Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Minecraftem

zuo143

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem to tak jak w tamtym tucie i nie działa.. nie uruchamia się. Ktoś chętny wytłumaczyć to na ts/mumble albo na forum?:c

Opublikowano
1. Jeśli mamy oryginalną wersje MC to kopiujemy plik "Minecraft.jar" z folderu z grą na pulpit. Jeśli wersję piracką to kopiujemy na pulpit "Minecraft.exe" z tego samego folderu.

2. Otwieramy notatnik

3. Wpisujemy: java -XmsIlość twojego ramu w mbm -jar "C:\Documents and Settings\Nazwa Użytkownika\Pulpit\Minecraft.exe (lub .jar)

4. Zapisujemy to na pulpicie jako "Minecraft.bat"

5. Uruchamiamy i cieszymy się działającą grą

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Przeczyść komputer CCleanerem, usuń zbędne programy z komputera i użyj optifine.

Opublikowano

Że tak powiem dupa. Nie mam oryginalnego MC.. A na piracie nie pokazuję tego folderu co on pokazuję na filmiku.. Kurczę ktoś ma jakiś sprawdzony w 100% sposób ? Bo chciałbym pograć a ścina i wywala błąd dosłownie co 3-4 min.

Opublikowano

To co ci wysłałem

http://www.youtube.com/watch?v=KgcoL8BuQ2E

W opisie jest link pobierz programik Plik.bat . Teraz na pulpt dah minecraftSP.jar czy exe jesli jar musisz zmienic rozszezenie na exe i nazwe pliku na Minecraft

W sumie ma wyglądać Minecraft.exe i wrzuc na pulpite ten mc_fix_32bit i odpal przez to

W opisie masz wyjasnione :P

błagam zdejmijcie mi chociaż kilka %!!

Opublikowano

Ile masz ramu? Przydzielić ram można jak masz minimum 3gb i wtedy przydzielasz połowe tego . Grasz na modach? Ja nie mam dobrego PC i gdy grałęm na gpacku co 15 minut też mnie tak wywalało , ale jakoś nie sprawiało mi to problemów . Pobierz optifine i graj na standardowym texture packu ew. usuń .minecraft i włącz minecraft

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Gram na modach. Mam optifine. Mam też game booster'a. Kompa przeczyściłem Ccleanerem, 0 wirusów, texty standardowe i nadal mam błąd Out of memory. ramu mam 4gb.

Opublikowano

Czy problem został rozwiązany? Przydzieliłeś 2 gb ramu jak powinieneś zrobić? Zrób coś z tym , bo my nie rozwiążemy za ciebie problemu możemy ci jedynie pomóc . Spróbuj grac bez modów i zobacz czy tez cie tak wywala

1361453243-U739101.png

Opublikowano

Że tak powiem dupa. Nie mam oryginalnego MC.. A na piracie nie pokazuję tego folderu co on pokazuję na filmiku.. Kurczę ktoś ma jakiś sprawdzony w 100% sposób ? Bo chciałbym pograć a ścina i wywala błąd dosłownie co 3-4 min.

Zrób to co powiedział Jeron.

Do tego folderu wchodzisz w następujący sposób:

Włącz Menu Start i wpisz %appdata% i tam masz folder .Minecraft.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...