Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsze kroki w oglądaniu anime

Asparte 

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Proponuję dodać BakaBT do stron z których można pobierać anime. Jest to publiczny tracker, ale szybki jak prywatny, do tego ma jasny podział wersji anime ze względu na jakość, która jest dla nich najważniejsza. Jeśli pobierasz stamtąd 20gb, to znaczy, że jest różnica między pobraniem 10gb itd. Znajdują się tam jedynie anime bez licencji w Stanach, jednak jest ich więcej niż mniej, a mój seedbox większość ciągnął od nich tempem 300mbit/s

Jeżeli dodacie, to warto dopisać w opisie:

-zawsze jap audio, czasem angielskie

-zawsze ang napisy

-tylko skończone serie, wydane przez odpowiednie grupy

HooY.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hmm. Dzisiaj przypadkowo natknąłem się na program o nazwie "Otaku Helper".

Wydaje się całkiem ciekawy. Korzystał ktos? Może warto o nim wspomnieć w temacie?

To jest ukryta treść, proszę

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Hmm. Dzisiaj przypadkowo natknąłem się na program o nazwie "Otaku Helper".

Wydaje się całkiem ciekawy. Korzystał ktos? Może warto o nim wspomnieć w temacie?

To jest ukryta treść, proszę

Pobieranie wujowo skodowanych animu w wujowej jakosci z wujowymi subami z wujowych onlajnów. To juz lepiej torrenty.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Co do Kodeków sorry ale zdecydowanie polecił bym K-Lite Codec Pack!

Używam i zawsze konfiguruje go tak, aby działało mi wszystko pod Windows Media Player. Sorry, ale najlepszy odtwarzacz systemowy dla Okienka.

A ja generalnie na Ubuntu bywam.

Linux nie ma problemów z Kodekami, wszystko odtworzy ;)

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

>CCCP

>dobreprogramy.pl

Czemu nie link do oficjalnej strony?

http://www.cccp-project.net/

subsy - wtf

Nic o innych stronach z torrentami.Zresztą jak jesteście już streamfagami to odrazu chrunchyrolla(i wytłumaczyć co robi HorribleSubs) trzeba było dodać do linków.
W dodatku nazywanie tego tematu Elementarzem Otaku to śmiech na sali. 2/10 nie polecałbym

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja akurat bardzo lubię anime,mangę <3 ale nie przesadzajmy znowu. Słowo "OTAKU" nawet jest w Japonii (w kraju o wielkiej tolerancji itd.) określane jako coś złego. Stronki które osobiście polecam:

anime-shinden ale on trochę umiera. Z tego co zauważyłem brakuje dużej ilości odcinków ale w miarę fajnie się ogląda

anime-odcinki

animeon.pl

animezone.pl

Mam nadzieje że pomogłem komukolwiek xD ale co to za problem napisać w googlach nazwę anime, odcinek PL itd. Każdy sobie da radę :P

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Plusik za chęci. Zawsze miło zobaczyć jak ktoś bardziej ogarnięty próbuje w jakiś sposób pomóc początkującym. Ja oglądam anime na różnych stronach, ale jedną z nich mogę tutaj podać śmiało; http://wbijam.pl/

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ktoś pamięta o Shidenie  ? :D Używam aktualnie 2 stron do ogladania, kiedyś było 3. Mianowicie: http://anime-odcinki.pl Mają swoje uploady, jednak nieraz trzeba trochę poczekać. http://animezone.pl Wiadomo, że częściowo kradną, ale nieraz można jedynie na tej stronie znaleźć jakiś tytuł, który nas interesuje (Tak np. objerzałem Mahouka). No i http://animeon.pl Była to świetna strona do czasu, gdy dodano opcję, że każdy użytkownik może wrzucić odcinek. Już nawet zaczęły się pojawiać pierwsze Yaoi... Mają/mieli też własnych tłumaczy, a może bardziej stronę tłumaczy, od których brali tłumaczenia (jakoś tak to było)

A co do grup fansuberskich, to wg. mnie jedynie HorribleSubs.

Co do samego typu oglądania. Polecam używać odtwarzacza Potplayer, nie zawiódł mnie ani razu. 

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Poradnik przydatny, ale zabrakło ważnej rzeczy. Każdy zaczynający przygodę z anime, powinien zaopatrzyć się w linę.

Opublikowano

Poradnik przydatny, ale zabrakło ważnej rzeczy. Każdy zaczynający przygodę z anime, powinien zaopatrzyć się w linę.

Jeśli Ci się nie podoba to nie musisz zaglądać do działu.

Sam w sobie poradnik bardzo dobrze napisany. Do stron z anime online mógłbyś dopisać jeszcze:

• animezone.pl
  • crunchyroll.com
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

>shinden
Kto ogarnięty ogląda onlajny? Dodatkowo po Polsku...

Najlepszą jakościowo opcją jest pobieranie z nyaa.se/horriblesubs.info/bakabt.me (Przez torrenty).|

Jakość lepsza - Angielskie tłumaczenia są o wiele lepsze, szybciej wychodzą... Jakaś nowociota musiała pisać temat.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie shinden troche się opuścił, sam wolę oglądać na animezone :P

Shitden to największe z największych gówien. Nigdy, nikt, nie powinien oglądać, a nawet wchodzić na tę stronę. 

@Hardiel

Nie wiem co jest oznaką większego spierdolenia... To, że wbijasz do działu, żeby napisać takie gówno, czy też to, że grasz w Metina. :/ 

Edytowane przez sebasku√6
Opublikowano

>shinden

Kto ogarnięty ogląda onlajny? Dodatkowo po Polsku...

Najlepszą jakościowo opcją jest pobieranie z nyaa.se/horriblesubs.info/bakabt.me (Przez torrenty).|

Jakość lepsza - Angielskie tłumaczenia są o wiele lepsze, szybciej wychodzą... Jakaś nowociota musiała pisać temat.

najlepszą jakościowo opcją jest pobieranie wersji bluray z nyaa.se/bakabt.me (Przez torrenty).

i po co w ogóle oglądać z jakimikolwiek napisami, jak można po japońsku? no ludzie...

52126142219396245817.jpeg