Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] PanghihinayangMt2 Client

Dameichi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Pobrałem klienta z http://www.mpcforum....e-by-qentinios/.

Po zainstalowaniu, wziąłem się za jego edycję. Posłużyłem się tym Pakerem: http://www.mpcforum....o-i-item-proto/

Wypakowałem i zmodyfikowałem zawartości 3 paczek: bgm, locale_pl i etc.

Ściślej mówiąc pozmieniałem efekty dźwiękowe z paczki bgm, tło startowe z locale_pl i kilka grafik z etc. Nazwy jak i rozszerzenia pozostawiłem bez zmian.

Następnie zapakowałem każdą z paczek i wrzuciłem do tego klienta.

Niestety po podmianie paczek nic nie uległo zmianie:

bez%C2%A0tytu%C5%82u.PNG

W czym problem?

Za pomoc sypię laikami ;)

Opublikowano

Zamieniłem. Później sprawdziłem wypakowując ponownie te podmienione i ok, wypakowane pliki to te, które zmodyfikowałem.

Dziwna sytuacja, bo teoretycznie wszystko powinno śmigać.

Przeinstalowałem klienta raz jeszcze, wypakowałem ponownie oryginalne pliki z paczki bgm.

Dopiero teraz zwróciłem uwagę, że plik characterselect.mp3 zupełnie się różni z muzyką graną w tle, podczas uruchomienia klienta. Tak jakby pliki były zlokalizowane gdzie indziej.

Wychodzi na to, że podobna sytuacja jest z pozostałymi paczkami. Po podmianie tło powinno się zmienić na moje, a ciągle jest to samo, oryginalne.

Jest to chyba dosyć popularny klient na tym forum, naprawdę tylko ja mam z tym taki problem? ;/

@EDIT

Problem z muzyką graną w tle został rozwiązany.

W Cliencie znajduje się folder BGM, a w nim bezpośrednio ścieżki dźwiękowe. Podmieniłem plik login_window.mp3 (zmieniłem nazwę) i działa.

Teraz pozostaje problem grafik tj. tło, jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...