Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Boku Wa Tomodachi ga Sukunai - dyskusja

Tsakui

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boku Wa Tomodachi ga Sukunai

0v0mc3.jpg

Chciałbym wam zaprezentować Anime wyprodukowane w 2011 roku, w serii ukazało się 12 odcinków.

Anime opowiada o chłopcu imieniem Kodaka oraz dziewczynce o imieniu Yozora. Kodaka przeprowadza się do swojego rodzinnego miasta skąd musiał wyjechać na jakiś czas. Spotyka tam Yozorę, dziewczynę rozmawiającą z wyimaginowanym przyjacielem imieniem Tomo-chan. Po krótkiej rozmowie rozchodzą się do domów i wygląda to na koniec znajomości nastolatków. Jednak Yozora wpada na pomysł klubu który ma skupiać ludzi szukających przyjaciół. Jak to się skończy dla chłopaka ? Co będzie z klubem ? Obejrzyjcie to sami na

Anime Shinden.

Pozdrawiam,

Tsakui.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

komedia niezła , romans w miarę dobry trochę wolno rozwijający się , pomysł na fabułę dobry ale przedstawiona troszeczkę nudnawie

NJxbd4x.png

Opublikowano

Komedia była niezła. Co do fabuły to raczej powinni dorobić drugą serię bo zakończenie jest, jakie jest. Mi nie wystarcza takie. Kreska sweet, dziewczyny są.

Opublikowano

To jedno z moich ulubionych anime przesympatyczni bohaterowie,świetne gagi,świena grafika no moze fabuła nie jest wysokich lotów ale w końcu nie można mieć wszystkiego.Także subtelny fanservis trzeba zaliczyć na + tej serii. :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pierwszy sezon jak najbardziej udany, drugi już mniej, mało śmieszne gagi, ogólnie średni humor, i fabuła jak by się zresetowała. Zmarnowany potencjał 2 sezonu (6/10), natomiast pierwszy sezon gorąco polecam (8/10).

rubyq.png

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jedno z najlepszych anime, jeśli chodzi o komedię i fanserwis. Z dziewczyn najbardziej polubiłem Senę i Kobato. Maria również była świetna.

Może fabuły nie ma, ale postacie to wynagradzają.

Opublikowano

Jako że mój poprzedni post odnosił się tylko do 1szego sezonu (bo nie było jeszcze pierwszego), to naprostuję swoją wypowiedź dot. zakończenia. Mi jednak by spasowało gdyby seria skończyła się na 1szym sezonie, bo drugi..dla mnie to było średniak lub gorzej :) Śmiesznie nie było.

Opublikowano

Jako że mój poprzedni post odnosił się tylko do 1szego sezonu (bo nie było jeszcze pierwszego), to naprostuję swoją wypowiedź dot. zakończenia. Mi jednak by spasowało gdyby seria skończyła się na 1szym sezonie, bo drugi..dla mnie to było średniak lub gorzej :) Śmiesznie nie było.

Nie ma zbytnich różnic pomiędzy tymi sezonami.

Poziom humoru, fanserwisu i żartów podobny. Oglądałem II sezon od razu po pierwszym (a oba w wersji Blu-Ray czyli bez cenzury znanej z TV) i po pierwsze był znacznie lepszy wizualnie, a po drugie to dopiero w nim można zauważyć, że mimo kłótni zaczęła zawiązywać się przyjaźń.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ciekawe kiedy/czy będzie III sezon tego świetnego, wyjątkowo zabawnego i bardzo oryginalnego anime (szczególnie odnośnie fanserwisu z loli). :)

Opublikowano

Ciekawe kiedy/czy będzie III sezon tego świetnego, wyjątkowo zabawnego i bardzo oryginalnego anime (szczególnie odnośnie fanserwisu z loli). :)

Czy bardzo oryginalne to bym się sprzeczał xDD gagi za to niektóre boskie i sam chętnie bym obejrzał kontynuacje, mangi jest trochę w zapasie ale wychodzi co miesiąc, możliwe że na jesień będzie trzeci sezon albo przyszły rok (tak bym strzelał) po sukcesie poprzednich części, raczej na pewno będzie 3.

NJxbd4x.png

Opublikowano

będzie, ale musi wyjść wystarczająca ilość mangi

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

10x4uoh.png

To że jest manga nie znaczy, że jest to na jej podstawie. Każda prawie LN ma swój odpowiednik w postaci mangi - z mniejszą ilością materiału. Ale, nie zawsze idą ze sobą w parze jeśli chodzi o fabułe.

Opublikowano

10x4uoh.png

To że jest manga nie znaczy, że jest to na jej podstawie. Każda prawie LN ma swój odpowiednik w postaci mangi - z mniejszą ilością materiału. Ale, nie zawsze idą ze sobą w parze jeśli chodzi o fabułe.

Czytałem gdzieś też że na podstawie gry jest novelka xDD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Nie rozumiem czegoś, co z tego że to novela, a nie manga? Przyśpieszy to wydanie? Materiału musi być wystarczająco na nową serie.

Pomogę z matematyki, PW.

• 1 rok później...
Opublikowano

Oglądacie wersje TV anime? Oglądaliście to anime w wersji TV? Cenzura dotyczyła zarówno dialogów jak i kadrów. Najlepiej w ogóle nie oglądać wersji TV (no chyba, że lubicie cenzurę).

Poniżej przykładowa różnica pomiędzy wersją TV, a wersją BD.

Wersja TV

http://www.pixhost.org/show/67/30990045_boku-tv.jpg

Wersja BD

http://www.pixhost.org/show/67/30990046_bou-bd.jpg

Opublikowano

Oglądacie wersje TV anime? Oglądaliście to anime w wersji TV? Cenzura dotyczyła zarówno dialogów jak i kadrów. Najlepiej w ogóle nie oglądać wersji TV (no chyba, że lubicie cenzurę).

Wersja TV

Wersja BD

cenzura pewnie tylko w gierkach?

więc naprawdę jest to bardzo ważne i powinno się obejrzeć wersje bluray!!

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Wersja TV

Wersja BD

Coś mi się wydaje, że na onlajnach nie było cenzury (jestem pewien na 40%). 

Co do samego anime... 

Obejrzałem dwa razy, a głównie zapamiętałem parę rzeczy. Główny bohater udaje, że nie widzi pewnych rzeczy - a przynajmniej nie mówi o tym otwarcie. Zakończenie takie mizerne moim skromnym zdaniem... Nie cierpiałem postaci loli-siostry zakonnej, strasznie irytująca postać, głośna jeśli mogę tak ją nazwać. Było trochę komedii, było też dramatycznie - wszystkiego po trochu. Szkoda było mi Seny, gdy dochodziło do konfrontacji z Yozora (jeśli dobrze pamiętam) xD Mimo lekkich wad, to seria naprawdę warto uwagi.

gfgdf

Opublikowano

cenzura pewnie tylko w gierkach?

więc naprawdę jest to bardzo ważne i powinno się obejrzeć wersje bluray!!

Oczywiście, że nie tylko. W tym anime, jak widać nawet piersi pokazywali, ale właśnie wyłącznie na BD.

Różnic było całkiem sporo.

Coś mi się wydaje, że na onlajnach nie było cenzury (jestem pewien na 40%).

Zawsze jest z cenzurą, a czy ktoś chciał to wgrywać od nowa drugi raz? Tego nie wiem.

Nie cierpiałem postaci loli-siostry zakonnej, strasznie irytująca postać, głośna jeśli mogę tak ją nazwać.

Ja ją bardzo lubiłem. Wyjątkowo zabawna i wyluzowana dziewczynka.

Szkoda było mi Seny, gdy dochodziło do konfrontacji z Yozora (jeśli dobrze pamiętam)

Faktycznie Yozora była dla niej zbyt niemiła. Sena okazała się najfajniejszą postacią. Chociaż Kobato i Marię również bardzo lubiłem.
Opublikowano

Oglądałem jakiś czas temu, ocena 2/10. Straszny gniot, jedynie ten chłopak główny bohater wydawał się być spoko ale te dziewczyny to takie głupie. W ogóle cała koncepcja anime mi się nie spodobała. Jedna z tych produkcji, co zobaczyć, zastanowić się nad tym co tu się właśnie stało i zapomnieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...