Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Handlarka różności

CronMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dwa dni temu znalazłem pliki 2010, więc je zainstalowałem (po niemiecku są, będę próbował je spolszczyć). Mam kilka pytań, ponieważ dopiero zaczynam zabawę z tymi pliczkami. Tak więc pytania:

- Gdzie mam szukać plików odpowiedzialnych za handlarzy (nie nie chodzi tu o dodanie nowych itemów czy coś takiego. Potrzebuję znaleźć skrypt, który pozwala otwierać handlarzy, bo na tych plikach są poblokowani)

Na chwile obecną nie mam więcej pytań i prosiłbym o szybkie odpowiedzenie co i jak. Jestem zielony, więc proszę o pomoc. Jeśli były już takie pytania, to temat przenieście do kosza i dajcie tu link do takiego tematu.

Problem z handlarką polega na tym, że klikając na nią mam okienko Itemshop i Tranke, klikając którekolwiek wyskakuje jakieś info po niemiecku i tyle, sklep się nie pojawia.

Opublikowano

Dzięki. Jeszcze jedno pytanie z innej beczki - jak zmienić ilość wypadających przedmiotów na zbliżoną do metina PL? ponieważ wystarczy bicie jednego metka i syf jak nie wiem...

Opublikowano

wchodzisz do pliku mob_drop_item.txt i tam sobie szanse zmniejszasz.

http://www.youtube.com/watch?v=Tj5ns61VrCE

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Dobra dzięki za pomoc, już chyba wiem co i jak robić. Co do spolszczania wszystko sam chcę zrobić, aby serwer był oryginalny - jeszcze jedno pytanie, wiem że powinienem robić nowy wątek, ale nie chce zaśmiecać. Które pliki odpowiadają za to co się wyświetla po kliknięciu na NPC?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...