Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]keylogger - czy to możliwe?

Masturbinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś pobrałem plik.

Oto scan:

imageshack.us/photo/my-images/16/heheqh.jpg

Pytanie:

Czy plik z rozszerzeniem .exe i o takim scanie może być zawirusowany (keyloggery)?

Kolejne pytanie to takie, czy jak używam klawiatury ekranowej to czy w przypadku keyloggera moje dane do konta zostają wysyłane do hackera?

Z góry dzięki.

Merlin_PL.png

Last Msg wymiata :)) Do jakiegoś Turasa pewnie.

Opublikowano

Witam, dziś pobrałem plik.

Oto scan:

imageshack.us/photo/my-images/16/heheqh.jpg

Pytanie:

Czy plik z rozszerzeniem .exe i o takim scanie może być zawirusowany (keyloggery)?

Kolejne pytanie to takie, czy jak używam klawiatury ekranowej to czy w przypadku keyloggera moje dane do konta zostają wysyłane do hackera?

Z góry dzięki.

Oczywiście, że pobrany przez Ciebie plik może zawierać oprogramowanie szpiegujące Twoją aktywność na komputerze. Wynik 0/0 w skanerach online nigdy nie daje 100% pewności, że plik nie jest zawirusowany ponieważ sygnatury nowych wirusów nie od razu zostają wciągnięte do bazy antywirusów. Dopiero wnikliwa analiza zachowania oraz kodu źródłowego programu daje co do tego pewność.

Opublikowano

Oczywiscie ze moze to byc nie tylko keylogger ale takze inne grozne oprogramowanie .

Co do tego czy uzywajac ekranowej ,to jestem na 99% pewny ze takze to zostanie skopiowane.

Radziłbym ci poprostu pobierac jedynie z pewnych zródel i jedynie po wnikliwym obejrzeniu towaru;)

Opublikowano

skąd taka pewność?... nawet nie instalowałem tego. Może po prostu typ kupił na allegro cracka (co jest możliwe i do zrobienia), Pobrałem to i podmieniłem z plikiem od ibota. Uruchomiłem i ładnie działa. No wcześniej pytało mnie o frameworka (którego nie miałem).

Merlin_PL.png

Last Msg wymiata :)) Do jakiegoś Turasa pewnie.

Opublikowano

skąd taka pewność?... nawet nie instalowałem tego. Może po prostu typ kupił na allegro cracka (co jest możliwe i do zrobienia), Pobrałem to i podmieniłem z plikiem od ibota. Uruchomiłem i ładnie działa. No wcześniej pytało mnie o frameworka (którego nie miałem).

Jest z 5% p[prawdopodobienstwa ze masz racje ,oby.

A co do keya czasem wystarczy archiwum samowypakowujace,ktore samo sie instaluje po pobraniu ,niemuisz otwierac.

Opublikowano

Jest z 5% p[prawdopodobienstwa ze masz racje ,oby.

A co do keya czasem wystarczy archiwum samowypakowujace,ktore samo sie instaluje po pobraniu ,niemuisz otwierac.

trzeba otworzyć no jak się ma bez otworzenia samo zainstalować?

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

@UP

Samo rozpakowujące się archiwum.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

@up

to daj mi takie archiwum, które po ściągnięciu automatycznie się zainstaluje na dysku.

jest tylko takie, że jak klikniesz w archiwum pobrane na dysk to wtedy się może rozpakować - tak mi się wydaje

@UP

Samo rozpakowujące się archiwum.

Wystarczy ,ze pobierzesz ,a archiwum samo sie wstrzyknie, niemusisz nawet tego wtedy dotykac.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego ze coś sie samo z siebie otwiera.Chyba że pobierająć plik zgodziłeś sie na jakiś plugin z javą albo inne gówno to wtedy ten skrypt ci to odpala...

Opublikowano

pytacie dlaczego tego nie zamiesci na forum ??

proste. im wiecej ludzi bedzie go skanowac to wirusa tym bardzie staje sie wykrywalny.

a ukrycie wirusa i zmniejszenie wykrywalnosci nie jest takie trudne.

sprawdz czy czasem ibot nie jest zbindowany z keyloggerem po przez klikniecie PPM powinno dac sie wypakowac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...