Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] AP Tristana

Prawica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli ktoś z Was picknal kiedyś ap tristanę na mida to wie, że to jest po prostu kosiara. Ma świetne przeliczniki pod ap, po prostu nie da się przegrać lane. Nasuwa się więc pytanie - czemu nikt nie gra tą postacią pod ap ? Zwłaszcza że większość osób nie wie jak przeciwko niej grać ?

League of Legends

Opublikowano

Po piersze mozna ja uznac za troll pick

Wystarczy ze pikniesz ja powiesz ze idziesz Pod ap na mida i juz fala spamu .

Ciezko jest nia ogarnac .

Dlaczego zadko a prawie nigdy ja widac ?

Bo sa lepsze pick

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ta... przed ulti i DFG tristana musi grać pasywnie... potem może zdjąć kogoś na bursta ale myśle że nie grają bo to jest ustanowione przez mete "viable troll pick" i przez ciężkie early

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Po piersze mozna ja uznac za troll pick

Wystarczy ze pikniesz ja powiesz ze idziesz Pod ap na mida i juz fala spamu .

Ciezko jest nia ogarnac .

Dlaczego zadko a prawie nigdy ja widac ?

Bo sa lepsze pick

Na takim 1.5k elo raczej każdy wie o jej przelicznikach, więc spamu nie powinno być.

Owszem, może i są lepsze picki, ale czy zjadanie na combo jest złe ?

Zagraj nią tak i się dowiesz.

League of Legends

Opublikowano

Czemu tu sie wypowiadają ludzie którzy nie grali Tristaną AP ani razu ? Otóż Tristaną nie gra już tyle osób PONIEWAŻ DOSTAŁA naprawienie pasywki w skoku (Jeżeli skoczyłeś na wroga przy minionach, to za każdego zabitego ze skoku miniona naliczało po 100 dmg + więc z 1k bez feeda od samego skoku wchodziło. A teraz? Do 10 lvl'a owni a potem robi sie useless ponieważ jebnie skok który już nie ma takiego dmg'u jak kiedyś, ulti ew. dfg i bb tristana..

- Prosze, tutaj dowód jaki Tristana AP miała kiedyś 'demejdż'.
Opublikowano

wcale nie jest taka mocna... wywali combo na 1 osobe potem ma cd i gówno robi, nie mówiąc już o tym, że wypadałoby też trafić w przeciwnika z tego skoku, a on wg. mnie jest troche niedokładny...

Opublikowano

kiedyś sk ocelote grał tristaną ap na mida , co z nią wyczyniał to była MAGIA!

dla mnie jest dobry pick , lepsza pod ap niz jako ad carry, CUDO!

tylko te CD, ale na combo w mid sklada jak sie na feedujesz

­

Opublikowano

Pod ap trist posiada dość efektywną trutkę, tak samo aoe w. Lecz pod ad bardziej się sprawdza, cd pod ap jest duże, można je zmniejszyć dfg, bo i tak to złożysz.

Ogólnie, sądzę iż trist pod ap jest średnim pickiem, pod ad na botlane się lepiej sprawdza chociaż są lepsi adc od niej, np; ezreal, graves czy corki.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Imo na bocie tristana kontruje tych co wymieniłeś :)

Tristana to nuker, na 400 elo na pewno będzie super op pickiem, na wyższych nie zupełnie.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Bo z "e" niema insta dmg, tylko bije bodajże przez 5 sek. Na dodatek niewiarygodnie snowballowa, w teamfighcie musi złapać asystę, albo killa żeby można było dalej spamować ze skoku.

Jeśli ktoś chce nukera to bierze Veigara, a nie Tristanę. Tym bardziej, że Tristanka owni jako ad carry.

Bóg to twoje sumienie

Arcymistrz
Opublikowano

Tristana pod ap może nie jest zła, bo widziałem jak kilku ludzi nią dobrze grało, jednak wypstryka się z combo, i powiedzmy, że może kogoś zabije, i to jest jej rola w tf'ach, pozostali AP posiadają hmm coś czym może każdy po jakimś KRÓTSZYM czasie znowu to użyć. Tristana natomiast nie ma takiej możliwości, dlatego jest mało grana.

Opublikowano

Grałem tristaną ap i jakoś nie jest najlepsza .

Co z tego że ma bardzo dobre przeliczniki pod ap i może zabić na combo?

Pierwsza postać która mi przyszła do głowy i jest lepsza od ap tristany .... Veigar

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Tristana ma lepszy nuke od Le Blanki :) ale nukerzy to nie postacie na dzisiejszą metę - pogódźcie się z tym.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Są lepsze picki od tristriany choć dla mnie miota na lewo i prawo wystarczy mieć 6 lvl i już każdego na jednego kombosa kładziemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...