Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak Naprawić Nie Otwierających Się Handlarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie to mój 1 TUT więc proszę o wyrozumiałóść!!

Odrazu mówie że nie mogłem nic na ten temat znaleźć więc umieszczam TUT-a.

A więc zaczynajmy.

Potrzebne programy to:

FilleZilla (Znajomość swoich ścieżek w większości przypadków są podobne).

Pliki Serwerowe (Jakie sobie chcecie byle działające).

Navicat ( Aby sprawdzić jaki numer sklepu posiada dany handlarz)

I tyle.

Teraz Wykonanie. A więc.

Odpalamy Serwer i logujemy się.

Po zalogowaniu wpisujemy w plikach serwerowych komendę /etc/rc.d/netif restart a potem ifconfig.

Następnie odpalamy FilleZille logujemy się (Jeśli ktoś nie wie jak się zalogować to napisze na końcu tut-ka).

Potem wchodzimy w ścieżkę. W moim przypadku jest to /usr/home/game/locale/germany/quest/object ( i tutaj szukamy ID naszego npc ).

Np handlarka różności ID to 9003.

Gdy już znaleźliśmy wchodzimy w to ID potem w folder chat i edytujemy pliki np. npc_shop.start.0.script naciskamy na niego prawy i wciskamy podgląd/edycja.

Następnie tam gdzie mamy open_shop to w nawiasie wpisujemy wybrany numer sklepu u mnie w przypadku handlarki jest to numer 3.

U Mnie to wygląda tak: npc . open_shop ( 3 ) say ( "Zmęczyłeś się po ciężkiej walce? Proszę kup sobie miksturę." )

Uwaga numer sklepu sprawdzamy sobie w NAVICAT w Player-->Shop szukamy tam np. handlarki 9003 i pierwsza tabelka (vnum) po lewo to numer sklepu.

Gdy już zmieniliśmy wszystko zapisujemy i zamykamy FilleZille. Następnie restartujemy maszynę komendą reboot lub wchodzimy w Action --> Reset --> Yes.

Tak jak obiecałem napiszę teraz jak się zalogować w FilleZilli.

Więc w serwer wpisujemy swoje ip z końcówką 100.

Nazwa użytkownika to root. Hasło podejrzewam że macie mcncc.com jeśli zmienialiście to wpisujcie swoje.

Port to 22. Gdy wszystko wpisaliśmy naciskamy przycisk Szybkie Łączenie.

Brawo połączyłeś się przez FilleZille!.

Jest to mój 1 Tutorial więc proszę o wyrozumiałość ;).

Pozdrawiam.

Całkowity Zakaz Kopiowania Moich Tut-ków!!!!

Opublikowano

@GraczMetin2 Ten sposób też jest dobry. Lecz ja podałem swój ;).

To prawda że nie będzie można rozmawiać.

Ale można dzięki mojemu sposobowi dodać jeszcze drugą opcje. Np fryzury i dodać tę samą tabelkę zmieniając tylko tekst i numer sklepu.

Za Tut-ka mile widziane 5 i -!

Opublikowano

No i co z tego? Ja zamieściłem swój sposób.

Więc jeśli nie podoba ci się mój to sobie zrób swojego tutka.

Ja tylko chciałem pomóc tym którzy tej pomocy potrzebowali. Skoro tobie się nie przyda nie komentuj proste chyba.

Mile widziane - ;).

Opublikowano

Hahahaha Młotek to mnie rozśmieszyłeś ;). Tut jest w 100% mój i nie widziałem na forum aby taki tut się znajdował jak był to pisałem sorry ale ja nie widziałem. Z tego wynika że nie potrafisz czytać tematów ;). Więc sam zrób coś od siebie i wrzuć a nie krytykujesz pracę innych. I to nie jest czyjś tylko mój sposób. ; ]. Jeśli taki znalazłeś lub uważasz go za swój to proszę bardzo ja na to forum już nigdy gotowca ani tuta nie dodam. Bo jesteście niewdzięczni i gówno warci ; ]. Nie dość że ktoś za was się na męczy dajecie - i myślicie że to przyjemnie jest za darmo wam wszystko robić. Po prostu większość osób tego forum to zwykli naiwniacy i dzieci które czekają na gotowe ; P. Takiego kogoś czeka przyszłość bardzo trudna. I zwracam się do wszystkich dobrych userów MPC forum nie dodawajcie tutorali ani gotowców na to forum bo wszyscy są nic nie warci i niewdzięczni! A na myśli nie miałem swojej ciężkiej pracy bo 1 tut to nie jest wcale praca ;D. Ale żal mi tych którzy się z wami dzielą a wy ich traktujecie jak śmieci. To tyle.

Opublikowano

Był na forum. Autor tematu o plikach 2010

Powtarzał ze 50 razy. Ty tylko zobaczyłeś i przedłużyłeś tekst.

Pff A co ja ? mam dać? :) ja nic nie dam. Koniec pokory. Tylko mówię,że ty to tego nie doszedłeś.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jesteś żałosny. I zamknij jape zrób coś sam a nie gadasz na innych że kopiują. Sam do niczego w życiu pewnie nie doszedłeś i nie dojdziesz. To czy mi ktoś wierzy czy zrobiłem tuta sam czy z kogoś ściągnąłem to już mi to zwisa. Tutorial może być podobny bo polega na tej samej zasadzie ;). Więc mam to gdzieś czy mi wierzy ktoś czy nie ja swoją prawdę wiem. I mówię że sam do tego doszedłem. A ty młoteczku zakończ swoje żałosne posty w których tak bardzo udowadniasz że jesteś kretynem i napewno twój serwer stoi na samych gotowcach z tego forum.

Opublikowano

Całego tematu o plikach nie czytałem to po 1. Po 2 sam coś zrób. Po 3 umyj dupe. Po 4 nie korzystaj z niego jak ci się nie podoba i zrób coś sam zanim ośmieszysz się jeszcze bardziej. ,,Pajac'' i ,, Wypierdalaj'' Hmm... Rozumiem ze takiego języka używali twoi rodzice gdy byłeś 4-6 letnim gówniarzem. Po 5 Mam to w dupie czy mi wierzycie ja tuta zrobiłem sam od 0 więc możecie mi wmawiać ja i tak swoje wiem. A i po 6 jak tak bardzo przyda ci się pajac w domu to idź do lustra. Zapewniam cie ze na pewno tam będzie! Pozdro dzieci ;).

@Edit Nie rozumiem cię jak możesz mnie o to posądzać gdyż autor nie napisał tego tak dokładnie jak ja ;). Tutaj masz wszystko krok po kroku. I stwierdzam fakt że przez takich jak ty to forum schodzi na psy. I na szczęście plików już nie ma bo autor usunął i dzieci już nie będą mieli gotowca ;). A jednak szkoda tego forum bo fajne ale jednak jak na każdym zawsze się jakaś zaraza znajdzie co psuje atmosferę. A i masz ładny język potoczny GZ :).

Opublikowano

Hahahahah tani to jest pomidor w sklepie. Gdybyś nie zauważył ludzi się nie kupuje. A co do gówna to ładnie spływasz w klozecie ci powiem. Pozdro i zakończ już postowanie ;). Jak ci się poradnik nie podoba wypierdalaj proste chyba. A twój nick świadczy o tym że jesteś bardzo żałosnym idiotą który jeszcze uczy się na błędach. Idź się pouczyć zanim mamusia ci da kolejny zakaz na kompa przez twoje ocenki w szkole mały bachorku ^^. Forum to nie jest dla takich noobów jak ty, kiedyś było fajne ale teraz przez takich noobów jak ty (niewdzięczników) to forum robi się coraz bardziej gorsze nie mówiąc już o braku kultury niektórych userów. I wiesz ja swojego tuta nie skopiowałem ale za to widziałem że ty baaaaardzo ładnie tuty podpierdzielasz innym (np. o plikach serwerowych z tematu YouAreKidMe? , więc się zastanów kto tu kopiuje gnoju) . I zaraz wchodzę dać - za to. Pozdro ;).

Opublikowano

@UP to trochę kulturki mam nadzieje że było do niego. Bo on klnie że szok ;). Ja to troszku jak mnie zdenerwują. Ale sam popatrz ja się starałem pomóc a on mi wyjeżdża z tekstami że kopiuje tuty to koleś legenda poprostu. Sam kopiuje komuś wmawia.

Opublikowano

co wy za przeproszeniem pierdoli***, że w questach później nie ma rozmowy ... usunąłem folder chat i normalnie w questach rozmowy są. :) tyle odemnie

Daj minusa!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie gdy daje, żeby się połączłą, to wyskakuje takie cos:

Błąd: Uwierzytelnianie nie powiodło się.

Błąd: Błąd krytyczny

Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

65ef1c8a0c2b4755755980e.png

Opublikowano

U mnie gdy daje, żeby się połączłą, to wyskakuje takie cos:

Błąd: Uwierzytelnianie nie powiodło się.

Błąd: Błąd krytyczny

Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

spróbuj uruchomić port 22

Serwer musi być włączony do poziomu roota czyli:

Włączasz maszyne wpisujesz

root

hasło

/etc/rc.d/netif restart

i wbijasz do ftp

Opublikowano

spróbuj uruchomić port 22

Serwer musi być włączony do poziomu roota czyli:

Włączasz maszyne wpisujesz

root

hasło

/etc/rc.d/netif restart

i wbijasz do ftp

Dalej mam to samo

65ef1c8a0c2b4755755980e.png

Opublikowano

@Up Coś musisz źle robić. Sprawdź czy masz wpisane: Ip z końcówka 100, dobrą nazwe użytkownika , hasło i port musi być 22. I pamiętaj że łączysz się z fille zillą dopiero po wpisaniu w maszynie /etc/rc.d/netif restart! Jest to bardzo ważne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...