Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na Komputerze i Minecraft sie ścina..

ClassAxion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam swój serwer na Routerze, dałem na niego 1G ram. Minecraft ma wgranego moda Optifine jest na wersji: 1.3.2 mam jave 7 (Najnowszą) System mam 64 Bit a jave 32 bit (Na 64 bit mi nie chce mc. odpalić) i problem jest w tym iż gdy wchodzę na serwer i buduję to tak zetnie mi mc. że mam klatki (1 Obraz i nie moge sie ruszać) przez ok. 2 sec i tak cały czas (Nigdy mi się nie zrobiło normalnie. )(Jak zacznie to nie skończy) i musiałem CTRL+ALT+DEL i wywalam proces javaw.exe gdy zkickuje się w Konsoli to jest normalnie ale gdy wejde na serwer (Po kicku) to rozpoczyna się to samo

Proszę o pomoc!

Ps. Teraz występuje to tylko na moim Serwerze (Komputerze) a na innych już nie...

Za pomoc like!

Opublikowano

@UP

Spamerski post next raport.

@Topic

Albo procek masz do dupy to 1.

Po 2 mało ramu stary.

Minecraft je dużo pixeli i ramu koło 800 MB potrzebuje

A serwer zależy od slotów ustaw na 2 albo 3 jak z kumplami grasz . Mniejsze lagi .

Pozdrawiam.

Jeśli ci pomogłem możesz dać mi Like !

To mnie zmotywuje do pracy.

Nie prosze cię o tak wiele :)

Opublikowano

Up,zalezy jak grasz,i jakimi modami,.

Topic; po co te nawiasy?

Twoj komp nie utrzyma serwera i klienta gry.

Ps:klatki w grze masz zawsze...

/link poza MPC

Opublikowano

Dobra, ale kiedyś przed to sie tak nie działo... mogłem grać na Full Ustawieniach z Shaderami (Czy jak im tak)... mam kompa 4 Rdzeniowego z 4GB ramu gdzie 1GB idzie na serwer a na MC też 1 GB, modów nie mam wcale... nawet przez minecraft.net mi tak robiło że przeglądarka sie zacinała... Net mam 2Mg i nie ma prawa mulić... -.- Myślę że to wina Javy lecz już robiłem tak że Wyrzuciłem wszystkie javy i zainstalowałem 1 ale to nie pomogło..

Opublikowano

Minecraft Wymaga 1GB ram musisz mieć 2GB bo wtedy ram nie jest wykorzystywany przez inne programy... serwer tylko tobie? laguje? jak tak to sa FPSY

eJwrNjTRS8vITdYryLEyMjMzM-AyMjU1M-UK8XVS WBIJAJ! NAJLEPSZY SERWER MC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...