Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestawy Komputerowe - Październik

.PingwineQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 GB ramu w wiekszosci... Przy 64 bitowym systemie i nowszych grach po 30 minutach grania zrobi się wielki lag i spowolnienie do 10 fps (mam tak w prototype 2 który je bardzo dużo ramu)

Opublikowano

4 GB ramu w wiekszosci... Przy 64 bitowym systemie i nowszych grach po 30 minutach grania zrobi się wielki lag i spowolnienie do 10 fps (mam tak w prototype 2 który je bardzo dużo ramu)

Można sobie dodać ja po prostu zapomniałem xD

W nocy jeszcze poprawię cały temat.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Przydalo by sie podpiac taki ogólny "zestawy komputerowe" i tak edytować.

Noc jest dłuuuuuga :D

Dziś zrobię nowy temat z poprawionymi zestawami i podepnę go ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up Już widzę AMD, AMD, AMD, AMD, INTEL, AMD :) Może zrobisz dwie rubryki i zestawy AMD i zestawy INTEL, ok?

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up Już widzę AMD, AMD, AMD, AMD, INTEL, AMD :) Może zrobisz dwie rubryki i zestawy AMD i zestawy INTEL, ok?

Przecież tak jest... okularów nie włożyłeś czy jak?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Pzrejrałem zestawy i co? Obudowa za 200 zł do zestawu za 1500 zł, NICE. L7 to budżetówki od BQ (czyt. awaryjne) lepszy i tańszy jest Aerocool VP-450. Za 1500 zł mozna już złożyć komputer z SATA3 i USB3, żeby potem nie zmieniać płytyki np. dla SSD.

Branie AMD powyżej 3000 zł mija się z celem. FX'y nie oferują takiej wydajności w grach, a do programów lubiących więcej rdzeni i tak wygrywa i7. Plus do zestawu za 5k lepiej wziąć obudowe FD R4, wyciszona fabrycznie i świetna cyrkulacja powietrza za dość małą cene jakie oferuje świetne mdoowanie tej obudowy.

Przykładowy zestaw (najlepsza jakość/cena) za 1500 zł złożony w szybkim czasie:

http://www.morele.net/inventory/info/ocXgyD/

Co dostajemy?:

USB 3.0

SATA3 (do SSD np.)

O wiele lepszą kartę

Mniej awaryjny zasialcz

Rozumiem, że te zestawy były prawdopodobnie składane w październiku, lecz ich ceny sie nadal utrzymują, więc można po prostu kupić w ciemnno. Zaraz ktoś powie "BQ to naileprze zasilarze !!!11 Bó to BQQQQ". No i? L7 im nie wyszły dlatego mają tak niską cenę, za dobry zasialcz (czyt. L8/E9) trzeba zapłacić już za 430W powyżej 200 zł :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

Trochę racja z tym, każdy zestaw inna buda, tylko 4GB RAMu, ogólnie skiepszczone to trochę.

lolo194 - tylko 700 zł za FXa a 1200 za i7 to już różnicę robi :P Ludzie którzy go biorą wiążą się z nadzieją ze gry zaczną obsługiwać 8 rdzeni.

Opublikowano

Pzrejrałem zestawy i co? Obudowa za 200 zł do zestawu za 1500 zł, NICE. L7 to budżetówki od BQ (czyt. awaryjne) lepszy i tańszy jest Aerocool VP-450. Za 1500 zł mozna już złożyć komputer z SATA3 i USB3, żeby potem nie zmieniać płytyki np. dla SSD.

Branie AMD powyżej 3000 zł mija się z celem. FX'y nie oferują takiej wydajności w grach, a do programów lubiących więcej rdzeni i tak wygrywa i7. Plus do zestawu za 5k lepiej wziąć obudowe FD R4, wyciszona fabrycznie i świetna cyrkulacja powietrza za dość małą cene jakie oferuje świetne mdoowanie tej obudowy.

Przykładowy zestaw (najlepsza jakość/cena) za 1500 zł złożony w szybkim czasie:

http://www.morele.ne...ry/info/ocXgyD/

Co dostajemy?:

USB 3.0

SATA3 (do SSD np.)

O wiele lepszą kartę

Mniej awaryjny zasialcz

Rozumiem, że te zestawy były prawdopodobnie składane w październiku, lecz ich ceny sie nadal utrzymują, więc można po prostu kupić w ciemnno. Zaraz ktoś powie "BQ to naileprze zasilarze !!!11 Bó to BQQQQ". No i? L7 im nie wyszły dlatego mają tak niską cenę, za dobry zasialcz (czyt. L8/E9) trzeba zapłacić już za 430W powyżej 200 zł :)

Zauważ, że JA nie robiłem tych zestawów ja je tylko poprawie.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Trochę racja z tym, każdy zestaw inna buda, tylko 4GB RAMu, ogólnie skiepszczone to trochę.

lolo194 - tylko 700 zł za FXa a 1200 za i7 to już różnicę robi :P Ludzie którzy go biorą wiążą się z nadzieją ze gry zaczną obsługiwać 8 rdzeni.

Za 4 lata jak gry zaczną korzystać z 6-8 rdzeni to rdzenie FX'a będą słabe :P Ludzi po prostu w sklepach oszukują by więcej zarobić :P A i profesjonalny grafik/programista dozbiera do dobrego i7 niż do FX'a. Plus można kupić Xeona - serwerowy odpowiednik i7 tylko, że nie ma karty zintergrowanej. B i7 2600k można kupić już za ~1000 zł a i7 3770k za 1200 zł, ze względu na integrę.

PMK3yt4.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

HD 7770 zastapilbym HD7950 z szyna 256bit i taktowanie pamieci wyzsze, tylko rdzen nizszy, ale na benchmarkach (fps'owych!) i tak wygrywal hd7950 :) I tylko 120zl drozsze, a jest roznica o nawet 6fps w bf3 na high na ultra jest o 4fps roznica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...