Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS a dość dobry laptop

MrDadosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od wersji 8.0 mam problemy z FPS - mianowicie mam tylko 20-25FPS przy średniej grafice. Specyfikacja:

i5-3210m

GT 630m

4 GB RAM DDR3

Na wcześniejszym, gorszym laptopie 0.7.5 działało płynnie, ok. 40 FPS. HD 5650m, 4 GB RAM DDR2 i AMD Turion. Jak można zwiększyć klatki? Gram w 1280x1024. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Po prostu radzę zmienić grafikę na standardową- zrezygnuj z ulepszonej

Mi dość sporo fps zjadła. Grając na ulepszonej ( cienie, oświetlenie, i jakieś tam bajerki ) miałem 20-28fps

czasami w ostrej sytuacji zaczęły krytycznie spadać- więc się wkurzyłem i wróciłem na snandardową.

Na standardowej mam teraz 48-58 fps. I dzięki temy mam teraz:

-dodatkowe efekty= max.

-zasięg widzenia= wysoka ( więcej nie potrzeba, bo widoczność i tak max. 450m )

-szczegółowość obiektów= max.

-dod. efekty w tryb. snajper.= max.

-tekstury= max.

No nie ma oznaczeń.. cieni itp. ale przyjemnie gra się z efektami i max. detalami

Teraz fps mam 37-38 bardzo stabilnie ( w ostrej sytuacji bywa tam 27 ale płynie działa )

Pozdrawiam!!

x

Opublikowano

Na lapku syfu nie ma, 2 dni temu przyszedł nowy z serwisu (stary padł), powywalałem z niego śmieci. Rozdzielczość wysoka nie jest, podłączyłem specjalnie monitor z 1280x1024 zamiast 1600x900. Da się jakoś wycisnąć stałe 30 FPS? Wtedy już się dobrze gra, na standardowej 3x gorsza grafika jest :/ Na standardowej 50 FPS mam.

Opublikowano

niestety lapki nie za bardzo nadają się do gier bo mają karte graficzną zintegrowaną

Mam GT 630m i HD Graphics, do gier używam GT 630m, które zintegrowane nie jest.

Opublikowano
niestety lapki nie za bardzo nadają się do gier bo mają karte graficzną zintegrowaną

tak widzę kolega bardzo obeznany :) GT540M ofc. INTEGRA ŻEBY NIE BYŁO. rok temu laptop kupiony, półki co wszystko leci na high oczywiście jeżeli umiesz grzebać w ustawieniach karty graficznej, ani razu mi się nie przegrzał więc jest okej :) a Twój argument jest hmm jak tekst typu: "chleb jest do dupy bo jest z mąki"...

Opublikowano

Laptop nie służy do grania tylko do Pracy. Ale i tak dobry laptop. JA JEDNAK BYM POLECAŁ ZMIENIĆ NA KOMPA.

Komp za dużo prądu żre. No to jak wcześniej - da się wycisnąć stałe 30 FPS?

Opublikowano

Powiem tak , Twoje slabe fps nie sa wina lapka ( co za bzdura o tym , ze lapek nie jest do grania , kolejny znawca - nabijacz postow) .Przed aktualizacja na 8.0 moj lapek i3 2,14 GHz , 3 ram, GF330M 1 GB , zapierdzielal az milo .Fps okolo 45 !!! A teraz, to totalna kicha :-S

Jedyne co , to nadzieja, ze WoT, to naprawi przy 8.1 ... zreszta sam tak pisze o ostatniej aktualizacji:-)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

Do testow juz jest 8.1 , w osobnym temacie o 8.1 zadalem pytanie dotyczace zapowiadanej "poprawie" wydajnosci :-) . Czekam co ludziska odpowiedza :-)

Opublikowano

Powiem tak , Twoje slabe fps nie sa wina lapka ( co za bzdura o tym , ze lapek nie jest do grania , kolejny znawca - nabijacz postow) .Przed aktualizacja na 8.0 moj lapek i3 2,14 GHz , 3 ram, GF330M 1 GB , zapierdzielal az milo .Fps okolo 45 !!! A teraz, to totalna kicha :-S

Jedyne co , to nadzieja, ze WoT, to naprawi przy 8.1 ... zreszta sam tak pisze o ostatniej aktualizacji:-)

To ty jesteś zwykłym nabijaczem postów. Laptopy owszem są do grania, ale w kategorii cenowej 4,5k wzwyż. Tańsze laptopy tak zwane "budżetówki" nie nadają się do gier owszem da się grać w gry nie wymagające itd. ale nie pograsz sobie na full detalach wysokiej rozdzielczości i z przyzwoitymi FPS'ami (40-45).

Żeby poprawić FPS w WoT musisz przejść na starszą grafikę jeżeli dla cb jest brzydka musisz przetrzymać dopóki nie zoptymalizują poprawionej innego sposobu bez obrzydzania grafiki nie ma.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Flap_PL cos Ty sie tak zawziales na moje posty ? Masz jakies problemy ?

A wracajac do lapkow, nieprawda , lapki za 3 kola spokojnie sobie radza z grami mam Samsunga R580 330m i wiem, racja, wiekszosc na stand. ustawieniach i podkladce chlodzacej, ale MOZNA GRAC !!!

Flap_PL ... za duzo gazetek z MM i innych Saturnow ;-)

... Flap_PL , Ty ciagle krytykujesz innych , nie pierwszy raz :-)

Opublikowano

Ja ci tu mówię z praktyki, a nie z jakiś gazetek czy czego ty tam sobie wyobrażasz. Testowałem wiele laptopów z tej niskiej półki (kumpel prowadzi sklep i serwis komputerowy więc daje mi do testów). Dla "gracza" granie na niskich/średnich detalach to nie jest gra jak ty tak lubisz to proszę bardzo, a teraz koniec tego offtopu nie będę się kłócił z tobą bo widać jesteś nie na to gotów ;)

@Down

Dla twojej wiadomości to ja nie mam super sprzętu bo nie stać mnie na to czy ja napisałem że taki mam? Napisałem że testowałem, a to coś innego.

Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem potem podyskutujemy.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Testowales wiele laptopow ? Hmm...

Jak widac po postach nie wszyscy maja "HiEndowy" sprzet . No ale Twoje poglady juz znamy co sadzisz o Takich Graczach.

Zycze Ci , abys w przyszlosci mial zawsze na sprzet z MPCej polki i mogl z pogarda wyrazac sie o " nieprawdziwych" Graczach :-/

Opublikowano

Ja mam tą samą kartę graficzną ale nie najlepszy procesor 2.60ghz dwurdzeniowy 4gb ramu ddr2. Podkręć kartę graficzną bo to bardzo pomaga i śmiga 30 fps na średniej

Opublikowano

Masz procka słabego ja mam podkręconego do 3.16 z 2.60 przed chwilą podkręciłem i fps wzrosło o 5 - 9 z tego co wyczytałem możesz maksymalnie podkręcić do 3.10

Opublikowano

Powiem Ci, że też mam podobnego laptopa i na grafice MINIMALNEJ wyciągam 25FPS co jest po prostu śmieszne :D

Też nie mam syfu także to chyba laptopy coś w sobie mają :|

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...