Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić szybko i łatwo domek na modzie Single Player Commands 1.3.2

Deroez

Czy dodać SS ?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy doda? SS ?

• Tak
      11
    • Nie
      0
    • Wisi mi to ;D
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA ! Na wstępie chciałbym powiedzieć, że ten poradnik jest zrobiony przeze mnie czyli nic nie kopiowałem i jeżeli Ci się nie podoba lub znasz już ten sposób nie musisz tego publikować są, również ludzie którzy nie potrafią się posługiwać tym modem.Dziękuję.

Siema.

Chciałbym Wam zaprezentować sposób w jaki możemy wykonać szybki i łatwy domek na modzie SPC [single Player Commands] na wersję 1.3.2

Moda możemy zaczerpnąć stąd Przenieś !

Dobra bierzmy się za konstruowanie.

Wpisujemy komendę //wand da nam to drewnianą siekierę, którą będziemy zaznaczać teren.

Zaznaczamy lewym przyciskiem myszy kratkę musi być to miejsce gdzie chcemy mieć nasz domek.

Jeśli to zrobimy idziemy np. 10x kratek dalej i zaznaczamy kratkę prawym przyciskiem myszy.

Jeżeli zaznaczyliśmy już teren zostaje nam wpisać tylko komendy odpowiadające za podwyższanie i obniżanie.

Dobra jak pisałem UP trzeba wpisać komendę ta komenda to //expand liczbaIleKratekWgórę up ta komenda odpowiada za zwiększanie domku a jeśli chcemy aby był mniejszy wystarczy wpisać to co UP tylko, że na końcu musi być down.

Wpisujemy teraz komendę //walls nazwaItemuPoAngielsku np. //walls stone.

Jeżeli chcemy mieć dach to musimy w rogach na samej górze w rogach postawić blok dirtu lub czegokolwiek.

Wtedy zaznaczamy te dwa bloki i wpisujemy //set nazwaItemu

Ważne jest to, że gdy zaznaczamy teren musi się nam wyświetlić napis second position [...]

Jeśli coś nam nie wyszło wystarczy wpisać komendę /undo a jeśli chcemy, aby coś było jak wcześniej a nie wiemy jak to wpisujemy /redo.

SS raczej nie trzeba ponieważ wszystko jest dobrze opisane, jeżeli nie to piszcie w komentarzach.

Myślę, że poradnik przydał się dla początkujących w tym modzie.

--------------------------------------

Liczę na 1350224642-U392180.png

--------------------------------------

Skan

1350236877-U392180.png

SS :

258241432985440392180.png

Opublikowano

Pierwsze co, dodaj skan.

Drugie co, tutorial beznadziejny, brak SS, brak komend //walls albo //set. Syfiaty poradnik jednym zdaniem.

svh03y.jpg

Opublikowano

@UP Sorry zamyśliłem się w ogóle nie pomyślałem o skanie i dodatkowych komendach robiących dom. Już dodaję skana i daję komendy. ;)

Opublikowano

Bez nadziejne ... Taki domek bedzie bardzo brzydki a w dodatku mozna go zbudowac szybciej bez tych komend ...

|| Już ponad pół roku na Mpc ||

|| Zapraszam na serwer minecraft CraftyPL ||

Opublikowano

@UP Czytałeś chociaż uwagę ? Tak w ogóle w tytule napisałem ,,Jak zrobić szybko i łatwo domek[...]" Czyli nie, że jakiś piękny epicki dom tylko normalny standardówka do mieszkania na chwilę.

@REF

Znawca
Opublikowano

Ładniejszy dom bym miał jakbym wykopał dziure pod ziemia, lub w jaskini. Bez sensu -.-

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...