Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy slime się nie respią

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Posiadam wersje minecraft 1.7.2 i mam problem taki jak w temacie:zainstalowałem rei's minimap i pokazał mi chunki gdzie respią się slime.Więc dokopałem się na wysokość 6 i zrobiłem pokój który zajmuje cały slimowy chunk.Pokój ten ma wysokość 4 kratek.Czytałem o tym w internecie i wszystkie warunki zostały spełnione,a slime dalej się nie respią.Dodam że gram na easy.Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Powiem tak.

1.Wylej trochę wody bo slime lubią mokro.

2.Oświetl to glowstonami najlepiej(ewentualnie pochodnie ale nie polecam)

3.Podwyższ do wysokości 10-20

Polecam też poczytać to http://pl.minecraftwiki.net/Slime

Zrób to w kolejności odpowiedniej bo im wyższy numerek tym większą praca:d.

Pozdrawiam Tompork

mca.png
Opublikowano

Ogólnie to pomieszczenie jest za małe... Zrób 30x30 i 20 wysokości i powinny się respić.

Opublikowano

Ok.Spróbuję jak zrobię dam znać

@edit Dalej nie działa.Wodę wylałem poczekałem u góry i bez efektów.Macie SS:

schowek01yv.jpg

schowek02ef.jpg

To ten nowy pokój na 1.3.2.Wody nie ma bo już testowałem.Powiększyłem i dalej nici ze slime.Zwróćcie uwagę że rei's minimap pokazuje że chunk jest slimowy.Jeszcze raz proszę o pomoc!

@edit zauważyłem też że na płaskiej mapce normalnie w chunkach respią się slime a jak na tym chunku zrobiłem pokój o wysokości 6 to się nie spawniły

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wyłącz peacefull :D

Kiedyś myślałem, że jestem elfem, ale tata powiedział, że jestem nikim i tak już zostało....

vvv Potrafisz tworzyć serwer? Sprawdź! vvv

Poszukuję kogoś kto przygotuje mi serwer na wersję Pocket Edition. Oferuję opłacalną współpracę. Więcej info WYŁĄCZNIE na priv

Opublikowano

Tylko zmieniłem dawno wersję na 1.4.5 więc te bagna to dobry pomysł a podobno od 1.4.5 slime respią się na wszystkich chunkach czy to prawda???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...