Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logowanie za pomocą loadera gry - Pomoc

Anzel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie chciał bym się logować na własny serwer za pomocą loadera gry a nie przez inne loader (jest to trochę uciążliwe nie tyle dla mnie co dla drugiego gracza który nigdy nie miał doczynienia z loaderem) próbowałem zrobić to za pomocą programu "IPInput" niestety zamiast dodać mojego Diva dodaje "Bloody-Cosmos" i jest on offline po wyborze nie aktywuje się przycisk Start tylko komunikat "Invalid client. Please download the new Client \ Media.pk2, from bloody.eu" wiec postanowiłem usunąć mojego diva i zmienić IP serwera "Rose" na moje i znowu problem serwer jest offline a po jego wyborze otrzymuje komunikat "Invalid client. Please download the new Client \ Media.pk2, from bloody.eu" nie mam już pomysłów jak to przerobić :( przy edycji Media.pk2 - zamianie IP w pliku DIVISIONINFO.txt loader dostaje crash'a pełno różnych błędów i na koniec mam tylko jakieś ledwo widoczne prostokąciki loadera. Może te problemy mam przez to że używam clienta pobranego z Bloodysro??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ogólnie nic nie rozumiem z tego co napisałeś ale spróbuje to wytlumaczyć tobie w taki sposób.

w IpInput wybierasz folder gdzie masz docelowe media.pk2 w Division URL: usówasz wszystki IP które tam są, i dodajesz swoje IP najprawdobodobniej 192.168.x.x .

żeby wszystko działało nie wystarczy zmienić samego IP musisz też ustawić Content ID na takie jakie masz w swojej DB oraz wersje Clienta którą również masz w swojej DB. port raczej zostaje 15779.

Jeśli dalej to nic nie zmienia to albo coś w Bazie danych masz żle ustawione albo w plikach serwerowych.

Invalid Client świadczyć może też o tym iż masz po prostu złego clienta - jeśli masz czyste pliki pod 110cap to używaj czystego clienta 110cap bez modyfikacji, jeśli pliki sa pod cap 120 to client pod cap 120 itd. albo sam go zmodyfikuj - jeśli wiesz co i jak masz modyfikować oczywiście.

Opublikowano

Gdzie zmienić Content ID oraz wersję Clienta ?

Nie mam czystego clienta gry, jest modyfikowany przez BloodySro ale pod 110cap pliki serwerowe też są na 110cap. Szukałem czystego Vsro ale nigdzie go nie ma same poprzerabiane ;( jeśli ktoś ma czysty to ja bardzo prosił bym o udostępnienie go :)

Za modyfikacje na razie się nie biorę gdyż nie uporałem się z logowaniem na serwer;/

Opublikowano

jhvg2q.jpg

Czy ty aby napewno korzystałeś z IpInput? Bo chyba nie jest ciężko zobaczyć gdzie zmienia się COntentID i wersje clienta.

1z53zx3.jpg

tabela _ModuleVersion na czerwono ContendID na niebiesko wersja Clienta, al to chyba powinieneś wiedzieć gdyż to kompletni podstawowe żeczy które trzeba zmienić aby postawić server.

Opublikowano

Jak widzisz nie wiedziałem ale teraz już wiem za co bardzo dziękuje :)edit wprowadziłem takie zmiany Content ID 22 Version 188 gdzie wcześniej było 202 wszystko ładnie pięknie jest już ikonka start ale po wciśnięciu jej gra się uruchamia i dosteje taki błąd ;/

post-61217-0-89271000-1351537476.jpg

Opublikowano

jestem przekonany że ten błąd wynika z niezgodności clienta, gdyż ostatnio też logowałem się na swój server tylko z innego clienta (lecz też 110cap) i miałem ten sam błąd co ty masz.

Kiedy uzyłem innego clienta błedu już nie było, choć nie był to orginalny client gdyż takiego na dysku nie posiadam - był to client servera Osiris z byłego Playsro.

Może poprostu poszukaj jekiegoś serva 110cap i pobiez ich clienta lub samo media.pk2 jeśli takie mają w downloadzie.

Opublikowano

prędzej szlak mnie trafi niż znajdę działający client lub media.

Szymk0 Dzięki wielkie za pomoc przynajmniej próbowałem coś z tym zrobić :)

można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...