Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi na serwerze.

lamus2223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was. Mam problem z lagami na moim serwerze. Dedyk 150 slotow, 8GB ramu. Oto pluginy i ich wersje: LagMeter(1.9.3),AutoMessage(1.5.3),WorldEdit(5.4.2),Authme(2.6.7b2),PermissionsBukkit(1.6),SpamGuard(1.0 RC-1),ClearLagg(1.4.4),WorldGuard(5.5.4),Essentials(2.9.4),Factions(1.9.1). Bukkit: 1.3.2-R1.0

Proszę o pomoc. Daje like. Z góry dziękuję. :)

mcgc.gif

Opublikowano

Lamus, jeśli masz lagi na serwerze, to powinieneś sprawdzić czy w konsoli nie ma żadnych błędów. Ja najczęściej je miałem gdy jakiś plugin był nie stabilny. Jeżeli możesz to wrzuć to, co pojawia Ci się pojawia, a może będę w stanie Ci jakoś pomóc :P.

Opublikowano

Pisałeś do nich, może to ich wina. Napisz do nich i zobacz co napiszą.

As wars come and go, my soldier stays eternal

Opublikowano

Hmm... dziwne. 8GB ram i przy kilku pluginach lagi.

Usuwaj po kolei pluginy i zobacz który najbardziej Ci laguje. ;)

Tego po prostu usuń.

Łatwiej jest użyć komendy /timings merged. Najbardziej obciąża AuthMe. Może mam złą wersję?

Możesz spróbować też pozbyć się lagów za pomocą PTweaks :)

http://dev.bukkit.or...all-server-lag/

Jeśli i to nie pomoże, proponuję pozapisywać sobie foldery pluginów, po czym usunąć i dać im się utworzyć od nowa, to powinno pomóc.

Pobrałem i wgrałem, a co do restartu pluginów,już to robiłem.

Pisałeś do nich, może to ich wina. Napisz do nich i zobacz co napiszą.

Do kogo? Do hostingu? Jeżeli tak,to ja już tyle razy pisałem z Nimi,ale zawsze mówią, że to AuthMe laguje, jednak na innych serwerach,gdzie gra ok.200 osób jest AuthMe i inne pluginy typu SurvivalGames, i lagów nie ma.

Wywal:

ClearLagg(1.4.4)

LagMeter(1.9.3)

Mogą Ci spowalniać.

Usunąłem.

Dziękuję wszystkim,dzisiaj lub jutro odpowiem, czy lagi nadal są.

EDIT:

Niestety, od 50 osób zaczynają się spadki TPS. Przy 51 osobach jest już 11tps.. ;(

mcgc.gif

Opublikowano

Możliwe, że to przez hosting. Gdy moje serwery stały, nie pamiętam już na czym, ale na jakimś gównie to lagowały. Problemy z hostingownią zazwyczaj są przyczyną lagów.

Opublikowano

Ja miałem z owncraft więc dziwić się nie będę. Craftserve to dobry hosting, dlatego nie wiem co może być przyczyną lagów - zła konfiguracja pluginów. To tylko zostaje.

Opublikowano

Pisałem z administratorem csrv. Jedynie miałem źle skonfigurowane WorldGuard,ale już to zostało naprawione. Ale jeszcze raz poprzeglądam te tuty itp. Może,gdzieś popełniłem błąd.

EDIT:

A może mam złą wersję AuthMe ?

mcgc.gif

Opublikowano

Zwykły bukkit na 150 slotów? Chyba żeś zgłupiał ._. Zwykły bukkit ci tylu slotów nie uciągnie. Tu potrzebny jest Spigot, czy zoptmalizowany bukkit pood servery +100 slotów.

Link:

http://forums.spout.org/threads/1-3-2-spigot-v2-the-most-performance-savvy-craftbukkit-mod-out-there.3776/

Nie wiem, czy na craftserve będzie dało się wgrać Spigota, a jak nie to napisz to ich supportu żebty zrobili to za ciebie.

Opublikowano

A więc tak jeżeli masz essentials to mogą one powodować minimalne lagi, ale jeżeli lagi są duże tak jak mówisz to na 99% winna mapa

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@2up

Ok,zaczynam działać. Niedługo dam odpowiedź.

@up

Mapa była zmieniana 3 razy.

EDIT:

Nowy silnik już wgrany. Niedługo napiszę,jak się on sprawuje.

PS:Dziękuję administratorowi z csrv.

mcgc.gif

Opublikowano

Waga mapki:213588 chyba bajtów,ale nie jestem pewien.(o ile dobrze mówię). A może jest jakaś komenda na zobaczenie,ile waży mapka?

EDIT:

Dziękuję I'mCheater, gdyż na razie lagów nie ma(odpłukać :)). Jednak ciągle czekam na pozostałe rozwiązania.

mcgc.gif

Opublikowano

Lista pluginów:

BorderGuard version 4.31 by Intelli

AutoMessage version 1.5.3 by ELCHILEN0

WorldEdit version 5.4.2

NoPl version 1.5.1 by lordtobi

SpamGuard version 1.0 RC-1 by Chrono7

CraftBukkitUpToDate version 3.0.0

Vault version 1.2.19-b248 by cereal

PermissionsEx version 1.19.3 by t3hk0d3

Multiverse-Core version 2.4-b527 by Rigby

PlotMe version 0.9 by ZachBora

WorldGuard version 5.5.3

Essentials version Pre2.9.5.0 by Zenexer

AuthMe version 2.6.7b3 by darkwarriros

EssentialsSpawn version Pre2.9.5.0 by Zenexer

OtherDrops version 2.5.2 by cyklo

AZRank version 1.3.b4 by Rutr

EssentialsChat version Pre2.9.5.0 by Zenexer

Factions version 1.6.9.1 by Olof Larsson

mcgc.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...