Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Edytowanie okien/TGA/Pety

ichus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakim folderze,pliku mogę ustawiać dobrowolnie edytować okna przykładowo:

login.png

Odpowiadają za to pewne pliki? - czy programiści muszą sami pisać takie okna?.

2.)Jak zapisać plik w rozszerzeniu .tga bez tła?

3.) Pety - jak dodać pety na swój serwer?

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Pytanie 1. to sie w root gdzies znajduje

Pytanie 2. Musisz edytować jakimś programem typu Gimp

Pytanie 3. Żeby dodać pety żeby działały Ci jednoczesnie i pety i konie musisz mieć difa na wiecej niz 1 koni bo pet to tak jak koń.

Po 1. wgrywasz difa na więcej niz 1 koni

Po 2. Dodajesz pieczęci czy cos do przywolywania

Po 3. Wgrywasz questa do przywolywania ,odwolywania , nadawania imienia itp..

Jezeli chodzi Ci o dodanie petów do clienta to dodajesz je np do npc.eix , npc.epk albo npc2.eix i epk potem wypakowujesz root w npclist.txt dodajesz id potem spacja i nazwa folderu z npc lub npc 2

przykladowo:

Dodajesz peta do npc.eix i npc.epk i dodajesz do folderu pety to w npclist.txt piszesz

przykladowe id pety np:

9012 pety

potem pakujesz root i rozpakowujesz locale_pl wyciagsz na pulpit mob_proto rozpakowujesz i dodajesz tam nazwe peta potem pakujesz podmieniasz w locale_pl robisz query odpalasz navicat klikasz f6 odpala Ci sie konsola wklejasz query dajesz ok i gotowe potem restart serwera i gitara gra pety dzialaja ;)<3

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Tutaj dołączę jeszcze jedno drobne pytanie, na jakiej bazie działają piętra np. w katakumbach? - quest? czy jest mapa wgrana na serwer i do tej mapy są dołączone piętra?.

Wgrałem na serwer lodowy_wymiar lecz mam z nim spory problem ponieważ (sami zobaczcie).

wymiarlod_xxrnpxw.jpg

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Brakuje ci plików które są w item do lodowego wymiaru, poszukaj pełnej paczki.

Albo ja nie potrafię szukać, albo nie ma już żadnych linków z działającym DL -.-.Ale dziękuje za podpowiedź co mam źle :).

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Dziękuje panie Largos :) , a mam taki malutki problem ponieważ dodałem zbroję lecz gdy w cliencie ją ubieram to postać jest mieczem jest na to jakiś sposób? (chyba wszystko dobrze dodałem).

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Jak jest mieczem to nie pamiętam teraz ale chyba plik gr2 jest zepsuty czyli ma zerowy rozmiar albo nie działa po prostu (jest czaśnięty). Ewentualnie masz podany niedokładną nazwę lub plik gr masz spakowany z dużymi literami lub w pliku MSM masz wpisane z dużych liter GR2, lub nazwę (np Assassin_Zbroja.gr2), zawsze pisz z małych, popraw nazwy na małe litery (nie zmieniaj nazw tylko zmień na małe litery), to tak już pisze ci na przyszłość, bo ten błąd raczej zawsze powoduje że nie widać modelu albo po prostu nie widać tekstur czyi dds i tga. To ze widać miecz to wina niepoprawnego modelu lub zepsutego z tego co pamiętam.

Opublikowano

Jak jest mieczem to nie pamiętam teraz ale chyba plik gr2 jest zepsuty czyli ma zerowy rozmiar albo nie działa po prostu (jest czaśnięty). Ewentualnie masz podany niedokładną nazwę lub plik gr masz spakowany z dużymi literami lub w pliku MSM masz wpisane z dużych liter GR2, lub nazwę (np Assassin_Zbroja.gr2), zawsze pisz z małych, popraw nazwy na małe litery (nie zmieniaj nazw tylko zmień na małe litery), to tak już pisze ci na przyszłość, bo ten błąd raczej zawsze powoduje że nie widać modelu albo po prostu nie widać tekstur czyi dds i tga. To ze widać miecz to wina niepoprawnego modelu lub zepsutego z tego co pamiętam.

Pomogło :), warto zapamiętać na przyszłość. Bardzo ci dziękuje za pomoc oczywiście ocenę do profilu już dałem.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Ja nawet nie wiem jak się daje i co to są te oceny w profilu, ni o to mi chodzi, jak coś ci brakuje to jeszcze zrobiłem paczkę chyba z reszta plików, jeśli nie zadziała ściągnij 3 paczkę to spakowane moje uploady z Icerun + tutorial, jednak bez skanu za duży plik, ale na pewno bez wirusów, ewentualnie jakby coś, prawidłowo dodane IceRun jest w kliencie Pong (by Quentonis) lub Rykox v2.

Link2:

http://www.factorya.pl/pliki/ice2.rar

Link3:

http://www.factorya.pl/pliki/ice3.rar

skan2:

https://www.virustotal.com/file/fe01760ac5aee367ecfb7413cc2b1862393499216f609337d65045fd9d70f10c/analysis/1350833253/

skan3 (jednak dodaje:

https://www.virustotal.com/file/aedd334fdee0b77f06ac20255588a7f664d303c2206fb0ff95139c7732eea496/analysis/1350833623/

A i PS jakby co to ten Tutorial to spakowany plik opery z tego tematu http://www.mpcforum.pl/topic/410213-downloadmetin2-map-icerun01/, nie musiałem go dorzucać jednak tylko podac.

Opublikowano

Tak jest platforma działa :), już jest jakiś postęp. Teraz tak nie pamiętam gdzie się wgrywało te pliczki z folderami "0000..." "00001.." itp... i jeszcze takie pytanie jak mam sprawdzić jakie kordy mają kolejne platformy?.

Dobra już pamiętam gdzie się wgrywało foldery itp... ale co z kordami?.

signjpg_swwrens.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...