Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co najlepiej się nauczyć ?

RazoreXPL

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co najlepiej si? nauczy? ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Mam pytanie ponieważ chciałbym umieć się bronić przed starszymi od siebie (15-17) i myślałem żeby się nauczyć jakiegoś stylu walki i nie wiem co wybrać czy:Boks,taekwondo czy Karate ?.Dodaje też że mam trochę mięśnie ale wiecie "mięśnie to nie wszystko"Dlatego proszę o waszą pomoc.

//Ankiete dodałem

1350230542-U752058.png

Dawniej Lord Darkus,Lord Feniks,Aceman

Opublikowano

Jeśli ma to tylko służyć do obrony przed starszymi i silniejszymi, to zainteresuj się jakimiś ulicznymi stylami (choć tam treningi to masakra dla ciała). Z podanych chyba najlepszy będzie boks. Karate imo. jest stylem bardziej pod turnieje, a nie uliczne walki (nie zaprzeczę, że niektóre chwyty są naprawdę skuteczne). Jakby popatrzeć, to nie ma dobrego stylu na ulicę. Bokser uczy się obrony przed ciosami bokserskimi, karateka uczy się kontrować ciosy innego karateki itd., a na ulicy chyba sam wiesz jak się biją. Machanie łapami, byle żeby przywalić.

7m9a.png

Opublikowano

Chciałbym się skutecznie i dobrze bronić.Bo wiecie 1v1 to nie pod skoczą tylko z grupą jeden koleś skacze i chciałbym tak skutecznie dojebać że on i jego "Kumple" już do mnie nie pod skoczą.

1350230542-U752058.png

Dawniej Lord Darkus,Lord Feniks,Aceman

Opublikowano

Chciałbym się skutecznie i dobrze bronić.Bo wiecie 1v1 to nie pod skoczą tylko z grupą jeden koleś skacze i chciałbym tak skutecznie dojebać że on i jego "Kumple" już do mnie nie pod skoczą.

Nie ma magicznego sposobu który obroni Cię przed kilkoma gorylami. Czego byś się nie uczył i tak nie dasz rady. Zainwestuj w jakiś sprzęt do obrony.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

MMA ale musi być dobry trener albo idz kup pałkę teleskopową i nikt ci nie podskoczy ^^

wiesz co to jest MMA? Mieszane sztuki walki więc zjebałeś kolego, nie ma takiego czegoś jak styl walki MMA, sport ten opiera się na kilku stylach walki.

BOKS - najskuteczniejszy

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

w walkach ulicznych boks jak najbardziej, nikt tak nie uczy walki zarówno w defensywie jak i w ofensywie jak boks

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...