Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Accel World

Tsakui

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Accel World

bchota.jpg

Anime zostało wyprodukowane w 2012 roku, w serii są aktualnie 24 odcinki trwające 24 minuty każdy.

Opowiada ono, o nastolatkach, które w dobie internetu i wszędobylskiej elektroniki, nadal mają te same problemy, które były na świecie przed wszelkimi nowinkami technologicznymi. Pokazuje ono, że w każdej społeczności, są 'czarne owce' które zazwyczaj są obiektami wszelkich kpin i złośliwych zaczepek. Taką właśnie czarną owcą jest nasz bohater - Haruyuki Arita, który swoje prawdziwe 'ja' stara się ukryć w świecie wirtualnych gier wideo. Jednak jego życie gwałtownie zmieni się z bardzo nagłego powodu: najbardziej podziwiana w szkole Kuroyukihime zwraca na niego uwagę, i składa mu propozycję nie do odrzucenia, jaką jest instalacja programu Brain Burst - na pierwszy rzut oka zwyczajnej bijatyki online w której gracze za pomocą swoich avatarów walczą by zdobywać upragnione punkty. Co czeka młodego chłopca ? Zapraszam do oglądania i przyjrzenia się na własne oczy wspaniałej przygodzie.

Gdzie możesz obejrzeć anime Accel World ?

Pozdrawiam,

Tsakui.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Cóż głowny bohater nie podbił mojego serca za to jego dziewczyna już tak :) Akcja tej serii dzieje w tym samym świecie co akcja SAO więc dla fanów SAO ta seria powinna być obowiązkowa.Wątek miłosny nawet nie zle przedstawali nie było za duzo słodkości a to na +.Walki średnio efektywne.Fabuła średnio ciekawa.Bohaterowie nie zbyt unikatowi oprucz Czarnego Lotosu to nie ma w tej serii naprawdę fajnej postaci.Ogółem anime mi się podobało :)

ps:W OVA 2 ma być dużo fanservisu :)

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@turbocheat

Akcja nie dzieje się w tym samym świecie co SAO. W AW akcja dzieje się w PRZYŚPIESZONYM ŚWIECIE.

W SAO natomiast w AINCARDzie.

@topic

Szkoda że się skończyło, ale mam nadzieje że będzie druga seria. Bo nie których wątków nie wyjaśnili.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

@turbocheat

Akcja nie dzieje się w tym samym świecie co SAO. W AW akcja dzieje się w PRZYŚPIESZONYM ŚWIECIE.

W SAO natomiast w AINCARDzie.

@topic

Szkoda że się skończyło, ale mam nadzieje że będzie druga seria. Bo nie których wątków nie wyjaśnili.

Akcja w SAO i Accel World toczy sie w tym samym świecie tylko w innym czasie.Akcja w Accel World toczy się w pozniejszych czasach niż ww SAO.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Akcja w SAO i Accel World toczy sie w tym samym świecie tylko w innym czasie.Akcja w Accel World toczy się w pozniejszych czasach niż ww SAO.

Chodzi ci o realny świat czy o 'in game' ?

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Czy nie większość anime dzieje się w tym samym świecie tylko w innym czasie ? :O

Tutaj chodzi bardziej o to, że Accel jest swego rodzaju kontynuacją SAO, bo w Accelu jest trochę nawiązań do SAO, np to, że NerveGaer był protoplastą urządzenia, którego uzywają w Accelu.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Accel World jest bardziej dopracowany. Nie zmarnowali ciekawego pomysłu, a końcówki odcinków tak się kończyły że od razu odpalało się następny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...