłem wszystko co mi radziliście i to pomogło . :) Każdy dostaje Like. ^^

@Edit .

Jednak nie.. Jak napisałem to się za 20 minut zresetowało . Piszę teraz bo wcześniej czasu nie miałem, nie miałem dostępu do komputera. Ściągnąłem Optifine, wyłączyłem wszystkie niepotrzebne programy . Może to przez karte graficzną bo ostatnio aktualizowałem i wchodze w Minecrafta, patrze jakieś dziwne fale. Postacie, moby, zwierzęta, tabliczki czasami mi się robią takie czarne. Nie wiem czy to przez karte graficzną że ją zaktualizowałem . Jeszcze raz. POMOCY ! :(

Pomocnik
Opublikowano

najprawdopodobnie jakiś podzespół się przegrzewa. Jak będziesz grać to zainstaluj jakiś program do monitorowania temperatury i patrz co jakiś czas co na ile stopni.

Za pomoc liczę na "Lubię to"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...