Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Brytyjskie czołgi - Były na papierze i są z niego zrobione

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Brytyjskie czołgi mają najmniejszy pancerz w grze , dotyczy to oczywiście HT które mają coś koło 130mm na przodzie o boku nie wspominając .

Działa takie sobie jedny plus to HP dużo 2600 ale to nie ratuje czołgu przed rychłą śmiercią .

O to co o nich myślę

PANCERZ jak jakiś wogule jest to kartka A4

Działo też nie powala

Mobilność przeiętna

Fajny wygląd i HP to jedyne plusy .

Dlatego lądują u mnie na mojej liście kupna czołgów HT na miejsce 4 z 5:

USA-ROSJA (wariant pancerz)-Niemcy (E100) lub Rosja (wariant mobilność)-BRYTYJCZYCY-FRANCE

Jeśli chodzi o medy to są na miejscu 3 lub 4:

USA-ROSJA-BRYTYJCZYCY lub NIEMCY-FRANCE

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

@UP

Ty też możesz swoją opinię wyrazić, nikt Ci nie broni.

@Topic

50% drzewka naprawdę istniała, czekam na Torteza w niszczycielach, T95 będzie się chował. :P

Opublikowano

co ty pie**olisz? Jezdzilem nimi na tescie i bardzo fajne ;) dzialo szybko strzelne ponad 300hp zabiera na 7 tierku a o 8 i 9 to juz super ;> Testowalem i medy i ht i mi sie bardzo podobaja..., dobije tylko E-50 i ide w brytyjskie ht jak wyjda ;>

Opublikowano

Co do tego jak dla mnie te brytyjskie czołg są do dupy o 1-9 tieru nie da się grać dopiero na 10tierze wymiatają więc wiecie..ja nimi nie gram i nie zamierzam.

Opublikowano

Wg,mnie brytyjskie czołgi są do dupy...Papierowy pancerz...Dobrze,że na X tierze działo chociaż dobre...

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Medy są czadowe , zwrotne i fajnie się nimi gra .

Ze co ? T95 będzie się przy nim chował ? Chyba że będzie artą ... nic nie pobije T95 !!!

A może by tak jakieś statystyki dał o tym Tortez'ezu ?

Znalazłem screny i wygląda jak T110E3

HAHAHAHAHAHAHAAHA jebłem jak zobaczyłem pancerz i działo coś tak od 90mm do 105mm (na wiki jest 94)

To nie ma szans z T95 ;) może prędkość ale to tam szczegół , o to w końcu mają być żelazne potwory a nie średnie .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Panowie te czołgi są dopiero testowane. Jak wyjdzie że mają za słaby pancerz to w kolejnych wersjach testowych zostanie on im dodany. No chyba że tylko jak tak myślę :D

@DOWN

Jak będzie inaczej to odłożę sobie to drzewko na później albo po prostu będę nim grał między bitwami :P

Sig.png

Opublikowano

@UP

No nie wydaje mi się ;]

Jak już to będą to nieznaczne zmainy

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

LOL

ładna mi normalizacja pancerzu , zaliczyłem rykoszet od dupy T-50.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Podaj link, gdzie wyczytałeś, że Tortez ma 90mm pancerza xD

Z wyglądu faktycznie może przypominać T110E4, ale jest od niego o wiele lepszy:)

Działo 150mm + 290mm pancerza z przodu pod MASAKRYCZNYM kątem jest po prostu boskie.

Ogólnie jeżeli jesteś słaby z historii i nie chcesz się jej nauczyć (a taki wniosek mogę wysnuć) to polecam (jeżeli już tylko) gry chociaż troszkę realistyczniejsze od WOTa:)

Np. MoW:AS + War Realism/Neverending Battles

Opublikowano

Panowie te czołgi są dopiero testowane. Jak wyjdzie że mają za słaby pancerz to w kolejnych wersjach testowych zostanie on im dodany. No chyba że tylko jak tak myślę :D

Dawno dawno temu, na X tierze US HT był T30 z pancerzem 100mm i jakoś się żyło... Jeśli już to poprawią im dmg, bo RoF i tak już jest wysoki. Po dodaniu X MT i TD pancerz już nie jest tak strasznie ważny, bo działa mają po 300 penetracji co przy dobrym mierzeniu nie ma szans na rykoszet. Mniejszy pancerz = większy wymagany skill gracza, aby wycisnąć z czołgi cały jego potencjał, bo z brytyjskich czołgów na pewno da się coś zrobić.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

@UP

Ty też możesz swoją opinię wyrazić, nikt Ci nie broni.

To co ja uważam, zatrzymuje dla siebie, a nie robie nowy temat by o tym napisać . Jeżeli tak, to zaraz robie 100 tematów co sądzę o loltraktorze itp, aż do mausa ..

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Podaj link, gdzie wyczytałeś, że Tortez ma 90mm pancerza xD

Z wyglądu faktycznie może przypominać T110E4, ale jest od niego o wiele lepszy:)

Działo 150mm + 290mm pancerza z przodu pod MASAKRYCZNYM kątem jest po prostu boskie.

Ogólnie jeżeli jesteś słaby z historii i nie chcesz się jej nauczyć (a taki wniosek mogę wysnuć) to polecam (jeżeli już tylko) gry chociaż troszkę realistyczniejsze od WOTa:)

Np. MoW:AS + War Realism/Neverending Battles

I poprawię swoją wypowiedź ponieważ zjadłem kilka przecinków :

Ma działo 90mm a pancerz od 178 do 228 .

To jest kąt z przedziału 60-70 więc pancerz dodatkowy wynosi : od 45mm do 60mm po dodaniu będzie mieć od 273 do max 288 więc penetracja od przodu możliwa .

Gdyby pancerz był pod kątem 30o to jego wartość wyniosła by od 356 do 456 :D a w T95 to by było jakoś 610 :D :D

Będzie pancerny ale nie aż tak jak obecny król , będzie można go przebić nawet bez golde ammo.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Królem pancerza to jest T110E3 bez porównania... Nie ma żadnego (przynajmniej ja owego nie znam) weakspota z przodu, tylko zajeżdżanie pomaga a jest zwrotniejszy od T95.

11cc1be4064edda5addd6e1.png
Opublikowano

Ale my mówimy o IX tierze ;P

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

A tam o tierze... nie wiem czy ten torto.. turtle jest IX tieru... Nie analizowałem brytyjskiego drzewka, ale królem pancerzy jest t110E3

Opublikowano

Tak samo jak francuzi? Specyficzne czołgi (czytaj francuzi i niby brytyjczycy) po ogarnięciu stają sie maszynkami mordów. Francuzem nie wyjedziesz na morde... jakiemus 3x cięższemu czołgowi i go nie skasujesz.

Francuzem z magazynkiem wystarczy zajechać kogoś, wywalić mu magazynek w dupkę, czołgu nie ma, nie wiem jak będą działać brytyjczycy. Sytuację chyba wystarczająco dobrze będzie obrazować dany gif:

be5d35b4fd6987115c7e8cb685df9543.gif?1350295219

Ammorack KABOOOOM

Rosjanie naprawdę rozpier** system xD

Opublikowano

I poprawię swoją wypowiedź ponieważ zjadłem kilka przecinków :

Ma działo 90mm a pancerz od 178 do 228 .

To jest kąt z przedziału 60-70 więc pancerz dodatkowy wynosi : od 45mm do 60mm po dodaniu będzie mieć od 273 do max 288 więc penetracja od przodu możliwa .

Gdyby pancerz był pod kątem 30o to jego wartość wyniosła by od 356 do 456 :D a w T95 to by było jakoś 610 :D :D

Będzie pancerny ale nie aż tak jak obecny król , będzie można go przebić nawet bez golde ammo.

Kiedy czytam Twoje wypowiedzi, to śmieję się przez płacz. Przyglądaj mu się ciągle i ciągle, i ciągle - aż wyciągniesz jakieś wnioski.

@UP

To są ćwiczenia Spetsnaz i to im daje dobre rezultaty;)

Opublikowano

X Brytyjczyk jest bardzo dobry , wieża nie przyjmuje pocisków w miare dobra maska , działo mało bije ale z takim przeładowaniem nie można narzekać ! . Jest w chu celne !, można elegancko strzelać w ruchu a szybkość namierzania i obracania wieży jest ZABÓJCZA . Gram francuskimi czołgami IX HT i VIII LT , i brytana można do nich porównać .

Na testach grałem X brytem HT i obroniłem się z 100Hp przed 3 (ok 500hp) ruskimi X . Zanim wszyscy nauczą się weakspotów tych maszyn ( nie licząc lini podobnej do churhila)

minie sporo czasu . Po drugie zanim zobaczymy pierwsze 8,9,10 tiery brytów minie sporo czasu , lub jacyś wariaci wydadzą te pare Mln. wolnego dośw co jest raczej nie możliwe .

3007.jpg
Opublikowano

Brytyjskie beda chyba najzwrotniejszymi HT, gralem tym 10 tierem. Wiezyczka rusza sie chyba szybciej od meda. Szybko zgrywa celownik i ma Rof 7. Bardzo podobny do VK na 9 tierze, oczywiscie tylko wygladem.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Kiedy czytam Twoje wypowiedzi, to śmieję się przez płacz. Przyglądaj mu się ciągle i ciągle, i ciągle - aż wyciągniesz jakieś wnioski.

@UP

To są ćwiczenia Spetsnaz i to im daje dobre rezultaty;)

Dobre rezultaty? Ja wiem że specnaz słynie ze swojej brutalności, ale oni mieli uratować zakładników i złapać terrorystów z tej kupy złomu, a nie ja rozpier** xD Dobrze że gościu z tym "kijem" przeżył :D

Opublikowano
Kiedy czytam Twoje wypowiedzi, to śmieję się przez płacz. Przyglądaj mu się ciągle i ciągle, i ciągle - aż wyciągniesz jakieś wnioski. @UP To są ćwiczenia Spetsnaz i to im daje dobre rezultaty;)

Kartka papieru kątomierz linijka i sobie licz :P

Patrz pierwsze na siebie a potem na innych .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...